Gå til innhold
Hundesonen.no

Løpetid og naboens hannhund...


PåFlyttefot
 Share

Recommended Posts

Er litt fortvila her... Tispa vår har løpetid for første gang siden vi fikk henne, og naboen har lite respekt for dette. Vi bor i et lite område på landet der hannhunden til naboen er den eneste i nærheten. Vi sa ifra da vi så at løpetiden var i anmarsj og spurte pent om de kunne ha han i bånd til det var over (han går alltid løs). Jada, ikke noe problem... Men han løper likevel løs hele tiden og kommer seg på uant vis inn i hundegården vår og der står de når vi kommer hjem fra jobb. Har spurt et par ganger til etter dette om de kan være så snille å ha han i bånd, men det varer bare en dag, så er han på besøk igjen. Vi har ellers er veldig godt naboforhold, så ønsker ikke å ødelegge ved å ringe politiet eller viking, men hva kan jeg gjøre? Kan ikke få valper hver gang hun har løpetid. Det kan jo nevnes at de har planer om å kastrere ham, så det kan jo være problemet løser seg selv, men det kan jo være snakk om år før de får gjort det...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Du minner om at loven sier man alltid skal ha kontroll på hunden sin, og akkurat nå er det båndtvang. Ellers lar du være å ha tispa du i en usikra hundegård når hun har løpetid :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men - hvorfor får hun stå i hundegården uten tilsyn når du vet det er mulig for andre hunder å komme seg inn da? Da er det jo mulig for henne å komme seg ut også, og en løpetispe i stådagene kan gå til ganske drastiske skritt for å komme til hannen. Det har vel skjedd før at hunder har klart å parre seg gjennom et gjerde også om jeg har lest rett hist og her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ha hunden inne eller sikre slik at ingen kommer seg inn til henne. Ellers ville jeg informert dem om at de faktisk må overholde båndtvang og om dette ikke gjøres, ser du deg nødt til å kontakte politiet/Falck. Jeg er alltid for gode naboforhold, men dette må gå begge veier og det slutter litt når den ene part gjør noe som er til sjenanse i denne grad.

Men forklar dem først problemet i klartekst!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eller la være å henne i hundegården når hun har løpetid. problem løst :sleep:

Så enkelt faktisk. Det er DITT ansvar å passe på DIN hund så ingen får parret seg med henne når hun har løpetid, ikke naboens (men så er det selvsagt greit å påpeke at det faktisk er båndtvang nå).

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så enkelt faktisk. Det er DITT ansvar å passe på DIN hund så ingen får parret seg med henne når hun har løpetid, ikke naboens (men så er det selvsagt greit å påpeke at det faktisk er båndtvang nå).

Enig. Å ha en tispe i hundegård når hun har løpetid er nærmest som å be om å ha tyvparring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det har vel skjedd før at hunder har klart å parre seg gjennom et gjerde også om jeg har lest rett hist og her.

Foreldrene til ei venninne av meg hadde hunden ute i hundegård i løpetiden. Hun parret seg med nabohunden gjennom gjerdet i hundegården. (Som førte til abortsprøyte. Som førte til kreft og avlivning).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ingen gode råd og tips, dessverre. Ville kanskje eventuelt hørt med Veterinærhøyskolen på Ås.
    • Saarlos Wolfhound, 8 år, kastrert. Bitt av hoggorm H barfot (kne). Stor hevelse lårmuskel. 2 kurer med Keflex 500 mg, Onsior 40 mg. Etter hver kur, så kommer hevelsen raskt tilbake. Nå ferdig med 3 kur, Keflex 500 mg og Prednicortone 20 mg. Hevelsen er der fortsatt og ser han ikke har der så bra... Vært til 3 forskjellige dyrleger, som anbefaler samme medisiner. De er ærlige på at de ikke vet hva mer de kan gjøre, og har foreslått avlivning når ikke medisiner virker... Er det noen som har opplevd lignende, eller som har gode råd om hva som kan hjelpe? På forhånd takk for gode råd og tips! Igor 8
    • Jeg synes det høres ut som dere har gjort en god jobb tross alt. Han virker fin i passeringer, og gir tydelige signaler i møter og sosiale situasjoner. Jeg synes dere gjør en bra jobb med å gå unna og gi ham plass i passeringer når han trenger det. Det virker som en hund som ikke har behov for å hilse på fremmede, og det må være helt greit. Pga. aggresjon mot andre har jeg også hatt en hund som svært sjelden fikk hilse på andre, og jeg tror han hadde det helt fint med det. Noen ganger gikk vi turer med venner eller passet andre hunder, og det gikk også helt fint med god introduksjon. Hvis dere har folk dere omgåes regelmessig, f.eks. om dere går tur med denne kompisen og tispa med jevne mellomrom, så kan det godt være at det endrer seg mellom de to. Men jeg ville ikke gjort det bare som mål for å sosialisere hunden deres, jeg tenker at han har det helt fint med flokken sin, som er dere.
    • Vi har en shiba hann på 3 år, som vi fikk som valp i en korona-Desember. Da var alle sosialiseringsmulighetene som jeg hadde blinket meg ut før vi fikk han, stengt, og de få gangene vi møtte andre hunder var det gjerne i situasjoner hvor valpen allerede var overtrøtt eller full av andre inntrykk, så de møtene gikk ikke så bra. Oppdretter driver utstillingstrening, så vi tok turen dit et par ganger og tenkte han fikk hilse på andre shibaer, men alle de voksne shibaene ga voldsom beskjed når han nærmet seg (ingen av eierne ga noe forhåndsvarsel på at hilsing ikke var ønsket, eller reagerte noe særlig på hundenes reaksjon). Vi bodde i et borettslag hvor det bodde svært reaktive voksne hunder, så han fikk ofte kjeft så snart de så han (samme behandling omtrent alle hundene der fikk). Vi bor nå i rekkehus, og bruker ikke denne hunden til annet en turkamerat og familiemedlem. Nå på tur så er han det jeg vil si er helt ok. Han kan fint gå forbi hunder på smale fortau uten lyd (kan dra litt i bånd for å prøve å komme bort). Møter han veldig sinte hannhunder med mye lyd kan han svare disse, men kan også ignorere mindre raser med mye lyd (f.eks pomeranian/chihuahua). Problemet er mest at han kan se ut som om han ønsker å hilse, men hvis de er innenfor ca. 20 cm av fjeset hans, vil han knurre/bjeffe og dra. For utenforstående kan det se ut som om han går fra 0 til 100. Jeg pleier alltid å si at vi ikke ønsker å hilse, krysser gjerne til andre fortau om mulig osv for å skape den distansen som er mest komfortabel, eller går inn bak en bil eller inn til siden e.l for å markere at vi ikke vil hilse.  I går fikk vi besøk av en kompis med ung tispe, som vi gikk tur sammen med uten hilsing. Det startet ugreit, men endte med en harmonisk tur. Vi prøvde å slippe de samtidig i en inngjerdet hage etterpå, men da fikk ungtispen beskjed om at hun ikke fikk komme i nærheten med mye lyd, men ingen fysisk kontakt. Tok vår hann i bånd og lot ungtispen snuse rundt, men hun tok ikke hintet fra første gang og hun fikk olme blikk og flekkede tenner når hun nærmet seg flere ganger. Besøket endte med at begge hundene lå i hagen uten kontakt, og ungtispen sovnet, så det virket på meg som om det var greit at hun var der, så lenge hun ikke plaget han eller var i nærheten av han på noen måte.  Hilsing på voksne mennesker og barn på tur går veldig fint, og besøk av alle slags mennesker går fint (selv om det er mye lyd akkurat de første 2 minuttene de kommer inn døren).    Spørsmålet mitt er vel egentlig mest: er det ok å ha en hund som aldri hilser på andre hunder?  Er det mulig å sosialisere opp en så voksen hund, og er det hensiktsmessig? 
    • Takk for tips ☺️ Ja, sikkert lurt at området får litt hvile for friksjon. Håper inderlig at pelsen vokser ut igjen. Skal undersøke om det finnes en type sele som ikke «tar» akkurat under brystet/på magen.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...