Jump to content
Hundesonen.no

Begynne å fôre på V&H


JiviDream
 Share

Recommended Posts

Har en schæfer på 6år, som til dags dato blir fôret på Happy Life biff. Har nå vurdert V&H, men vet ikke helt hvordan dette fungerer.

Jeg har forstått at det er mange fordeler med dette, men jeg er lettere forvirret når det kommer til hvordan jeg skal fôre. Har siktet meg inn på Hundemat nr. 33.

Hvordan bør jeg gå frem med tilvenning? Hvor mye bør han få hver dag? (Han ligger på 50kg ca)

Ble anbefalt 600g for dagen, men dette er da etter tilvenning. Bør man ha tørrfôr evt kjøtt i tillegg, eller holder det med dette fôret?

Og om du fôrer på v&h, har du merket noe endring på hunden? :)

Link to comment
Share on other sites

Veiledende er 2% av hundens (ønskede) vekt. 2% av 50kg = 1kg om dagen. Dette er et fint utgangspunkt - så regulerer du om hunden legger på seg eller går ned i vekt med den mengden.

Nr 33 kan du fòre på uten tilsetninger, kun omega3 som er anbefalt å tilsette av produsenten. Nr. 25 er med laks, så i denne trenger du ikke tilsette noe. Jeg bytter på de forskjellige typene.

Jeg byttet tvert over på min hund når han var 8 uker, null problem. Har hunden din en ømfintlig mage tar du det over en lengre tid, f.eks en uke - bytt ut litt og litt av tørrforet med vom og hundemat.

:)

Link to comment
Share on other sites

Han bør som sagt få ca 1 kg om dagen ja, om vekta hans er 50 kg. Mine veier 25 kg og den ene får 400 gram og den andre får 600 gram om dagen. Du må nesten bare prøve deg frem på totalmengden og se om han legger på seg/går ned i vekt.

Endringer jeg har sett er feks bedre pels, minimalt med avføring, mindre lukt av pels og avføring, bygger lettere muskler.

Jeg ville bare tilført det litt gradvis de første dagene om han ikke er vant til å få rått fra før.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Vi har måttet deale med en hel del mageproblemer oppigjennom. Er vel ca. en måned siden siste episode med diaré og litt nedsatt allmenntilstand, og løsningen ble Hills tørrfôr (og kun det; ingen godbiter eller annen mat) i tre uker, samt probiotika og kulltabletter. Kanskje det kan være lurt å ha et slikt "regime" i en periode med veiledning fra vet?
  • Her anbefalte også veterinæren Hill's i/d, helst boksmat men den er så dyr så jeg gikk for tørrfor. Min ble fin i magen etter to dager på i/d, i tillegg til Zoolac og Canikur. Går du for tørrfor er det viktig å bløte det opp først.
  • Høres ut som dere har det meste på stell! Kjør på tenker jeg 😁
  • Hill’s ID boksemat har vært redningen de gangene jeg har hatt erfaring med skikkelig mage-/tarminfeksjon hos hund, ikke vet jeg hvorfor denne maten er så effektiv sammenlignet med vanlig skånekost, men det er det. Burde brukes etpar dager lenger enn man tror er nødvendig, og gjerne også DiaTab eller medisinsk kull som tilskudd.
  • Vil gjerne høre deres erfaringer om hund og diare, om hvor langvarig en mage-/tarminfeksjon kan være:  Tispen min er snart 9 år gammel. For halvannen uke siden fikk hun løs mage/diare. Etter noen dager ga jeg henne probiotika, uten at det så ut til å hjelpe.  Tok kontakt med veterinærklinikken, der klinikksekretæren mente at det ikke var noen grunn til konsultasjon så lenge hun var pigg og hadde matlyst. Hun foreslo å bruke Webiotic.  Tispen fikk Webiotic i tre dager, og avføringen ble normal. Nå, tre dager etter avsluttet kur, har diareproblemet kommet tilbake (oppe to ganger i natt...). Jeg har gitt henne probiotika. Det er nå helg, og problemet er jo ikke akkurat akutt. Men har tenkt å ta kontakt med veterinæren igjen på mandag.  Jeg vet jo ikke om klinikken vil mene om tispen "kvalifiserer" til konsultasjon, siden dette ikke ser ut til å gi seg. Bør jeg insistere? I bakhodet lurer jo tanken på tarmkreft. Men altså, hunden virker pigg og spiser. Hadde blod i avføringen tidlig i sykdomsperioden, men ikke nå.  Noen som har noen erfaringer å komme med?  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...