Jump to content
Hundesonen.no

Sibirsk husky omplasseres. 11 mnd


Recommended Posts

Hei,

Er helt ny her inne, så jeg vet ikke om det er lov og legge ut slikt her, men prøver meg.

Har en nydelig Sibirsk Husky, og trenger sårt å få den omplassert.
Han er 11 mnd, og aldeles nydelig.

Ble tatt GODT i mot i familien, og skulle gjerne beholdt han, men er i en kinkig situasjon som gjør det vanskelig. Vi får gått tur med han siden vi har ei tispe fra før, så det er ikke noe problem sånn sett, men han får ikke det han fortjener.
God gutten fortjener MYE MER enn tre turer til dagen, der det kun består av tur og ikke annet. Jeg har nylig fått barn, og min mor og far som han bor hos har måttet erkjenne at de ikke klarer å gi han det han trenger av stimuli, trening osv. Jeg klarer heller ikke å trene han opp slik han bør bli trent, da jeg har en tendens til å være for mild.
Så når jeg ikke bor hjemme, og de har han det meste av tiden blir det fort surr, for Atka (som han heter).
Min far har sin måte og trene, min mor en annen og jeg en tredje, noe som resulterer i bare surr og det merkes på Atka :( Vi har erkjent at vi ikke klarer å møtes!

Har vært på kurs med han, og kurslederen hadde klart kustus over han, og han adlød alt hun ba om, når jeg derimot skulle få dette til så fikk jeg et par øyne som lurte undrende på hva i alle dager jeg egentlig ba om.

Atka er en god gutt, med en helt nydelig personlighet. Er nysgjerrig, liker og utforske, filosoferer med sjøkanten og er til dels lydig. Han har lydigheten i seg, men det er her vi feiler, så med rette eiere kan han bli en enda bedre hund enn han allerede er. Leker ikke med pinner og baller, om så så er det sjeldent. Er så og si i lag med andre hunder hver dag, og har til nå ikke vist negative sider. Han kan vise seg og være noe dominant/tøffere enn han tror han er i møte med andre hunder, men dette kommer helt ann på hva signaler den andre hunder viser-SH leser signaler og avgir signaler som oftest bedre enn andre raser så ligger også litt i det, har jeg hvertfall fått høre? Men han har ikke vært aggressiv mot andre hunder. Han kan si ifra til andre hunder om de forsøker og ta fra han leken, pinnen eller annet han har funnet. Utenom det så er han kjempe flott med andre hunder, så lenge de ikke er for dominerende eller "sinte", da kan han fort bli skeptisk/redd.
Han ELSKER folk, og er blitt en skikkelig kose gutt. Var ikke særlig begeistret for kos før, men endret seg drastisk. Veldig glad i leker og kosebamser.
Han har dog aldri vært alene, så den/de som får Atka må helst ha hund fra før, eller ta opp "kampen" for å få han til og bli en lykkelig alene hund.

Som sagt, han er en kjempe gutt, og med rett/rette eier/e vil Atka bli en mega gutt som vil gi deg/dere mange fine år!

Om det er noen som er interessert i å gi han et GODT hjem med mye erfaring, snille eiere og et varmt hjem så send en PM. Kjenner du som leser dette noen som kan være interessert nøl ikke med og tipse dem.

Vil helst at Atka kommer til et nytt hjem fortest mulig ettersom vi mangler den tiden/erfaringen det trengs, og ønsker ikke at Atka skal gå glipp av alt han fortjener mer pga våre mangler.

Holder til i Stavanger!

:)

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Du og du så flott han er😍😍
  • Tusen takk! Dette var veldig oppklarende!😊😊
  • Det finnes en sensitiv-utgave av Hill's i/d, kanskje hunden din tåler den? Litt avhengig av hva hun er allergisk mot.
  • Prøver å ignorere det faktumet at det kommer en pubertet... Ikke bare én, men to, faktisk. Tjohei! I mens koser jeg med med Ild (7mnd) som har begynt treningen sin som gjeterhund, hun har tent til og viser at hun er litt unghund allerede. Også denne lille spiren da, Pod (3mnd), det skal bli spennende å se om det blir noe av han også. Link til video
  • De fleste gjeterhunder har en lavsesong mellom innsett på høsten og lamming/beiteslipp på våren, det er helt normalt. Så det ser jeg ingen utfordring med, om man har andre aktiviteter hunden kan bedrive i tillegg Bare vær klar over at det å trene en gjeterhund tar mye tid og innsats, især om man ikke har gjort det før. Man må også forvente at det for din søster ikke bare er å overta hunden, også hun må trene og bli kjent med den. Det sagt, så må det da være en midt-i-blinken løsning, om hun ikke kan ha hund selv og dere likevel vurderer rasen. Som tips er å ta kontakt med lokale gjeterhundlag for bistand, og for all del kjøp valp etter foreldre hvor BEGGE er godkjente gjeterhunder, ikke bare annonsert som 'den gjeter'. Mine har lavsesong på vinteren, selv om vi prøver å ha tilgjengelig trening, så er det lite arbeid for dem og ikke alltid vær og føre spiller på lag. Vi driver da med litt annen trening sporadisk, og passer på å holde kroppene deres fysisk i gang med trekk og tur. Vi gleder oss alltid til våren! I høysesong både jobber og konkurrerer dem aktivt, da har vi lite tid og overskudd (for min del) til annen trening. Det sagt, så er en velbalansert border collie fullt i stand til lengre perioder med ro og lite aktivitet, man burde bare ikke ha det som utgangspunkt når man går til anskaffelse av rasen. Veit ikke om det var svar på spørsmålene dere skulle ha, men!
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...