Jump to content
Hundesonen.no

Risikerer utestengelse fra hundeutstillinger (FCI)


MiO
 Share

Recommended Posts

I Følge Fci er det ikke bare at man risikererutestengelse, man skal bli utestengt. Dette gjelder også omman etterlater hunden i bilen ved ekstrem kulde.

Skrivefeil Fci ble sendt uti April i år, og det er litt rart at NKK enda ikke har gått ut med info rundt dette.

Link to comment
Share on other sites

Guest Jonna

I Følge Fci er det ikke bare at man risikererutestengelse, man skal bli utestengt. Dette gjelder også omman etterlater hunden i bilen ved ekstrem kulde.

Skrivefeil Fci ble sendt uti April i år, og det er litt rart at NKK enda ikke har gått ut med info rundt dette.

Info om hva?

Det sto bla skilter om akkurat dette med utestengelse flere steder på NKK Drammen.

Link to comment
Share on other sites

Kjempefint at dette blir tatt mere fatt i - det burde være unødvendig for arrangører å mase om dette heeeele dagen!

MEN, når så det er sagt - på SKK i Avesta forrige helgen ble faktisk min egen bil ropt opp. Med klar beskjed om at hundene ikke hadde det noe bra, og at de måtte tas hånd om. Klokken var halv 10 på formiddagen, bilen sto halvveis i skyggen og jeg var rimelig sikker på at det var noe overdrevet. Likevel speedet jeg selvsagt ut til bilen, åpnet dørene og det var faktisk KALDT der inne - 19 grader (to termometere), beardiser sovende på rygg og absolutt en langt, langt bedre temperatur enn i burene inne i teltene på utstillingsområdet...

Men, men - jeg snakket med vaktene der og fortalte dem at det er kjempefint at de passer på, men å kikke inn i bilen og faktisk SE på hundene om de ser ut til å være plaget, eventuelt stikke inn en arm (store åpne vinduer og hundene var i bur) for så å kunne kjenne at det er kanskje 5-6 grader kjøligere i bilen enn utenfor kanskje hadde vært en idè. I alle fall så tidlig på formiddagen/morgenen. Men man kan jo ikke bli irritert på sånt, da det sikkert redder livet på en gjeng av hunder i løpet av dagen!

Så det er flott at de sjekker, og ennå bedre hvis de nå får mulighet til å straffe sånne som er helt sprø og lar hundene sitte og lide. Men man må være sikker på hvordan de faktisk har det først, da. Mine bostons hadde nok stortrivdes i bilen i + 30/35 grader mens beardisene hadde da vært halvveis kokt..

Susanne

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Info om hva?

Det sto bla skilter om akkurat dette med utestengelse flere steder på NKK Drammen.

Ok

Det har ikke jeg fått med meg at det gjorde. Men bra om det stod skilter om det.

Jeg etterlyser dog et skriv fra NKK om dette, på sine hjemmesider f.eks. For så trist det enn er, tror jeg at trussel om utestengelse fra utstilling er mer preventivt enn "bare" en anmeldelse.

Susanne: Selv har jeg nummeret mitt i vinduet med melding om at folk ringer meg om de tror hundene mine lider i bilen. Så at spca (tror det er hva de heter) har klistremerker hvor man kan skrive nr om folk er bekymret for hundene. Så kan folk ringe om de er bekymret. Noen bekymrer seg jo bare de ser en hund i bil. ?.

Jeg har kjølematte, kjøleelementer, vifte og solreflektor. Det gjør at hundene har en temperatur jeg misunner dem når jeg setter meg inn i bilen. De har det kjølig og deilig.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
  • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
  • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
  • Jeg ville nok tenkt over hvorvidt hundene vi omgikkes var vaksinerte og friske, og ikke la valpen hilse på tilfeldige fremmede hunder. Jeg ville definitivt ikke oppsøkt hundeparker, f.eks. Men ellers tenker jeg at det er relativt trygt her i Norge så lenge man tenker seg litt om.
  • Nei. Jeg tenkte ingenting på begrensninger rundt andre hunder før 12 ukers vaksinen. Tilfeldigvis tok vi vaksine samme dag som valpekurset skulle ha første dag hvor valpene var med. Men jeg ville ikke latt det begrense meg heller.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...