Gå til innhold
Hundesonen.no

Ny handlingsplan for bedret hundevelferd ”Et Bedre Hundeliv"


13de
 Share

Recommended Posts

Ny handlingsplan for et bedre hundeliv blir presentert på DANKS TV2 kl 18:30 i kveld, i tilfelle noen har interesse også i gamlelandet;-)

Her en oversikt over de 4 nye intiativ:

Vælg din hund med omhu
Kommende hundeejere bør vælge hund med omhu, ved blandt andet at overvej, om man har tid, penge og plads til hunden, inden man anskaffer sig den.

Fødevareministeriet vil indgå et partnerskab med Dyrenes Beskyttelse, Dansk Kennel Klub og Den Danske Dyrlægeforening om en kampagne målrettet folk og familier, der overvejer at købe hund. Formålet er at guide dem til en velovervejet beslutning i forhold til at blive hundeejer.

  • Forbud mod salg af hunde på markeder
    Der er i dag ikke regler for, hvor salg af hunde må finde sted.

    På markeder er hunde imidlertid i vidt omfang ofre for uovervejede impulskøb.
    Køb og salg af hund skal ske under ordnede forhold - både af hensyn til hundens velfærd og den kommende hundeejer. Derfor skal der indføres forbud mod salg af hunde på markeder.
  • Avl af hunde
    Hunde skal ikke være ofre for modeluner og avles med uhensigtsmæssige karakteristika, der giver dem velfærdsproblemer – for eksempel så de får så flade snuder, at de har svært ved at trække vejret.

    Der indføres en bestemmelse i dyreværnsloven om, at avl skal ske på en måde, så det kan forventes, at afkommet vil bevæge sig ubesværet, have et normalt syn, have et godt helbred og kunne føde uhindret.
  • Registrering af kenneler
    Hundeavlere, der avler mere end to kuld om året, skal registreres som kenneler.

    Fødevareministeriet gennemfører en informationskampagne, der skal sikre, at kennelerne er registreret hos Fødevarestyrelsen, og at de overholder dyreværnsreglerne.

Kilde: http://go.tv2.dk/2014-02-19-s%C3%A5dan-vil-minister-g%C3%B8re-livet-lettere-hunde

Ble positivt overrasket av dette i dag, må jeg si.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå vet jeg ikke om det finnes ennå, men i Sverige hadde de i alle fall kennelkonsulenter som besøkte alle kenneler med mer eller mindre jevne mellomrom. (Har ikke hørt om det på endel år nå, men mulig at det fremdeles eksisterer).

Hørte da fra svenske venner at disse konsulentene ringte på forhånd (sånn 20-30 min) og kom på besøk, sjekket over hundene, og så at områdene hundene levde på var OK. Skrekkhistoriene kom såklart - hvor de hadde poengtert allverdens av tull som måtte forbedres i hundenes leveområder som slett ikke stemte, og sånn. Men også historier om hyggelige møter, lærerikt og bra for begge parter.

JEG skulle kunne tenke meg at slike kunne finnes og f.eks. minst 1 gang i året besøke samtlige med registrerte kennelnavn, eller f.eks. i forbindelse med registrering av et valpekull. De kunne ha med en liste fra NKK hvor man gikk igjennom alle hunder som var registrert på deg som hundeeier, og såklart tok de da imot info om evt. døde hunder, eller at noen er omplassert/på ferier eller annet.

Da ville man oppdaget endel av disse med 60-70 hunder nede i kjelleren, eller kenneler som er helt jævlige for dyrene. Man hadde hatt en ypperlig anledning til informasjonsarbeid om stell, hundehold, etc (selv kenneleiere kan sikker mangle endel kunnskap på slikt). Hvis man da består "inspeksjonen" er det såklart OK, og man får registrere valper i NKK, evt. komme på en eller annen "godkjenningsliste" hos NKK, e.l. Er det noe som skal utbedres, så får man gjøre det, og da evt. sende inn bevis på at dette er gjort (alt. ny inspeksjon), etc.

Ja, et stort maskineri, men jeg blir rimelig oppgitt av å høre om kjente store kenneler som viser seg å være nærmest valpefabrikker med null hensyn til hundene. Og hvis en gammel dame (mann) har 60-100 miniatyrhunder så sier det seg vel ofte selv at det kanskje ikke er optimalt for hundene. Men det får likevel pågå i år etter år etter år - helt til naboene klager på lukten til Mattilsynet...

Susanne

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...