Gå til innhold
Hundesonen.no

Fly til Stockholm.


bikkjene
 Share

Recommended Posts

Hvilke flyselvskaper flyr fra østlandet (Helst Gardermoen, men også feks. Torp og Rygge) til Stockholm? Hva er billigst? Går det ann å ha liten hund under 8 kilo i kabinen? Hvordan gjøres dette og hvordan bestiller man til hund? Er det noen flyselvskaper som er bedre enn andre når man reiser med liten hund i kabinen? Gjerne billigst mulig. Har dere flydd til Stockholm og hvordan var det? Pris?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da jeg hentet Storm som valp brukte jeg SAS fra Stockholm til Gardermoen og videre hjem til Haugesund. Betalte vanlig pris for meg og et par hundrelapper for valpen.

Når du bestiller så opplys at du har liten hund med - du må sjekke at de har plass til dere (maks to i cabinen om jeg ikke husker feil?).

Er hunden+bagen under åtte kg så kan dere være i cabin. Jeg kjøpte min bag på Europris til 149,- :) Den passer perfekt til målene som SAS forlanger.

God tur!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vanskelig å si at et selskap alltid er det billigste, det varierer veldig. Sjekk datoene dine hos de ulike selskapene, så tar du det derfra. Det går i hvert fall masse fly fra Gardermoen, SAS og Norwegian har til sammen rundt 15 flygninger hver vei daglig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ååå det visste jeg ikke. Er det noen flere flyselvskaper som ikke tar med hunder i kabinen?

Det vet jeg ikke. Du må sjekke på hvert enkelt selskaps sider mht hvilke regler som gjelder. Noen har en maks vektgrense på 6 kg også (inkl bagen). SAS/Lufthansa tar i hvert fall hunder opp til 8 kg i cabinen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det vet jeg ikke. Du må sjekke på hvert enkelt selskaps sider mht hvilke regler som gjelder. Noen har en maks vektgrense på 6 kg også (inkl bagen). SAS/Lufthansa tar i hvert fall hunder opp til 8 kg i cabinen.

Siri har rett, Norwegian har sluttet med det. Husk at også bagen hunden er i skal havne innenfor målene for håndbagasje. Det står hva som er max på flyselskapets hjemmesider :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fra Norwegian sine sider.

Transport av dyr i kabin

(kun innenlandsreiser – unntatt til/fra Svalbard)

Mindre kjæledyr (hunder og katter) kan fraktes i kabinen kun på innenlandsreiser innad i Norden (unntatt til/fra Svalbard). Vi tilbyr maksimum ett voksent dyr per person, to voksne dyr per flyavgang i separate bur. Opp til tre små valper eller kattunger kan bestilles som ett dyr og må fraktes i samme bur/kennel i kabinen.

Bur/kennel - dyr i kabin: Dyret må fraktes i IATA-godkjent bur/kennel. Maksimum vekt for slikt bur er brutto 8 kg med maksimum dimensjoner på 43x31x20cm (LxBxH). Vi anbefaler en såkalt "sherpa bag" som er fleksibel i størrelse, utvendige mål på denne kan overstige burstørrelse såfremt den kan komprimeres innenfor maksimum dimensjon og dyret fortsatt har tilstrekkelig med plass i buret. Sherpa bag kan kjøpes i flere dyrebutikker.

Bestilling for dyr i kabin: Bestillinger for dyr i kabinen kan gjøres på vår nettside eller via vårt Kontaktsenter. For å legge til dyr til en eksisterende bestilling, vennligst logg inn på «Mine Reiser» og følg instruksjonene. På grunn av begrenset kapasitet anbefaler vi at du bestiller din billett og plass til dyret samtidig, minst 48 timer før avreise.

NB! Reservasjon kan ikke foretas per e-post.

Det står i Norden og da regner jeg med at det er lov å ha liten hund i kabinen i Sverige siden Norden også er i Sverige?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mindre kjæledyr (hunder og katter) kan fraktes i kabinen kun på innenlandsreiser innad i Norden (unntatt til/fra Svalbard).

Det står i Norden og da regner jeg med at det er lov å ha liten hund i kabinen i Sverige siden Norden også er i Sverige?

Det står innenlandsreiser i Norden, så jeg tolker det slik at du får ha hund i kabinen på en flytur som starter OG slutter i Sverige, men ikke en som starter i Sverige men slutter i Norge, da dette ikke er en innenlandsreise. Mens en tur som starter og slutter i Spania vil du ikke få ta med hund, da dette er innenlandstur utenfor Norden. Slik tolker jeg det i hvert fall :)

Men det er ikke verre enn å ta kontakt med kundeservice for å være helt sikker, heller enn å basere det på våre tolkninger :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Dette står på SKK's sider: Detta gäller vid kastrering Här finner du svar på frågor om kastrerade hundar och deras rätt att delta vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Nationella Dopingkommissionen berättar vad som gäller. Kastrerad hanhund Kirurgiskt kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats kirurgiskt medges generell dispens att delta vid prov, tävling eller beskrivning. Detta innebär att ansökan om dispens inte behöver ske. Kemiskt (medicinskt) kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats genom medicinsk behandling medges inte dispens för deltagande vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning, oavsett bakomliggande orsak till behandlingen. I begreppet beskrivning innefattas olika former av mentaltest/-beskrivningar. För hanhund som kastrerats via medicinsk behandling råder 6 månaders karenstid innan deltagande återigen kan ske vid någon form av utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Har den kemiska kastrationen skett med chipimplantatet Suprelorin gäller 6 månaders karenstid utöver angiven verkningstid enligt FASS vet. Vilket innebär för; Suprelorin 4,7 mg: Verkningstid enligt FASS vet 6 mån + 6 mån karenstid = 12 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Suprelorin 9,4 mg: Verkningstid enligt FASS vet 12 mån + 6 mån karenstid = 18 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Observera att verkningstid samt karenstid kvarstår oförändrat även om hanhunden under denna period blir kirurgiskt kastrerad. Veterinärintyg för kirurgiskt kastrerad hanhund När veterinärintyg åberopas för en kastrerad hanhund ska detta vara utfärdat på av SKK godkänd blankett (se exempelvis F145 Sveriges Veterinärförbund eller motsvarande). Uppgifter som ska finnas med för att intyget ska accepteras är: ras, registrerat namn, registreringsnummer, ID-nummer, vad ingreppet avser, åtgärd, anledning till åtgärd och kommentar om testiklarnas utseende och placering Hva andre land sier, vet jeg ikke. Vil tro det er likt DKK.
    • Hei! Jeg har verdens snilleste hund på 1,5 år. En labrador. Jeg har hatt veldig lite problemer med henne og hun er en veldig omgjengelig hund. Hun har derimot det siste halve året begynt å av og til knurre når folk kommer for nærme henne når hun slapper av. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg mistenker at dette skjer når hun er sliten og overstimulert. Skjønner at hun selvfølgelig skal få lov til å ligge i fred når hun er sliten, men dette er ikke alltid like lett i praksis når hun knurrer selv når vi går forbi flere meter ved siden av henne. Hun legger seg også gjerne der folk er som under spisebordet, og kan knurre om en person går fra bordet og så kommer tilbake for å sette seg. Forsøkt å få henne til å legge seg andre plasser, men da kommer hun tilbake ikke lenge etterpå. Dette kan også skje på utsiden når hun ligger en plass (er uten bånd) og folk kommer forbi flere meter ved siden av. Hun har aldri glefset men knurrer og kan av og til gi et bjeff. Selv om personen som går forbi ikke går direkte mot henne, men bare forbi. Dette skjer som sagt ikke ofte, men ønsker gjerne tips til hva som er best å gjøre slik at man kan få en god løsning før det evt blir verre. Hun er ellers veldig glad i folk, og liker best å være helt oppi folk. Hun har ikke noe fast plass hun legger seg (som hun vokter f.eks) men det kan være hvor som helst. Noen som har noen tips, og tanker om at det kan være som jeg tenker at hun er sliten og at hun knurrer for å forsikre seg om at hun blir værende i fred? Visst jeg roper på henne og får henne bort fra der hun ligger knurrer hun ikke lengre, og oppleves som glad. 
    • Bruk kode "alrute15" for å få 15% rabatt på ruta, rutebånd, blindspots og targets hos Drammen Hundepark. Gyldig til 15. oktober 2024 https://www.nettbutikk.drammenhundepark.no/categories/rute
    • Hei, er det noen som vet hva reglene er for å stille kirurgisk kastrert hannhund i utlandet er, eller hvor man kan finne slik informasjon? Jeg vet at NKK tillater å stille kastrert hannhund dersom det er gjort av medisinske årsaker og hvis man kan fremvise attest for at hunden hadde to normale testikler før kastrering. Men gjelder dette også hvis man ønsker å stille hunden for eksempel i Sverige, Finland, Frankrike etc? Eller har alle land ulike regler? Noen som eventuelt vet hvilke land som godkjenner det eller land som ikke tillater å stille kastrert hund (uansett om det er gjort av medisinske årsaker?😊
    • Hvis hun fortsatt bruker samme metodene er det jo "bare" å anmelde igjen. Ellers ville jeg sendt formelle henvendelser til klubben og NKK.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...