Jump to content
Hundesonen.no

Misstenker orm! :(


MissHeike
 Share

Recommended Posts

ÆSJ altså! Jeg satt å spiste middag før jeg og Keiron skulle ut så han fikk løpe litt og kanskje trene litt på å gå pent også.

Men midt under mitt gode måltid så kaster Keiron opp. En gul grøt og jeg mister matlyst, setter han i buret så han ikke skal begynne å tråkke oppi klatten (som er i sofaen) og jeg skal få tørke opp uten å snuble i han av mine egne grunner som at jeg må handle raskt fordi jeg brekker meg veldig lett.

Men, når jeg kommer med mengder av papir og min trofaste JIF, ser jeg noe langt og tynt noe, som liksom ikke burde være der... Da ble jeg usikker, jeg tror det er orm, og vet at katter kan kaste opp om de har noen typer orm (husker ikke hvilke i farta) Jeg tok ett bilde for å kunne vise, men jeg legger det ikke ut, om det ikke trengs, det er ikke akkurat ett delikat bilde...

Men om noen vil se det for å hjelpe meg å bedømme hva det er, så blir jeg glad. Tror nok uansett at jeg skal ringe vet i morgen å få kur til både hunden og katta..

Link to comment
Share on other sites

Katten din kan godt ha orm uten at du vet det :) De er noen smarte saker, som helst blir inni der så lenge de kan. Det er eggene som ormen skiller ut med dyrets avføring, som smitter. Selve ormen vil bare dø når den kommer ut i omgivelsene og ikke har vertens blod å leve av lenger. Når orm kommer opp med oppkast (uavhengig om det er hund eller katt), så er det fordi det er så mye i mage og tarm at det er i ferd med å forårsake en blokkade/forstoppelse. Det finnes mange ulike innvollsorm, og ikke alle smitter på tvers av art. Hundens og kattens spolorm er to ulike innvollsormer, og kan ikke smitte den andre arten. Bendelorm derimot, kan smitte mellom hund og katt (og menneske :x ). Spagettilignende orm = spolorm. Flat tagliatelle-lignende sak med et hode i enden = bendelorm. Bendelorm vil du også kunne identifisere som små "riskorn" rundt dyrets analåpning. Disse leddene inneholdet maaange egg. Spolormens egg er usynlige for det blotte øye. Fortelle dyrlegen din hva du har sett, så får du en resept på ormekur. Jeg vet at mange handler ormekurer billig og reseptfritt i Sverige, men husk at ulike orm krever ulik behandling. Det er feilbehandling som skaper resistens. Vær sikker på hva du har sett før du behandler på egenhånd. Er du usikker så leverer du en avføringsprøve til dyrlegen. Da har du svar innen en halvtime :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Du og du så flott han er😍😍
  • Tusen takk! Dette var veldig oppklarende!😊😊
  • Det finnes en sensitiv-utgave av Hill's i/d, kanskje hunden din tåler den? Litt avhengig av hva hun er allergisk mot.
  • Prøver å ignorere det faktumet at det kommer en pubertet... Ikke bare én, men to, faktisk. Tjohei! I mens koser jeg med med Ild (7mnd) som har begynt treningen sin som gjeterhund, hun har tent til og viser at hun er litt unghund allerede. Også denne lille spiren da, Pod (3mnd), det skal bli spennende å se om det blir noe av han også. Link til video
  • De fleste gjeterhunder har en lavsesong mellom innsett på høsten og lamming/beiteslipp på våren, det er helt normalt. Så det ser jeg ingen utfordring med, om man har andre aktiviteter hunden kan bedrive i tillegg Bare vær klar over at det å trene en gjeterhund tar mye tid og innsats, især om man ikke har gjort det før. Man må også forvente at det for din søster ikke bare er å overta hunden, også hun må trene og bli kjent med den. Det sagt, så må det da være en midt-i-blinken løsning, om hun ikke kan ha hund selv og dere likevel vurderer rasen. Som tips er å ta kontakt med lokale gjeterhundlag for bistand, og for all del kjøp valp etter foreldre hvor BEGGE er godkjente gjeterhunder, ikke bare annonsert som 'den gjeter'. Mine har lavsesong på vinteren, selv om vi prøver å ha tilgjengelig trening, så er det lite arbeid for dem og ikke alltid vær og føre spiller på lag. Vi driver da med litt annen trening sporadisk, og passer på å holde kroppene deres fysisk i gang med trekk og tur. Vi gleder oss alltid til våren! I høysesong både jobber og konkurrerer dem aktivt, da har vi lite tid og overskudd (for min del) til annen trening. Det sagt, så er en velbalansert border collie fullt i stand til lengre perioder med ro og lite aktivitet, man burde bare ikke ha det som utgangspunkt når man går til anskaffelse av rasen. Veit ikke om det var svar på spørsmålene dere skulle ha, men!
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...