Jump to content
Hundesonen.no

Smerter på innside lår


MegaMarie
 Share

Recommended Posts

Siden i går kveld har Blondie hatt vondt et sted og først nå turte jeg å løfte henne og undersøke henne skikkelig tiltross for at hun hylte når jeg gjorde det. Det virker som det er på innside lår på venstre bakbein. Jeg har hørt at det er noe lymfeknuter eller noe slikt på hunder der.

I går lekte hun med Tidi og plutselig hylte hun uten at jeg så hva som skjedde. Etter det ville hun ikke leke mer. Kan det være en strekk eller er det noe mer alvorlig? Hvor lenge bør jeg se det an før jeg drar til veterinæren? Blondie er en drama queen, så det kan være "ingenting".

Hun spiser og går på do som normalt. Hun bare sitter og ligger mye og slikker seg mye rundt munnen som at hun har smerter. I tillegg hyler hun når jeg løfter henne.

Link to comment
Share on other sites

Eg og har en skikkelig pingle, men om han forandret adferd så mye som din pga smerte (uansett hvor lav smerteterskelen hans er), så hadde eg tatt meg en tur til vetrinær. Har opplevd at han har oppført seg som din når han har hatt mild ørebetennelse. Da han har hylt som en stukken gris med vetrinæren og altid fått smertestillende for et par dager, til medisinene begynner å virke.

Ikke noe greit å se at dyrene har det vondt…

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Eg og har en skikkelig pingle, men om han forandret adferd så mye som din pga smerte (uansett hvor lav smerteterskelen hans er), så hadde eg tatt meg en tur til vetrinær. Har opplevd at han har oppført seg som din når han har hatt mild ørebetennelse. Da han har hylt som en stukken gris med vetrinæren og altid fått smertestillende for et par dager, til medisinene begynner å virke.

Ikke noe greit å se at dyrene har det vondt…

Nei, jeg er enig. Selv om hun er en drama queen så pleier jeg å kunne skille forskjell på drama queen tendenser og ting som virkelig er vondt for henne. Men om det bare er en strekk, er det så mye veterinæren kan gjøre med det egentlig? Og når bør jeg ta turen? I morgen? Eller vente til fredag?

Jeg er redd for at det er noe kreft som har spredd seg til lymfen. Men skal det gjøre vondt? Hun har hatt jursvulster før hvorav en av de var ondartet.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tenker strekk, spesielt siden det kom plutselig under aktivitet. Fort gjort, det er vondt og det kan henge i en god stund, dog helt ufarlig :)

Det kan nok være en muskelstrekk ja.

Hvis hun har veldig vondt går det jo an å evt. legge litt varme på det innimellom.

Håper det går fort over :)

Takk for svar :) Om det er muskelstrekk er det altså ingenting å gjøre annet enn å kanskje legge litt varme på det? Og hvordan vet jeg om det er strekk? Haha, jeg er veldig hønemor nå altså men! :P

Link to comment
Share on other sites

@MegaMarie det er vell vanskelig og vite om det er strekk, personlig så ser jeg an halthet et par dager så lenge jeg ikke ser tegn til at det er noe alvorlig (veldig varm, hoven, eller smerter som er såpass at hunden bør få smertestillende etc), strekk blir gjerne også litt bedre ved bebegelse og stivner litt ekstra ved kald muskulatur, så liten rolig gåtur, blir haltingen verre så ville jeg definitivt tatt en tur til vet, blir den litt bedre så ville jeg sett an, men det er meg, du får ta den avgjørelsen selv, bassert på din magefølelse og din oppfatning av hunden. :)

Link to comment
Share on other sites

Det kan høres ut som det er en akutt tilstand siden det kom plutselig under aktivitet, så muskelstrekk og brister er nok mest sannsynlig. Hvis hun virker smertepåvirket (og det virker som du beskriver henne slik), så synes jeg du skal gi henne smertestillende. Hvis du ikke har smertestillende i så tilfelle, da synes jeg ikke du skal vente til fredag med veterinærtimen. Noen veterinærer som kjenner pasientene og eierne godt, samt stoler på eierens vurderinger - de ringer kanskje inn en resept på et apotek i påvente av time. Kommer sikkert helt an på hvor godt veterinæren kjenner dere.

Jeg synes ikke du skal bekymre deg for lymfekreft ut fra det du skriver her. Hvis du derimot bekymrer deg og det gnager sånn til vanlig, så er det verdt en tur til veterinæren bare det.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror det er en muskelstrekk. Jeg merker tydelig forskjell fra når hun har ligget i ro, da er hun mer stiv, enn etter at hun har beveget seg litt. Vi skal snart inn for en tannsjekk og 6 mnd kontroll med Tidi, så jeg tenkte jeg kunne se om jeg fikk framskjøvet det om jeg blir bekymret.

Link to comment
Share on other sites

Hun ble bedre, men så lekte hun med Tidi igjen, så

ble hun bedre igjen, men så glemte jeg meg og lot henne hoppe ut av bilen. I dag var vi inne for 6mnd kontroll med Tidi og gratis tannsjekk på Blondie. Så da sjekket veterinæren foten i samme slengen. Blondie er veldig redd og stresset hos veterinæren, så hun skreik nesten pga alt. Men vi ble enige om at siden hun ikke halter så har hun mest sannsynlig ikke brukket noe. Så hun fikk smertestiller for 1 uke og skal holdes i ro den uken.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Personlig mener jeg det generelt ikke er innafor å velge valp etter farge, men har man preferanser grunnet noe praktisk (alternativt helserelatert) så tenker jeg det er en bedre grunn enn bare en kosmetisk preferanse. Men ser du på foreldrene/linjene så er det kanskje begrenset hvilke farger som kan komme også. 
  • Jeg har SUV med fem seter. La ned baksetene og har stort bur bak forsetene (svært godt stroppet fast) med utgang på sidene. Liker god å ha bur der med tanke på luftsirkulasjon, i tillegg har jeg da hele bagasjerommet fritt til ting og tang 😊  Kommer til å kjøpe stor varebil når hund nr 2 og 3 kommer i hus om noen år, men elsker å kjøre robust bil med god komfort som i tillegg ikke tar all verdens med plass, og ved å legge ned setene fremfor å kjøpe en SUV med to seter ble valgmulighetene mye større.
  • Nå har jeg hatt min Caddy i noen uker og jeg kan absolutt si at den ikke sluker drivstoff. Har kjørt endel småturer og ett par lengre, virker veldig bra enn så lenge😊
  • Uenig med mye av det Quest skriver over her. Valper SKAL sove mye og om de ikke får nokk søvn går det fort over i destruktiv atferd. Å bruke et inngjerdet område er helt topp for de hundene som trives med det og nødvendig for mange. Å behandle en hund som en baby kan være mye mer negativt enn man tror, og dette kommer fra ei som elsker hundene sine helt ekstremt!  Nå har det jo gått litt tid siden du skreiv innlegget og håper dere har god fremgang, men her er litt tips hvis du fortsatt trenger noen😊 Jeg fikk meg en valp på 8 uker i mai og startet med hjemme aleine treningen to dager etter hun kom hjem, når hun da var komfortabel i leiligheten, med meg og min andre hund. Når jeg måtte tilbake på jobb 4 uker seinere kunne hun være hjemme aleine en hel arbeidsdag uten noe uro eller uhell. Selvfølgelig er alle hunder ulike, men med rett trening og struktur får man det fint til mens de er små. Først må du finne et område valpen kan føle seg trygg i. Min har et stort gitterbur som er stripset fast i en barnegrind, slik at hun selv kan velge hvor hun vil sove og har litt ekstra plass. Her er hun for å både unngå uønsket atferd i leiligheten og for å skjerme den voksne, og vi blir nokk å bruke den en god stund fremover. Inni her har hun en seng, skål med vann og et par trygge tyggeleker. Så må du gjøre området trygt og koselig, jeg gjorde dette ved å gi alt av måltider og tygg inne i området, i tillegg til å flytte valpen inn i grinda når hun var trøtt. Når hun våknet tok jeg henne ut før hun rakk å syte om at hun ville ut på do. Du må starte i det små, ha valpen inne i området i korte perioder når den er trøtt og sakte øk tiden og hvor du er/ikke er. Jeg har et kamera som jeg følger med på henne igjennom. Parallelt bør du ikke la valpen følge etter deg overalt og min sover også i bur om natten. De første gangene jeg forlot huset (med den andre hunden) peip og hoppet hun i ca 10 minutter før hun la seg til å sove i 1 time, litt uro er helt normalt i starten. Her må du bare lese din hund og følge med om den faktisk blir stresset og helt fra seg, eller bare syter fordi den vil være med deg. De skal sove mye i løpet av en dag, så utnytt den tiden på å trene på 😊 
  • Jeg var i akkurat samme sitasjon som dere med ganske så lik bakgrunn og ønsker for et par år siden, bare at jeg var aleine om det. Så fikk høre akkurat det samme😂 Fikk meg valp siste året på masteren og det var det beste valget! Vi fikk begge gode rutiner, valpen måtte trene på å sove i grinda si mens jeg skreiv, så tok vi felles lufte- og treningspauser ved behov. Jeg fikk nylig valp nr. 2 og må si at det var mer avslappende å få valp som student enn når man er i fult arbeid og ikke kan ha valpen med på jobb. Det går helt fint det også med målretta trening, men det er hakket mer stressende og krever mer planlegging. Ikke la det at dere er studenter stoppe dere, høres ut som dere vet hva dere går til og har tenkt godt gjennom dette. Så jeg ville gått for det om den perfekte valpen dukket opp.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...