Gå til innhold
Hundesonen.no

Ny rase - anyone.... Coltretrivere


AnnChristin
 Share

Recommended Posts

"Jeg kan jo bare tenke meg uheldig jaktgolden-iver og hardbarka gjeterhund blandet sammen som ender i feile hender...

Har møtt 1 golden x border collie, 2 labrador x border collie, men den 'vanligste' blandingen rundt her (bortsett fra doodler) syntes jeg å merke er flat x border collie. Der vi bodde før var det 2 slike, og vi møtte flere på tur eller i parken. Én eneste av disse var håndterbar og under nogen lunde ro, resten virket som duracellkaniner uten like.

Jeg bare håper folk faktisk skjønner at en hund aldri kommer lydig. Førerorientert, ja kanskje, men har liten tro på at man kan ikke bestille en lydig valp. "

Det har ikke i så stor grad noe med hunden å gjøre, men eier.. En gjeterhund, spesielt Border Collie skal ha MYE trening. Både fysisk og psykisk, får de ikke det, begynner de ofte og gjete på ting. Bare fordi de er blandinger, tror visst folk at de får lavere aktivitetsnivå, men sånn er det ikke. En blandingshund må ikke få 50% av "antatt oppførsel" etter den ene rasen.. den kan oppføre seg som en 100% Borer Collie.. Det spørs også hvilke gener foreldrene har. Er Border Collie forelderen til denne blandingen en aktiv gjeterhund, vil instinktet også sannsynligvis bli høyere.. Noen hunder er mindre tilpassningsdyktige enn andre uavhengig av kjønn og rase.. Så det må også bli tatt i betraktning..

OG selvfølgelig HVOR "streng" eieren er, og hvor mye fysisk OG psykiske utfordringer hunden får. Border Collie regnes som verdens smarteste hund, som krever mye psykisk trening også, ellers kan det bli en problemhund..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...