Gå til innhold
Hundesonen.no

Valpeshow?


bentley
 Share

Recommended Posts

Hei :-)

Jeg fikk valp i sommer, og synes dette med utstilling virker spennende. Så ser jeg at det er en utstilling i nærområdet om noen ukers tid og ble veldig interessert! Jenta er bare 8 mnd på utstillingstidspunktet så forstod det slik at hun kan bli med i valpeshow. Men hvordan fungerer dette egentlig? Er det en runde eller flere? Hvordan vet man isåfall om man er videre? Hvor mange er med?

Tar forøvrig imot alle mulige tips og råd dere eventuelt har å komme med :-)

Hilsen relativt ny (og usikker) valpeeier :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Følger denne!

Trenger all info jeg kan få, aldri vært inne på en utstilling og sett en gang :|

Kom gjerne med alle små tips som en nybegynner ikke tenker på fordi man ikke vet om det...

Mitt første dumme spørsmål: Hunden skal jo være helt ren og velstelt... en hvit hund, hvordan holder man den ren når den må ut og tisse, gå fra bilen til utstillingen osv, kan den ha litt skitne poter kanskje...? (ja det er på dette nivået jeg trenger tips om alt mulig :P )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På valpeshow er det kun den hunden som vinner klassen som går videre. Det er delt opp i kjønn og i to klasser; 4-6 mnd og 6-9 mnd.

Det er alltid hannene som begyner og den laveste alderen, altså hanner 4-6 mnd, deretter hanner 6-9 mnd, så 4-6 mnd tisper og deretter 6-9 mnd tisper.

Man stiller opp hundene på en rekke når man kommer inn i ringen, og som oftest ber dommeren om at alle går en runde sammen. Så er det en og en som blir bedømt forran dommerbordet, små raser stilles på bord. Der sjekker dommeren tennene til valpen, kjenner på kroppen og om begge baller er på plass på hannene. Så blir man som oftest bedt om å gå en gang frem og tilbake ( i en rett linje forran dommeren ), så dommeren kan se bevegelsene til hunden bakfra og forfra og deretter en runde rundt, så dommeren kan se bevegelsene fra siden.

Når dommeren har gjort dette med alle i klassen, stiller man opp, går som oftest en runde til før dommeren plasserer valpene i den rekkefølgen h*n ønsker. Nr i i klassen 4-6 går da mot nr 1 i klassen 6-9 om å bli beste hanne/tispe.

Så går de som blir nr 1 av disse igjen mot hverandre om å bli best i resen (BIR) eller Best i motsatt kjønn (BIM).

Den hunden som blir BIR går igjen videre til gruppefinalen, hvor den skal gå mot andre raser som har blitt BIR i samme gruppe. Den som vinner her går igjen videre til BEST IN SHOW som er en finale mot de andre som har vunnet gruppene :) Det er alltid kun 4 j´hunder som blir plassert både i klassen, gruppen og BIS :D

Det er kjempe gøy og koselig med valpeshow, og en kjempe fin trening for hunden om man ønsker å stille videre i voksenklassen ;)

Det man bør trene på er at valpen kan stå så fint som mulig så lenge som mulig ( :P ), at hunden kan gå fint å bånd så den får vist bevegelsene sine, tannvisning og at den skal kunne bli tatt på og kjent på over hele kroppen :)

Håper det ga dere noen svar :)

Masse lykke til :thumbsup:

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...