Gå til innhold
Hundesonen.no

mittelspitz?


amalie123
 Share

Recommended Posts

Jeg har bestemt meg for å kjøpe en hund, å har kommet i kontakt med ei som selger en mittelspitz. Valget har alltid vært på en spisshund, og etter det jeg har lest føler jeg at denne rasen kan passe meg. Jeg er litt usikker, og vil spørre om noen har erfaring med denne rasen? :)

er denne rasen en snill og livlig? er den lett å trene? har aldri hatt hund før, så funker denne som førstegangshund?

har tenkt å ta med denne hunden på både korte og lange turer, og har lyst til å trene mye lydighet og muligens agility.. er dette noe som funker med en mittelspitz?

har falt helt for rasen, og vurderer å kjøpe denne hunden, men vil gjerne ha erfaringer fra noen som kanskje har hatt rasen? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Det funker med en mittelspitz, men kommer kanskje litt an på hvilket nivå du tenker på :) skal du konkurrere? Har du noen ambisjoner i konkurranse? Eller vil du ha en liten hund å trene litt med?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det funker med en mittelspitz, men kommer kanskje litt an på hvilket nivå du tenker på :) skal du konkurrere? Har du noen ambisjoner i konkurranse? Eller vil du ha en liten hund å trene litt med?

har ikke store ambisjoner på konkurranser nei, mer som noe gøy :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Hei! Jeg har erfaring med mittelspitz!! :) Kanskje litt sent, men bedre enn aldri. Dette er jo ikke en så godt kjent rase i Norge enda, men veldig utbred i sverige og finnland.

Min mittel fra brukslinjer er ett herlig vesen. Han var utrolig enkel å trene, lett å ha som familiehund og trivdes på både korte og lange turer. Ingen problemer ang hverken lydighet eller agility, moren hans har nått blitt svensk champion!

Fra gode linjer, er dette absolutt en rase som kan brukes til både lydighet,triks, agility og spor etc. Hva enn man måtte ønske! De krever heller ikke i overkant mye, slik en BC f.eks ville gjort.

Det man må være forsiktig med da, etter min litt triste erfaring med tispen jeg hadde er at det er viktig med gode linjer. For rasen er skeptisk til fremmede, og er du uheldig og får en hund med dårlig mentalitet kan det forekomme noen problemer.

Men generelt går det bra, og det kjedeligste man opplever er at hunden alltid vil bjeffe når det ringer eller banker på døra! :P

Dette er en fin rase å ha some førstegang hvis man er interessert i å bruke hunden til litt diverse også. Evt kan jeg anbefale Japansk spisshund, som stammer fra mittelspitz, men der har vokt instinktet blitt avlet bort så den er enda enklere å ha med å gjøre. Utrolig lettlærte og glade hunder. uansett, lykke til og bare spørr om du lurer på noe! Jeg kan også anbefale ett svenskt oppdrett om du er interessert i det :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 9 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det er virkelig bekymringsfullt når store hunder viser aggressiv atferd, spesielt i offentlige områder. Det handler ikke bare om rasen, men også om eierens ansvar for å trene og sosialisere hunden riktig. Alle hunder, uansett størrelse, kan være fantastiske følgesvenner hvis de får riktig oppdragelse og omsorg. Det er viktig at eiere forstår sitt ansvar og jobber med hundene sine for å sikre at de kan oppføre seg trygt rundt andre hunder og mennesker. Aggressiv atferd kan ofte håndteres med riktig trening og tålmodighet.
    • Har hunden alltid vært veldig glupsk eller blitt det mer i det siste? Har hunden fått betydelig høyere appetitt er det lurt med vet.sjekk. Vektøkning og tørr hud kan være symptom på lavt stoffskifte (men også rett og slett feil kost). Ellers er fersk mat det første jeg ville anbefalt (råfôr, fryst ferskfôr evt egensammensatt med oppskrift satt sammen for din hund). Bland gjerne ut med litt grønnsaker som allerede nevnt for mer metthetsfølelse (isbergsalat og agurk har veldig lite kalorier). 
    • Wow, faren var lekker, ja!!😍  Koselige bilder🌸
    • Se der da, så nyyyydelig🥰 
    • Torsdag var en dårlig dag med tanke på trening på husreinhet. Da tisset han 5 ganger inne. Alle gangene var det rett før jeg skulle ut med han, sykt irriterende 😂 I går derimot var en veldig god dag, da hadde vi null uhell!  Vel, neste uke blir det hjemmekontor, og da er jeg plutselig i møter når han våkner. Da blir det fort mye tissing inne uansett.  I går tok vi buss for første gang. Det gikk fint ☺️  
×
×
  • Opprett ny...