Jump to content
Hundesonen.no

Endre tenkemåte


Brist
 Share

Recommended Posts

En slik tråd passer kanskje ikke helt inn på ett hundeforum :sweat: men det skader vel ikke å prøve :fear:

Vel, her om dagen var jeg på besøk hos noen som hadde denne:
http://hit-bag.com/wp-content/uploads/2012/10/The_Holstee_Manifesto.jpeg
plakaten på veggen og lang historie kort: jeg ønsker å endre måten jeg tenker og måten jeg lever livet mitt på.

Jeg har hele livet hatt dårlig selvtillit, basert alle mine valg på andres meninger og nesten alltid takket nei til muligheter som har dukket opp fordi jeg alltid forventer det verste. Avlyser alltid avtaler eller "blir syk" og kan ikke komme.

Jeg sliter veldig sosialt, tenker hele tiden over hva andre kommer til å tenke om det jeg sier før jeg svarer og vil ikke være til bry. Om noen sier "bare send en melding om du vil finne på noe en dag" gjør jeg aldri det, fordi jeg er redd det ikke kommer til å passe eller at personen egentlig ikke vil ha noe med meg å gjøre, men bare prøver å være hyggelig.

Og slik fortsetter det...

Så... hvordan gjør jeg dette? hvor begynner jeg?

Noen i samme situasjon kanskje?

Alle råd mottas gjerne!

Edited by Brist
fikset brukket bildelink
Link to comment
Share on other sites

Jeg tenker at hvorfor ikke prøve å utfordre deg selv litt? Du kan jo starte med å sette deg personlige mål for uka.. Feks neste uke skal du høre med ei venninne om hun vil finne på noe.. Skriv en liste over ting du liker med deg selv og heng på speilet slik at du ser den hver morgen osv..

Hvis man blir stolt av det man er god på og godtar at man ikke er god på andre ting, så har man kommet langt, tenker jeg :) Hvis man i tillegg henger med de man trives med, så er det jo ikke stress.. De hadde jo ikke giddet å møte deg hvis de ikke liker deg for den du er.. Og det merker du raskt, og da finner man alltids andre :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg syns det virker som du allerede har begynt, jeg. Ved å bestemme deg for at du faktisk ønsker en endring! Så hurra for deg!!!

Hvor man begynner, er vanskelig å si. Du sier ikke noe om alder, men det første jeg tenker er at du må gjøre noe du har skikkelig lyst til. Bare for deg. Og på egenhånd. Jeg tror man vokser på de tingene man gjør for en selv. Man får et annet eieforhold til egen lykke når en gjør den til en prioritet! Er det en ting du har lyst til å oppleve, se, en film på kino, en restaurant du vil prøve? Lag en liste og kast deg ut i det. Å trives i eget selskap gir grobunn for å føle seg tryggere i andres selskap. Jeg anbefaler alltid å forsøke seg på en soloreise!

Send en melding til en venn og hør om dere skal ta en kaffe, bare send, ikke tenk. Du skal se at du er omgitt av mennesker som vil omgås deg og blir glade for at du tar initiativet!

Og vær åpen om utfordringene du føler omkring det sosiale. Det er en ærlig sak å føle det slik som du gjør og det er alltid godt å være ærlig om hvem man er som person. Jeg f.eks blir utmattet av større sosiale sammenkomster og bruker alltid noen dager på å komme meg igjen, så etter en fest el.l, er jeg ikke tilsnakkendes på noen dager.

Og innimellom, og dette sier jeg fordi jeg kjenner meg selv godt igjen i din beskrivelse av deg, så må du tvinge deg selv til å gjøre noe du i refleks sier nei til. Fordi man bygger selvtillit i å prøve nye ting!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Har lest gjennom den ja, men som jeg nevnte ønsker jeg ferskere innvendinger siden selv de tidligste svarene der er noen år gamle. Ja gjør det ikke enkelt for meg selv. Diesel er absolutt ikke uaktuelt, blir nokk det om jeg går for en form for varebil! Bensin er bare det som hadde vært optimalt med mitt kjøremønster og hybrid hadde bare vært foretrukket mtp lavere utgifter. Hvorfor vil du bytte til Caddy? Hvilken modell hadde du og synes du det har funket bra?
  • Denne dukket opp i flyttelasset i dag, må le litt, det er noen år siden!
  • Skal du ha hybrid (ikke plug-in) og firehjulstrekk, er det ikke mye å velge i i den prisklassen og nyere enn 2017. Er diesel helt uaktuelt?  Selv har jeg SUV-varebil, hatt den i 10år. Plass til to store bur ++. Diesel og firehjulstrekk. Når den skal byttes ut blir det mest sannsynlig Caddy. 
  • Skrev en masse om god erfaring med Berlingo Multispace her, men den oppfyller ikke kravene etter at jeg leste innlegget ditt en gang til. Nå ser jeg det er mange tråder om hundebiler på forumet, men om du ikke har sett den allerede så ta en titt på denne, som tar for seg litt med ulike løsninger og innredninger:  
  • Hei! Jeg er på jakt etter en ny bil ila høsten/vinteren og sliter veldig med hva jeg skal gå for, da det er fordeler og ulemper med alle jeg finner. Jeg er heller ikke så god på bil selv og ombestemmer meg hele tiden😅 Så håper noen her har tips og andre synspunkter! Jeg har en gammel Rav4 som har bra med plass, men med alt utstyret jeg har er baksetene alltid fylt og veldig rotete. Så jeg ønsker bedre plass/et bedre system på innredningen. Kjører mest korte strekninger i hverdagen og kun lengre om sommeren, da til diverse konkurranser og kurs. Jeg har to cockere som skal ha plass i hvert sitt bur og det holder med kun 2 seter. Dette blir min hovedbil. Bor i Nord-Norge så den må takle litt vær og ymse veier. Mine krav: automat, firhjulstrekk, nyere modell (helst etter 2017), rundt 300k, helst hybrid(ikke full el-bil eller plug-in), selvfølgelig driftssikker og ikke alt for dyr i bruk. Vil helst kjøpe fra en merkeforhandler. Per nå står jeg mellom 3 typer biler: 1. Vanlig SUV. Mest sannsynlig en RAV4 hybrid med takboks og opphøyd gulv i bagasjerommet, evt andre modeller med stort bagasjerom om noen har tips. Positivt: hybrid, billig i drift, enkel å vedlikeholde, kommer ofte med lang garanti, vet jeg er fornøyd med denne typen bil. Minus: mindre plass og ganske dyr i innkjøp da jeg må ha en 2019 modell eller nyere for å få flatt bagasjerom. 2. SUV varebil. Positivt: Veldig god plass, en type bil jeg liker å kjøre og tror egentlig en slik en hadde vært perfekt. Minus: Ekstremt vanskelig å få tak i med mine ønsker, de få modellene jeg har funnet har kjente feil/kjørt veldig langt, dårligere komfort, og diesel er ikke optimalt for mitt kjøremønster. 3. Kassebil, typ Caddy. Positivt: Kanskje litt for god plass, mulighet til å lage soveløsning inni bilen(men usikker hvor mye dette blir brukt), lett å få tak i, og får en billigere og nyere bil enn de andre to alternativene. Negativt: Mye tilrettelegging som må til(isolering, bytting til gittervegg, mm), diesel, usikker hvor god de er å kjøre og må si det ikke er de fineste bilene, selvom det ikke burde ha noe å si😂 Kunne gjerne hatt en kassebil som bil nr. 2, men frister mindre som bil nr. 1. Noen som har noen tips eller innvendinger? Har sett litt i de andre trådene, men de er jo ganske gamle nå og finner ikke akkurat det jeg er ute etter ☺️
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...