Jump to content
Hundesonen.no

Bishon Frise/ Cairn Terrier


Recommended Posts

Hei!

Jeg lurer på om det er noen i dette forumet som har eller har hatt en hund av blandingsrasen Bishon Frise og Cairn Terrier?

Jeg har en på 10 måneder og skulle gjerne kommet i kontakt med noen som har samme rase da det hadde vært fint med noen som kan denne blandingen og som jeg kan stille noen spørsmål til :)

Takk for svar!

Legger ved et bilde av han (Dexter)

post-13104-0-36966700-1395407756_thumb.j

Link to post
Share on other sites

Herremin for en søt liten tass :wub: Og jeg er sikker på at noen her inne kan svare deg på det du lurer på, uavhengig om de har/har hatt samme blanding som deg. Det finnes mange dyktige og kunnskapsrike folk her inne, så jeg foreslår at du bare spør om det du lurer på :)

Link to post
Share on other sites

Herremin for en søt liten tass :wub: Og jeg er sikker på at noen her inne kan svare deg på det du lurer på, uavhengig om de har/har hatt samme blanding som deg. Det finnes mange dyktige og kunnskapsrike folk her inne, så jeg foreslår at du bare spør om det du lurer på :)

Takk for svar! : D

Er kanskje et litt vanskelig spørsmål om man ikke har hatt denne blandingen selv eller uten å se hunden, men lurer på om han må klippes eller nappes. Vet at cairn terriere skal nappes men siden han også er bishon frise lurer jeg på om jeg kanskje kan klippe han selv eller om jeg må til en hundesalong for å få han nappet. Ringte en hundesalong i Oslo og de skulle ha 1200 kr, noe jeg syntes var litt dyrt (uten at jeg vet hva som er vanlig å betale).

Link to post
Share on other sites

Nå kan jeg ikke med noen av rasene, men for mitt utrente øye ser det ut som han bør nappes.. Hadde han vært "klipperase" hadde han grodd godt igjen nå som 10 mnd gammel vil jeg tro.

Link to post
Share on other sites

Det er nok uansett ikke noe som vil være likt for alle av den blandingen, da de nok kan arve både det ene og det andre eller noe i mellom. Men noen som er gode på pelstyper og stell av de forskjellige kan sikkert svare deg, uavhengig av hvilken rase de har selv :) Selv har jeg ikke peiling så kan ikke hjelpe.

Link to post
Share on other sites

Jeg har ikke så mye peiling på pelsstell, men har noe erfaring med det. Utifra bildet så vil jeg tro at noen deler skal nappes, men at noe kan klippes også. Ser ut som ryggen kan nappes hvertfall, men at hvertfall hodet og ører (mulig også bein) kan klippes. Men det er jo veldig vanskelig å si hva du burde gjøre uten å kjenne på pelstypen hans først. Som Synnøve sier så hadde han nok vært en gjengrodd pelsball hvis pelsen hadde vært mer lik bichon frise-pelsen som må klippes. Men igjen så ser han jo mer ut som en terrier rundt snuta. Så det er nok ikke så lett å gi tips om hva du burde gjøre :P

Jeg vet dessverre ikke om noen gode hundefrisører i Oslo, men jeg vil nok anbefale deg å dra til hundefrisør nå første gangen som kan gi deg tips og råd for hvordan du skal stelle pelsen hans. Så kan du heller gjøre pelsstellet selv etter det. Det er ikke så lett med blandinger fordi de har stor variasjon i pelstype og kvalitet, så jeg ville nok overlatt bestemmelsen over om du skal klippe eller nappe til noen som har litt mer peiling og som faktisk kan kjenne på pelsen og se hunden i virkeligheten :)

Men veldig bra at du ønsker å stelle pelsen hans på riktig måte :)

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg forstår godt at oppdrettere ønsker å sette ut valper på for. De kan nesten ikke ha alle potensielle avlshunder hjemme hos seg selv. Da er det bedre at de vokser opp i normale hjem, og utvikle seg på best mulig måte der. Jeg skjenner kun ei som sier hun aldri skal bli forvert igjen. Og det er nok fordi oppdretter ikke forholdt seg til kontrakten. (Hun ville ha 3 kull på tispa istedenfor 2 som stod i kontrakten) Ei annen har kjempegod kontakt/samarbeid med oppdretter. Så ved den siste tispen hun hadde hjemme hos seg så gav hun beskjed at hun mente at tispen hun hadde, ikke var egnet til avl pga problemer med gemytt. Siden de har veldig god kontakt og stoler på hverandre, tok oppdretter denne informasjonen til etterretning. Og tispen skal aldri ha valpen (ble omregistrert til forverten) Det viktige er at de har god kontakt/samarbeid, og en god kontrakt.  (Ellers så vet jeg om oppdrettere som selger valper til full pris, og hvor det står i kontrakten at de skal kunne få bruke hunden i avl dersom oppdretter ønsker det. Eier av hund får da betaling for denne tjenesten)
  • Vi skal ha renraset SB. Linjen er ikke så aktiv som de andre forstod jeg. Da vi var hos oppdretter har vi fortalt hvem vi er og hva vi driver med. Så sa de at de hadde en kull på vei som passet oss. Altså, SB er fortsatt aktive hunder, men er noen hakk lavere fra den linjen. Så vi har bestemt for å go for it. Eneste er at vi har sau og høns i nærheten og jeg kjenner jeg er litt redd for at hunden kan stikke av ved et uhell. Er det avliving av hunden da? Eller holder det med å betale erstatning til bonden?
  • De fleste hunder går godt overens med barn om de blir vant til det fra tidlig av og på en fornuftig måte. Det viktigste er å passe på å skjerme barn og valp for hverandre så det ikke blir for voldsomt for noen av dem, og etablere regler for hva som er lov og ikke, både for barn og hund. Barna må lære å ikke forstyrre hunden når den sover eller spiser, eller signaliserer at den vil være i fred, og egentlg tilsvarende for hunden. Det kan være greit å bruke kompostgrinder for å dele av litt så valpen kan være sammen med dere uten å ha "tilgang" til barna, for eksempel.
  • TS; du skriver at dere ønsker en husky. Hva er det slags hund det er snakk om, siberian husky eller alaska husky?  Den førstnevnte er jo en renraset hund mens den andre kan være en mix av både det ene og det andre.. Hvis det er en sb , er det en valp fra showlinjer det er snakk om eller en trekkhund?    Siden jeg ikke har hverken småbarn eller husky av noe slag, skal jeg ikke si så meget om kompabiliteten mellom de to annet enn det generelle; la aldri hund og barn være alene sammen og pass på at barnet ikke plager hunden. Når folk snakker om at hunder er ‘barnevennlige’ er det vanskelig å skjønne hva de referer til, da noen mener at hunden skal finne seg i alt   fra poden uten å mukke ( hvis den gjør det, så er det enveis billett til dyrlegen..) mens andre har en mer fornuftig innstilling til saken. 
  • https://www.nkk.no/getfile.php/13193699-1494239701/Dokumenter/Registrering/Eierskifte/SKJEMA-Forvertsavtale.pdf   Jeg sliter med å forstå hvorfor folk ønsker å ha hund på forvert-avtale. Det finnes mange eksempler på at slike avtaler ender i trøbbel, både for eier/oppdretter og forvert.    Hvis motivasjonen til forvert er lavere hvalpepris, så bør man ha i bakhodet at kjøpesummen ( full pris for valp) som  regel totalt sett er den minste utgiften ved å skaffe hund. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...