Gå til innhold
Hundesonen.no

Leking hundene imellom


bianka
 Share

Recommended Posts

Har en valp på tre måneder og tre voksne hunder som jeg synes er litt voldsomme mot valpen. Ser jo at valpen oppsøker og byr opp til lek med de andre som er fire ganger større enn den. Kroppspråket hennes vil leke mens de voksne hundene vil også leke men de skjønner ikke at det er en liten bebis. Hvor går grensa? Hvor bør jeg gripe inn? Når valpen hyler og løper mot meg og opp i sofaen mens i neste sekund hopper valpen ned igjen og skal leke enda mere. Er så vanskelig å vite hvor jeg skal sette grenser. Ikke lett å vite bare hva jeg burde gjøre. Valpen har ett sted innerst ved sofaen som sitt eget område og der er hun kun alene. I begynnelsen holdt hun seg som oftest der men er nå mer og mer på intens leking med de andre. Er redd det kan være altfor voldsomt bare.?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror jeg ville satt opp grinder slik at du kan kontrollere litt mer. På den måten kan du la valpen bli trygg med en hund av gangen, og de store kan lære valpens språk i mer fredelige former og kontrollerte omgivelser. Da vil de store få et bedre utgangspunkt til å raskere lære seg tilpasse seg valpen bedre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da vi fikk valp var den voksne hunden litt for voldsom, første døgnet. Han skjønte nok ikke helt hva valpen var - og valpen luktet jo også sterkt av tispe.... Vi skilte dem da, men det gikk seg fort til. Så fort den voksne var litt for voldsom (i våre øyne), ba vi han være forsiktig. Vi skilte dem om det gikk for langt. Etter en uke gikk det seg til. Så, adskille dem, eller sette opp grind kan jo være en god idé, i alle fall i begynnelsen...

Men da vår valp var 3 mnd hadde valp og voksen lært seg å leke sammen i greie former. Husk at valper ikke nødvendigvis hyler ut pga smerte.

Ut i fra det du skriver er det helt normal valpeoppførsel - valpen rømmer til et trygt sted for å få litt hvile/trøst/tenke seg om, for så å fly tilbake igjen til leken, da h*n skjønner at det ikke var så farlig likevel...

Det samme kan man merke ved håndtering fra eiers side. En enkel tannvisning kan i feil øyeblikk virke litt skremmende på valpen, og de kan hyle ut, selv om de ikke har fått vondt. Det er mer et signal på at de overgir seg. Det er i alle fall min erfaring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi har måttet deale med en hel del mageproblemer oppigjennom. Er vel ca. en måned siden siste episode med diaré og litt nedsatt allmenntilstand, og løsningen ble Hills tørrfôr (og kun det; ingen godbiter eller annen mat) i tre uker, samt probiotika og kulltabletter. Kanskje det kan være lurt å ha et slikt "regime" i en periode med veiledning fra vet?
    • Her anbefalte også veterinæren Hill's i/d, helst boksmat men den er så dyr så jeg gikk for tørrfor. Min ble fin i magen etter to dager på i/d, i tillegg til Zoolac og Canikur. Går du for tørrfor er det viktig å bløte det opp først.
    • Høres ut som dere har det meste på stell! Kjør på tenker jeg 😁
    • Hill’s ID boksemat har vært redningen de gangene jeg har hatt erfaring med skikkelig mage-/tarminfeksjon hos hund, ikke vet jeg hvorfor denne maten er så effektiv sammenlignet med vanlig skånekost, men det er det. Burde brukes etpar dager lenger enn man tror er nødvendig, og gjerne også DiaTab eller medisinsk kull som tilskudd.
    • Vil gjerne høre deres erfaringer om hund og diare, om hvor langvarig en mage-/tarminfeksjon kan være:  Tispen min er snart 9 år gammel. For halvannen uke siden fikk hun løs mage/diare. Etter noen dager ga jeg henne probiotika, uten at det så ut til å hjelpe.  Tok kontakt med veterinærklinikken, der klinikksekretæren mente at det ikke var noen grunn til konsultasjon så lenge hun var pigg og hadde matlyst. Hun foreslo å bruke Webiotic.  Tispen fikk Webiotic i tre dager, og avføringen ble normal. Nå, tre dager etter avsluttet kur, har diareproblemet kommet tilbake (oppe to ganger i natt...). Jeg har gitt henne probiotika. Det er nå helg, og problemet er jo ikke akkurat akutt. Men har tenkt å ta kontakt med veterinæren igjen på mandag.  Jeg vet jo ikke om klinikken vil mene om tispen "kvalifiserer" til konsultasjon, siden dette ikke ser ut til å gi seg. Bør jeg insistere? I bakhodet lurer jo tanken på tarmkreft. Men altså, hunden virker pigg og spiser. Hadde blod i avføringen tidlig i sykdomsperioden, men ikke nå.  Noen som har noen erfaringer å komme med?  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...