Gå til innhold
Hundesonen.no

Valp plager eldre hund


rvaa
 Share

Recommended Posts

Har en rakket av en valp her hjemme nå, på snart 10 uker. Har bare vært her et par dager. Har også en eldre hund på snart 3 år. Valpen er selvfølgelig helt turbo som den skal være, men eldste hunden har vært i litt dårlig form i det siste og syns valpen er litt mye.

Ser hun blir irritert å har ved flere anledninger prøvd å si i fra til valpen. Har latt de prøve å finne ut av det selv men klarer ikke helt lese situasjonen mellom de.

Valpen kommer ikke seg opp i sofaen eller sengene, men det gjør eldste hunden så det blir jo et slags friområde. Men likevel legger eldste hunden seg på gulvet. Hva betyr det?

Skjønner hun ikke at hun får fri om hun hopper opp, eller betyr det at hun kanskje ikke blir så plaget av det som det ser ut til?

Og en ting til, valpen er helt vill på tåbiting. Bare å gå over gulvet er en utfordring. Hvordan lære av denne vanen? Har prøvd å ha en leke med meg overalt, å erstatte denne med tåa mi hver gang hun prøver seg, men finnes ikke noen leke i huset her som slår tåbiting. Hun er distrahert med leken ca 2 sek før hun fortsetter jakten på tærne. Og disse valpe tennene er helt utrolig skarpe altså. Husker hun første holdt på med dette også, og tok laang tid før hun sluttet, men tenker det er verdt et forsøk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Joda, hunden liker å ligge i sofaen. Hun pleier som oftest å ligge der, eller i sengene. Er kun om det er en skikkelig varm dag hun foretrekker gulvet, men er ikke spesielt varmt her nå.

Hvordan lære valpen det da? For hun oppfordrer jo bare til lek, så kan jo heller ikke lære bort å ikke oppfordre til lek?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow

Det er din jobb å forhindre at den eldre blir plaget, og de skal overhodet ikke "finne ut av det" selv.

Barnegrind for å skille av rom, eller park-a-kid (eller liknende) er lurt å investere i.

Den voksne skal alltid ha muligheten for å trekke seg unna og være totalt i fred fra valpen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vår er også veldig glad i tåbiting, vi tar vår opp og løfter han vekk mens vi setter oss ned og gir f.eks en leke. For at den skal være spennende leker vi med den og erter han med den sånn at han glemmer tåa. Fortsetter han så får han en timeout til han har roa seg ned og får da en ny sjanse. Tips er sokker hvis han liker bare tær.. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...