Gå til innhold
Hundesonen.no

Ny handlingsplan for bedret hundevelferd ”Et Bedre Hundeliv"


13de
 Share

Recommended Posts

Ny handlingsplan for et bedre hundeliv blir presentert på DANKS TV2 kl 18:30 i kveld, i tilfelle noen har interesse også i gamlelandet;-)

Her en oversikt over de 4 nye intiativ:

Vælg din hund med omhu
Kommende hundeejere bør vælge hund med omhu, ved blandt andet at overvej, om man har tid, penge og plads til hunden, inden man anskaffer sig den.

Fødevareministeriet vil indgå et partnerskab med Dyrenes Beskyttelse, Dansk Kennel Klub og Den Danske Dyrlægeforening om en kampagne målrettet folk og familier, der overvejer at købe hund. Formålet er at guide dem til en velovervejet beslutning i forhold til at blive hundeejer.

  • Forbud mod salg af hunde på markeder
    Der er i dag ikke regler for, hvor salg af hunde må finde sted.

    På markeder er hunde imidlertid i vidt omfang ofre for uovervejede impulskøb.
    Køb og salg af hund skal ske under ordnede forhold - både af hensyn til hundens velfærd og den kommende hundeejer. Derfor skal der indføres forbud mod salg af hunde på markeder.
  • Avl af hunde
    Hunde skal ikke være ofre for modeluner og avles med uhensigtsmæssige karakteristika, der giver dem velfærdsproblemer – for eksempel så de får så flade snuder, at de har svært ved at trække vejret.

    Der indføres en bestemmelse i dyreværnsloven om, at avl skal ske på en måde, så det kan forventes, at afkommet vil bevæge sig ubesværet, have et normalt syn, have et godt helbred og kunne føde uhindret.
  • Registrering af kenneler
    Hundeavlere, der avler mere end to kuld om året, skal registreres som kenneler.

    Fødevareministeriet gennemfører en informationskampagne, der skal sikre, at kennelerne er registreret hos Fødevarestyrelsen, og at de overholder dyreværnsreglerne.

Kilde: http://go.tv2.dk/2014-02-19-s%C3%A5dan-vil-minister-g%C3%B8re-livet-lettere-hunde

Ble positivt overrasket av dette i dag, må jeg si.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå vet jeg ikke om det finnes ennå, men i Sverige hadde de i alle fall kennelkonsulenter som besøkte alle kenneler med mer eller mindre jevne mellomrom. (Har ikke hørt om det på endel år nå, men mulig at det fremdeles eksisterer).

Hørte da fra svenske venner at disse konsulentene ringte på forhånd (sånn 20-30 min) og kom på besøk, sjekket over hundene, og så at områdene hundene levde på var OK. Skrekkhistoriene kom såklart - hvor de hadde poengtert allverdens av tull som måtte forbedres i hundenes leveområder som slett ikke stemte, og sånn. Men også historier om hyggelige møter, lærerikt og bra for begge parter.

JEG skulle kunne tenke meg at slike kunne finnes og f.eks. minst 1 gang i året besøke samtlige med registrerte kennelnavn, eller f.eks. i forbindelse med registrering av et valpekull. De kunne ha med en liste fra NKK hvor man gikk igjennom alle hunder som var registrert på deg som hundeeier, og såklart tok de da imot info om evt. døde hunder, eller at noen er omplassert/på ferier eller annet.

Da ville man oppdaget endel av disse med 60-70 hunder nede i kjelleren, eller kenneler som er helt jævlige for dyrene. Man hadde hatt en ypperlig anledning til informasjonsarbeid om stell, hundehold, etc (selv kenneleiere kan sikker mangle endel kunnskap på slikt). Hvis man da består "inspeksjonen" er det såklart OK, og man får registrere valper i NKK, evt. komme på en eller annen "godkjenningsliste" hos NKK, e.l. Er det noe som skal utbedres, så får man gjøre det, og da evt. sende inn bevis på at dette er gjort (alt. ny inspeksjon), etc.

Ja, et stort maskineri, men jeg blir rimelig oppgitt av å høre om kjente store kenneler som viser seg å være nærmest valpefabrikker med null hensyn til hundene. Og hvis en gammel dame (mann) har 60-100 miniatyrhunder så sier det seg vel ofte selv at det kanskje ikke er optimalt for hundene. Men det får likevel pågå i år etter år etter år - helt til naboene klager på lukten til Mattilsynet...

Susanne

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! ☺️ Er det noen her som forer med Dyrisk? Er dere fornøyde?
    • Nei, hu har i grunn spist det samme i en stund nå, og er vant til å spise variert. Jeg får ta meg en tur til veterinæren og snakke med de. Takk for svar 😊
    • Kan hende ja? Rocky rant liksom alltid litt på den siden som var tett såvidt jeg husker, på tross av nedsatt tåreproduksjon også. 🤔 Saltvannsdrypping og eventuelt falske tårer ble løsningen for oss. Var også snakk om en operasjon for å åpne inn mot munnen eller noe? For at spytt? Kunne fungere som tåreveske eller noe? Eller om det var for drenering pga den tette kanalen? Er så lenge siden at jeg husker ikke for å være helt ærlig. Ble ikke gjort i hans tilfelle uansett så kan ikke si noe om hvordan det hadde hjulpet heller. (Han hadde øyebetennelse ofte, så ble mye drypping)    Har du endra på fôr i det siste? Kan være en reaksjon på noe der eventuelt. 
    • Han er så fin @maysofie! 😍 Blir spennende å se hvordan han utvikler seg! 😍 
    • Gode hundemøter med hunder jeg kjenner først og fremst, ellers så kan de lære seg at ikke alle skal hilses på/være nøytrale. Jeg bor jo midt i et turområde for bydelen min, så smittepresset bare i «Hagen» er sånn sett høyt her, jeg liker jo ikke det akkurat, men så lenge det ikke går noe i området så begrenser jeg ikke der heller. Jeg føler meg absolutt tryggere når 12 ukers vaksinen er satt, men foreløpig så har valpene jeg har/har hatt fått 8 ukersen også før jeg hentet dem. (Tror de nye anbefalingene sier at den ikke er nødvendig lenger?)    Jeg avventer valpekurs til etter 12 uker, ikke pga vaksine, men fordi jeg vil at de skal ha mental stamina til å faktisk få noe særlig utav det. (Trening med distraksjoner etc) Kontaktlyd/innkalling/miljø har jeg liksom kunnskapen til å gjøre på egenhånd nå før den tid. Begrenset hvor mange valpekurs man kan gå som trener og få noe nytt utav dem, så valpene sosialisering og samarbeidet vårt er hovedfokuset mitt med ett valpekurs + eventuelt få en feeling for nye kursholdere i området etc jeg ikke har vært hos før. Førstegangs hundeeiere anbefaler jeg at går tidligere, fordi de som eiere/hundetrenere får noe utav det uten at valpen nødvendigvis trenger å klare hele øktene uten å få overtenning/bli overtrøtt. De trenger gjerne hjelp til å gjenkjenne sånt også, så sånn sett like greit at det skjer på kurset eventuelt. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...