Jump to content
Hundesonen.no

Hunden tisser inne, uforklarlig grunn


idastef
 Share

Recommended Posts

Jeg har hatt min 9 år gamle kastrerte australske terrier Isac i snart 1,5 år. Han har svært lett for å tisse inne når han blir stresset, hvis vi har besøk eller er på besøk, eller han er alene. Dette er et problem jeg er klar over, og kan håndtere fordi jeg vet årsaken - stress.

Men i tillegg har han episoder hvor han tisser inne uten noen forklarlig grunn. Et eksempel: i går kom vi hjem i nitiden, etter en dag på skolen. På skolen ligger Isac og snorker under pulten min på puta si, og så går vi en halvtime hjem. Han fikk mat og vann som vanlig, og lå på sofaen som vanlig mens vi så på film. Så hopper han ned, tusler inn på kjøkkenet for å drikke vann, før han tusler inn i gangen, og tisser på sekken min.

Denne typen episoder har vi kanskje 1 til 2 ganger i måneden. Tilsynelatende uforklarlige grunner, fordi han har vært ute nylig, han er ikke stresset, gir ikke beskjed om at han må ut (vanligvis stirrer han meg i senk for å si fra). I tillegg skjer det veldig sporadisk.

Vi skal til dyrlegen i morgen, i forbindelse med helt andre ting, men skal spørre om dette også. Har fått beskjed om å ta med urinprøve. Noen tips til hvordan man får tak i det?

Er det noen som kan ha en idé om hva dette kan være? Noe jeg bør spørre dyrlegen om?

Link to comment
Share on other sites

Du kan forsøke å stikke en plastboks, en gammel øse eller lignende under ham når han er ute på do, og se om du kan få tak i litt urin slik. Du trenger ikke så mye, men jo ferskere jo bedre. Hvis du ikke får det til så kan de sikkert hjelpe deg hos veterinæren. Hvis du får tatt en urinprøve så er det bare å ta den med i en egnet beholder, dvs. ikke en beholder hvor det har vært syltetøy, honning etc. Dette for å ikke få feilaktig utslag på glukose (sukker) i urinen.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...