Jump to content
Hundesonen.no

Hva må jeg vite før jeg får meg en hund i Norge


Aleksandra Swk
 Share

Recommended Posts

Hei,

jeg vil gjerne vite alt mulig hva er viktig før jeg kjøpe en hund.

Jeg bor i Skien sammen med samboeren min, vi har et eget hus med en hage og vi vil gjerne ha en hund.

Vi er ikke norsk, derfor tenker vi å kjøpe en hund i hjemmelandet vårt og komme med den tilbake hit.

Vi har erfaring med hunder og vil være ansvarsfull. Jeg har allerede kjekt ferje (om det er mulig å reise med hund og hvordan gjør man dette). Jeg vet også at hunden må ha en pass, mikrochip og være vaksinert. Jeg trenger stadig svar på spørsmålene:

- Hva koster det omtrent å se en dyrlege? Hva koster det å vaksinere en hund og å gi den en tablett mot ormer?

- Jeg har snakket med en naboe som har forsikret hunden hans. Har dere erfaring med dette?

- Hvis jeg kjøper en hund i Norge, må jeg registrere den i noen forening, ikke sant? Hva koster det? Hvor gjør man det?

Er det noen viktig jeg har ikke tenkt på?

Tusen takk for svarene deres!

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Så kjekt at dere har tenkt å kjøpe hund :)

I forhold til importering til Norge, så må du rabiesvaksinere (litt avhengig av land) og muligens også karantene.

Hvor mye det koster å besøke vetrinær varierer veldig fra vetrinær til vetrinær, jeg betalte ca 600 for vaksine + helsesjekk og 100 kr for ormekur. Valpen må få flere ormekurer (helst 3 -4 før fylte 3 mnd).

Hvis du kjøper rasehund fra en oppdretter, vil valpene bli registrert i NKK (Norsk Kennelklubb) av oppdretteren.

For å bli medlem i NKK må du melde deg inn i en lokal hundeklubb som er tilknyttet NKK - prisene varierer. Noen oppdrettere melder deg inn i sin egen hundeklubb og betaler medlemsskapet ut året.

Hvis du kjøper blandingshund er det ikke noe krav om at den må være registrert noe sted mener jeg.

Rasehund fra utlandet MÅ registreres i NKK, for å kunne brukes på utstillig/prøver osv. Mer om det her:

http://web2.nkk.no/tjenester/registrering/omregistrering-fra-utlandet/

http://web2.nkk.no/tjenester/medlemmer/priser-2/

Forsikring er veldig lurt å ha! Koster alt fra 500 - en del tusen i året alt avhengig av rase og dekningsgrad. Jeg har allerede brukt forsikringen min på valpen på 5 mnd, så jeg er veldig glad for å ha forsikring!

Hvilken rase er det dere tenker på å kjøpe da? Lykke til! :)

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk! Det hjelper å vite hvor kan jeg lete etter forskriftene.

Kan du si meg, hva gjelder forsikringen mot? Betaler man mindre for behandling hvis man har forsikring?

Vi har ikke bestemt oss ennå, hvilken rase vi kjøper, men vi tenker på pomeranian (fordi de er søt, munter og vennlig, det er også viktig at hunden er lite). Det er også mulig at vi bestemmer oss for zwergschnauzer eller maltanese e.l. slik at hund har voksende pels.

Før hadde jeg en dalmatiner - den døde pga nyrerproblemer i alderen av 12 år. Disse hundene, tror jeg, egner seg ikke for Norge fordi de har for kort pels. Jeg hadde også Welsh Corgi Pembroke tidligere. Denne gangen er det kjempeviktig for meg å finne en god oppdretter for å slippe lidelser både mine og dyrens. Welsh Corgi kjøpte jeg fra en oppdretter som hadde 26 (!) hunder på den tiden. Alt var lovlig, hunden hadde vært vaksinert etc Men oppdretteren har ikke lagt pris på sosialiseringen av hunden. Den var allerede 5 månader gammel da jeg tok ham og den har vært redd for alt, jeg kunne ikke gå på tur alene med ham - den følte seg bedre da det var minst 2 personer med etc. Jeg har naturligvis konsultert hunden med dyrpsykologer etc men jeg ønsker ingen å se hunden som lider på den måten. Derfor vil jeg gjøre alt mulig å kjøpe en hund fra en siker kilde.

Link to comment
Share on other sites

Det er mange gode welsh corgi Pembroke oppdretter I norge, ta kontakt om du trenger hjelp til å finne noen.

Ang forsikring så er det slik at om du forsikrer valpen så vil du om den blir mye syk, eller må opereres ofte kunne få igjen penger. Hva som dekkes osv varierer fra selskap til selskap og noe på rase. Pris varierer veldig på rase også.

Ang å importere sjekk mattilsynet sine websider ang å ta med hund fra ditt hjemland inn til Norge. Noen land krever rabies vaksine, andre krever mer.

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk! Det hjelper å vite hvor kan jeg lete etter forskriftene.

Kan du si meg, hva gjelder forsikringen mot? Betaler man mindre for behandling hvis man har forsikring?

Vi har ikke bestemt oss ennå, hvilken rase vi kjøper, men vi tenker på pomeranian (fordi de er søt, munter og vennlig, det er også viktig at hunden er lite). Det er også mulig at vi bestemmer oss for zwergschnauzer eller maltanese e.l. slik at hund har voksende pels.

Når man velger forsikring så velger man samtidig hvor mye og hva hunden er dekket for, og også egenandel. Hvis hunden da trenger en operasjon til f eks 7000,- så betaler man den egenandelen man har avtalt med forsikringsselskapet. Du finner flere tråder om forsikring her inne.

Når det gjelder valg av rase så må dere være innstilt på pelsstell om dere velger en dvergschnauzer. Bare å sende meg en PM om det er ting dere lurer på ang rasen :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Vi har måttet deale med en hel del mageproblemer oppigjennom. Er vel ca. en måned siden siste episode med diaré og litt nedsatt allmenntilstand, og løsningen ble Hills tørrfôr (og kun det; ingen godbiter eller annen mat) i tre uker, samt probiotika og kulltabletter. Kanskje det kan være lurt å ha et slikt "regime" i en periode med veiledning fra vet?
  • Her anbefalte også veterinæren Hill's i/d, helst boksmat men den er så dyr så jeg gikk for tørrfor. Min ble fin i magen etter to dager på i/d, i tillegg til Zoolac og Canikur. Går du for tørrfor er det viktig å bløte det opp først.
  • Høres ut som dere har det meste på stell! Kjør på tenker jeg 😁
  • Hill’s ID boksemat har vært redningen de gangene jeg har hatt erfaring med skikkelig mage-/tarminfeksjon hos hund, ikke vet jeg hvorfor denne maten er så effektiv sammenlignet med vanlig skånekost, men det er det. Burde brukes etpar dager lenger enn man tror er nødvendig, og gjerne også DiaTab eller medisinsk kull som tilskudd.
  • Vil gjerne høre deres erfaringer om hund og diare, om hvor langvarig en mage-/tarminfeksjon kan være:  Tispen min er snart 9 år gammel. For halvannen uke siden fikk hun løs mage/diare. Etter noen dager ga jeg henne probiotika, uten at det så ut til å hjelpe.  Tok kontakt med veterinærklinikken, der klinikksekretæren mente at det ikke var noen grunn til konsultasjon så lenge hun var pigg og hadde matlyst. Hun foreslo å bruke Webiotic.  Tispen fikk Webiotic i tre dager, og avføringen ble normal. Nå, tre dager etter avsluttet kur, har diareproblemet kommet tilbake (oppe to ganger i natt...). Jeg har gitt henne probiotika. Det er nå helg, og problemet er jo ikke akkurat akutt. Men har tenkt å ta kontakt med veterinæren igjen på mandag.  Jeg vet jo ikke om klinikken vil mene om tispen "kvalifiserer" til konsultasjon, siden dette ikke ser ut til å gi seg. Bør jeg insistere? I bakhodet lurer jo tanken på tarmkreft. Men altså, hunden virker pigg og spiser. Hadde blod i avføringen tidlig i sykdomsperioden, men ikke nå.  Noen som har noen erfaringer å komme med?  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...