Jump to content
Hundesonen.no

løpetid?


Recommended Posts

jeg har ei lita tispe her, som skulle hatt løpetid rundt nyttårsaften, men den kom aldri, men hun begynte å oppføre seg utrolig rart, hylte og peip, brukte flere tusen kroner på dyrlege til hun, før det ble konkludert med at hun var innbilt drektig, dette var da nesten tå måneder etter at hun skulle hatt løptid, så fikk da beskjed om at hun hadde hatt løetid, men jeg hadde ikke merket det. noe som var veldig rart. men jeg slo meg til ro med det.

men i dag. når jeg klypte klørne hennes, oppdaget jeg friskt blod nedentil på hun, noe som jeg syntes lignet på mensen til hunden. og jeg er sikker på at jeg ikke har vært uheldig å klypt i huden. jeg har bare hatt hun noen måneder, så jeg vet jo ikke hvordan hun er ved løpetid, men fått beskjed om at når hun hadde valper, så passet hun veldig godt på, og maste og klagde masse, slik hun har gjort de siste månedene. men jeg skjønner ikke at de kan mene at hun har hatt løpetid i romjula, om hun nå har løpetid igjen? burde jeg være bekymret nå? føler ikke at det stemmer at hun skal ha løpetid nå.

jeg har også hatt på hun en truse til hunder nå med en bind inni. men virker ikke som hun har brukt det før, for hun prøver å bite den av seg, og skikkelig urolig, og takler den ikke særlig bra. noen tips til hvordan jeg skal få hun til å godta den?

også skal hun bort på "ferie" i en stund nå, til foreldrene mine, de er ikke vandt med hund, og jeg føler meg slem om jeg nå lar foreldrene mine passe på hunden mens jeg er borte om hun nå har løpetid, jeg husker ikke helt i hode hvor lenge de blør. men kan jeg være så heldig at det slutter til søndag kveld?

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Hvis det er løpetid, skal genetaliene hennes (den "klumpen" mellom bakbeina) gjerne være litt hoven, og du kan stryke den lett med dopapir for å sjekke om det kommer blod fra den. Er det løpetid, bør blodet være friskt/rødt, kanskje litt "utvannet". Du kan også ta en tur til veterinærkontoret for å få noen til å se på det. Hvis væsken fra tissen hennes er misfarget, bør du dra til veterinær snarest mulig for å få sjekket om hun kan ha livmorsbetennelse.

Løpetida må du nok regne med at varer i ca 3 uker; og da må hun holdes i bånd og ikke få leke/hilse på hannhunder. Dette er ekstra viktig de siste dagene når hun nesten ikke blør, eller kanskje til og med ikke blør lengre, da er hun på det aller mest deilige! ;)

Tisper kan bli slappe, urolige, pipete/masete, klengete, ulydige, eller helt som vanlige i løpetida. Det hadde nok vært best om du er hos henne siden det er første løpetid etter at hun kom til deg, så du kan bli kjent med hvordan hun reagerer. Hvis det er helt umulig, er det veldig viktig at du får foreldrene dine til å forstå hvordan de skal forholde seg til henne i løpetida, med tanke på å bruke bånd hele tiden, passe på at hun ikke stikker av og holde hannhunder på avstand :)

Hun kan ha hoppet over løpetida sist, eller hatt skjult løpetid (altså hatt ordentlig løpetid, men så lite blod og andre tegn at man ikke merker noe). Mange tisper har uregelmessige løpetider, og hvor lang tid det er mellom hver løpetid er veldig individuell; selv om normalen er på ca 6 mnd.

Om hun ikke drypper noe særlig, ville jeg droppa tispetruse. Det er bare supert opp hun er renslig på egen hånd, det er alltid det beste for hunden å slippe klær :) Hvis du absolutt vil bruke tispetrusa, må du gi henne litt tid på å venne seg til denne. Korriger mildt når hun prøver å tulle med tispetrusa, og rett evt på den. Men la henne uansett få fri fra trusa når dere er ute :ahappy:

Link to comment
Share on other sites

ja. den kulen mellom beina er veldig hoven. og blodet som var der er helt friskt. akkurat som når en blør fra et sår liksom. eller, kanskje bittelitt utvannet som du forklarer.

Det jeg ikke helt skjønner er at når jeg var til veterinæren sist, så fikk jeg beskjed om at hun var inbilt drektig, etter å ha vært verdens største sutrekopp, å hylte hver gang en løftet hun, eller noe lignende. og det kom bittelitt melk hun fra ene puppen henne fant de ut. så det virket jo som det var sant også. men at hun skulle fått løpetid nå, 2 måneder etter sist. det er vell ikke normalt? kan det være at dyrlegen har tatt feil og at det ikke var innbilt drektig? hun hyler fortsatt ltit ved løft og slik. men langt fra så ille som tidligere.

det er desverre ikke mulig for meg å kunne være hos henne, PGA sykdom og sykehus. får bare informere mamma veldig nøye om det, og hun liker jo buret sitt veldig godt, så kan si at det er greit om de bruker det en del som soveplass, istede for teppe under bordet som mamma er så redd for. for hun ligger gjærne i buret her hjemme frivillig.

jeg snakket med hun som jeg fikk hun fra, og hunden har alltid hatt tydelig løpetid tidligere, og når hun hadde valper, ås maste og søyt hun passe. men var veldig flink til å vaske og holde seg rein. noe hun er hele tiden. så jeg skal prøve å la være å ha på hun trusa etterhvert, og se ann hvordan hun er, og om trusa er nødvendig. hun lyder heldigvis når jeg sier med en bestemt tone "nei" om hun prøver å fikle på trusa. heldigvis.

mange tusen takk for svar. det var et veldig bra svar :)

Link to comment
Share on other sites

jeg har nå slått meg til ro med at jenta mi har løpetid. det er ingen tvil. og mamma tar dette heldigvis veldig fint, og hun er nå reist på ferie til mammaen min. heldigvis har jeg ei superrenslig jente, som ikke trenger bleie/truse sånn egentlig. jippi :D

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Har lest gjennom den ja, men som jeg nevnte ønsker jeg ferskere innvendinger siden selv de tidligste svarene der er noen år gamle. Ja gjør det ikke enkelt for meg selv. Diesel er absolutt ikke uaktuelt, blir nokk det om jeg går for en form for varebil! Bensin er bare det som hadde vært optimalt med mitt kjøremønster og hybrid hadde bare vært foretrukket mtp lavere utgifter. Hvorfor vil du bytte til Caddy? Hvilken modell hadde du og synes du det har funket bra?
  • Denne dukket opp i flyttelasset i dag, må le litt, det er noen år siden!
  • Skal du ha hybrid (ikke plug-in) og firehjulstrekk, er det ikke mye å velge i i den prisklassen og nyere enn 2017. Er diesel helt uaktuelt?  Selv har jeg SUV-varebil, hatt den i 10år. Plass til to store bur ++. Diesel og firehjulstrekk. Når den skal byttes ut blir det mest sannsynlig Caddy. 
  • Skrev en masse om god erfaring med Berlingo Multispace her, men den oppfyller ikke kravene etter at jeg leste innlegget ditt en gang til. Nå ser jeg det er mange tråder om hundebiler på forumet, men om du ikke har sett den allerede så ta en titt på denne, som tar for seg litt med ulike løsninger og innredninger:  
  • Hei! Jeg er på jakt etter en ny bil ila høsten/vinteren og sliter veldig med hva jeg skal gå for, da det er fordeler og ulemper med alle jeg finner. Jeg er heller ikke så god på bil selv og ombestemmer meg hele tiden😅 Så håper noen her har tips og andre synspunkter! Jeg har en gammel Rav4 som har bra med plass, men med alt utstyret jeg har er baksetene alltid fylt og veldig rotete. Så jeg ønsker bedre plass/et bedre system på innredningen. Kjører mest korte strekninger i hverdagen og kun lengre om sommeren, da til diverse konkurranser og kurs. Jeg har to cockere som skal ha plass i hvert sitt bur og det holder med kun 2 seter. Dette blir min hovedbil. Bor i Nord-Norge så den må takle litt vær og ymse veier. Mine krav: automat, firhjulstrekk, nyere modell (helst etter 2017), rundt 300k, helst hybrid(ikke full el-bil eller plug-in), selvfølgelig driftssikker og ikke alt for dyr i bruk. Vil helst kjøpe fra en merkeforhandler. Per nå står jeg mellom 3 typer biler: 1. Vanlig SUV. Mest sannsynlig en RAV4 hybrid med takboks og opphøyd gulv i bagasjerommet, evt andre modeller med stort bagasjerom om noen har tips. Positivt: hybrid, billig i drift, enkel å vedlikeholde, kommer ofte med lang garanti, vet jeg er fornøyd med denne typen bil. Minus: mindre plass og ganske dyr i innkjøp da jeg må ha en 2019 modell eller nyere for å få flatt bagasjerom. 2. SUV varebil. Positivt: Veldig god plass, en type bil jeg liker å kjøre og tror egentlig en slik en hadde vært perfekt. Minus: Ekstremt vanskelig å få tak i med mine ønsker, de få modellene jeg har funnet har kjente feil/kjørt veldig langt, dårligere komfort, og diesel er ikke optimalt for mitt kjøremønster. 3. Kassebil, typ Caddy. Positivt: Kanskje litt for god plass, mulighet til å lage soveløsning inni bilen(men usikker hvor mye dette blir brukt), lett å få tak i, og får en billigere og nyere bil enn de andre to alternativene. Negativt: Mye tilrettelegging som må til(isolering, bytting til gittervegg, mm), diesel, usikker hvor god de er å kjøre og må si det ikke er de fineste bilene, selvom det ikke burde ha noe å si😂 Kunne gjerne hatt en kassebil som bil nr. 2, men frister mindre som bil nr. 1. Noen som har noen tips eller innvendinger? Har sett litt i de andre trådene, men de er jo ganske gamle nå og finner ikke akkurat det jeg er ute etter ☺️
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...