Gå til innhold
Hundesonen.no

Smerter på innside lår


Recommended Posts

Siden i går kveld har Blondie hatt vondt et sted og først nå turte jeg å løfte henne og undersøke henne skikkelig tiltross for at hun hylte når jeg gjorde det. Det virker som det er på innside lår på venstre bakbein. Jeg har hørt at det er noe lymfeknuter eller noe slikt på hunder der.

I går lekte hun med Tidi og plutselig hylte hun uten at jeg så hva som skjedde. Etter det ville hun ikke leke mer. Kan det være en strekk eller er det noe mer alvorlig? Hvor lenge bør jeg se det an før jeg drar til veterinæren? Blondie er en drama queen, så det kan være "ingenting".

Hun spiser og går på do som normalt. Hun bare sitter og ligger mye og slikker seg mye rundt munnen som at hun har smerter. I tillegg hyler hun når jeg løfter henne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg og har en skikkelig pingle, men om han forandret adferd så mye som din pga smerte (uansett hvor lav smerteterskelen hans er), så hadde eg tatt meg en tur til vetrinær. Har opplevd at han har oppført seg som din når han har hatt mild ørebetennelse. Da han har hylt som en stukken gris med vetrinæren og altid fått smertestillende for et par dager, til medisinene begynner å virke.

Ikke noe greit å se at dyrene har det vondt…

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg og har en skikkelig pingle, men om han forandret adferd så mye som din pga smerte (uansett hvor lav smerteterskelen hans er), så hadde eg tatt meg en tur til vetrinær. Har opplevd at han har oppført seg som din når han har hatt mild ørebetennelse. Da han har hylt som en stukken gris med vetrinæren og altid fått smertestillende for et par dager, til medisinene begynner å virke.

Ikke noe greit å se at dyrene har det vondt…

Nei, jeg er enig. Selv om hun er en drama queen så pleier jeg å kunne skille forskjell på drama queen tendenser og ting som virkelig er vondt for henne. Men om det bare er en strekk, er det så mye veterinæren kan gjøre med det egentlig? Og når bør jeg ta turen? I morgen? Eller vente til fredag?

Jeg er redd for at det er noe kreft som har spredd seg til lymfen. Men skal det gjøre vondt? Hun har hatt jursvulster før hvorav en av de var ondartet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tenker strekk, spesielt siden det kom plutselig under aktivitet. Fort gjort, det er vondt og det kan henge i en god stund, dog helt ufarlig :)

Det kan nok være en muskelstrekk ja.

Hvis hun har veldig vondt går det jo an å evt. legge litt varme på det innimellom.

Håper det går fort over :)

Takk for svar :) Om det er muskelstrekk er det altså ingenting å gjøre annet enn å kanskje legge litt varme på det? Og hvordan vet jeg om det er strekk? Haha, jeg er veldig hønemor nå altså men! :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@MegaMarie det er vell vanskelig og vite om det er strekk, personlig så ser jeg an halthet et par dager så lenge jeg ikke ser tegn til at det er noe alvorlig (veldig varm, hoven, eller smerter som er såpass at hunden bør få smertestillende etc), strekk blir gjerne også litt bedre ved bebegelse og stivner litt ekstra ved kald muskulatur, så liten rolig gåtur, blir haltingen verre så ville jeg definitivt tatt en tur til vet, blir den litt bedre så ville jeg sett an, men det er meg, du får ta den avgjørelsen selv, bassert på din magefølelse og din oppfatning av hunden. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kan høres ut som det er en akutt tilstand siden det kom plutselig under aktivitet, så muskelstrekk og brister er nok mest sannsynlig. Hvis hun virker smertepåvirket (og det virker som du beskriver henne slik), så synes jeg du skal gi henne smertestillende. Hvis du ikke har smertestillende i så tilfelle, da synes jeg ikke du skal vente til fredag med veterinærtimen. Noen veterinærer som kjenner pasientene og eierne godt, samt stoler på eierens vurderinger - de ringer kanskje inn en resept på et apotek i påvente av time. Kommer sikkert helt an på hvor godt veterinæren kjenner dere.

Jeg synes ikke du skal bekymre deg for lymfekreft ut fra det du skriver her. Hvis du derimot bekymrer deg og det gnager sånn til vanlig, så er det verdt en tur til veterinæren bare det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror det er en muskelstrekk. Jeg merker tydelig forskjell fra når hun har ligget i ro, da er hun mer stiv, enn etter at hun har beveget seg litt. Vi skal snart inn for en tannsjekk og 6 mnd kontroll med Tidi, så jeg tenkte jeg kunne se om jeg fikk framskjøvet det om jeg blir bekymret.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hun ble bedre, men så lekte hun med Tidi igjen, så

ble hun bedre igjen, men så glemte jeg meg og lot henne hoppe ut av bilen. I dag var vi inne for 6mnd kontroll med Tidi og gratis tannsjekk på Blondie. Så da sjekket veterinæren foten i samme slengen. Blondie er veldig redd og stresset hos veterinæren, så hun skreik nesten pga alt. Men vi ble enige om at siden hun ikke halter så har hun mest sannsynlig ikke brukket noe. Så hun fikk smertestiller for 1 uke og skal holdes i ro den uken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Synes jo det med en ny hund var en god ide, hvertfall med at de kan også være med.  Min har ingen hemninger her heller, så jeg må sette begrensninger- det driter ho hardt i.. Vi driver med nosework, men er ikke det beste miljøet her nede.. Synes også det er rart å ha gammel hund, det er mange begrensninger- men mye herlig også..
    • Ja, og stresser. Det er jo så mye som ikke er klart....
    • Åå så søt 🥰 Teller du ned dagene nå?
    • Det høres ut som en veldig fin ordning  Min senior kan ikke gå så lange turer lengre pga. en dårlig skulder, men samtidig har hun bare ett gir, og det går i hundre hver eneste tur. Så jeg må begrense henne veldig for at den skuldra ikke skal bli enda verre. Hun er jo en liten hund så jeg hadde håpet på å kunnen gå turer med henne i sekk, men det var hun i hvert fall ikke interessert i 🙈 Hun har også blitt fullstendig hemningsløs på sine gamle dager (et snev av demens?), så hvis jeg ikke følger med på henne hele tiden driver hun med de mest utrolige akrobatiske påfunn (som å kaste seg ned trappa), så her er det selvmordsforebygging på daglig basis... Heldigvis har vi Nosework da, som hun elsker. Det er virkelig en fantastisk aktivitet for gamle hunder, og ettersom, det er uoffisielt kan vi konkurrere selv om hun går på medisiner. Til helga skal vi på kurs i Nosework, og i juli er vi påmelding Nord-Norges første Nosework-konkurranse  Så helt dødt er det ikke her, men savner det livet vi hadde før utrolig mye. Dette er første gang jeg har gammel hund, så jeg er nok litt i sjokk over hvor begrensende det faktisk er.  Ellers luftet jeg så smått tanken på å kjøpe ny hund som kan bo hos min mor inntil videre, og hun var ikke helt fremmed for det. Den eneste innvendingen var "men hva gjør vi når jeg skal reise bort?" 😅 Hun og samboeren har hatt hund i "alle år", men nå som pensjonister ønsker de et litt friere liv uten hund. Men en hund som kan bo der, samtidig som jeg har det meste an ansvaret ellers, er kanskje ikke en helt fjern idé? 🤔
    • Hilse på Izuba. Henter i juni.)  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...