Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvilke raser er perfekte "byhunder"?


Snickers
 Share

Recommended Posts

Så dere vet, så spør jeg ikke fordi jeg vil ha meg "den perfekte buhund" selv. Jeg er bare nysgjerrig, er så mange bruks og jakthunder å se i sentrum. Tar meg selv i å tenke "Har de det godt i byen de da?" rett som det er.

Som jeg sa i det første innlegget: "Nå tenker jeg på hvilke raser som kan trives i en by, uten noe særlig "ekstra pes" fra eier (som å måtte ta bussen til skogen hver andre dag f.eks). Raser som har lettere for å trives i byen enn andre.". Da tenker jeg på raser hvor man IKKE må ta kollektivt for at hunden skal få det den trenger.

At en malamute kan trives med nesten bare turer i parken hver dag, virker jo fantastisk! Hvorfor blir man frarådet å kjøpe den rasen med mindre man er veldig aktiv da? :P *gruble* Jogge rundt i byen hver dag med trekkhunder synes jeg ikke virker optimalt altså :huh:

Dobermann til beskyttelse er jo genialt! :D Lurer på om mange kjøper "skummel" hund bare på grunn av det.

Grander virker også bra! Og mops, boston osv.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Schäfer selvfølgelig. :aww: Da får man gå i fred, få personer løper etter for å klappe, de fleste holder hundene sine unna, barn er sjeldent et problem siden foreldrene napper de unna så de ikke blir spist og selv ranere ombestemmer seg når en schäfer kommer løpende. Om noen finner ut at de skal slå deg ned midt på natta, så forandrer de mening som oftest også da. :P

Men ellers så er det hva man gjør det til. Oslogryta er jo bare en halv times tur med tbanen til Nordmarka, og der kan man jo gå i flere dager om man vil. Mange hunder trives godt i bymiljø, så lenge de er skrudd bra nok sammen mellom øra til å takle folk og lyder. Så for meg ligger det nok mer på individnivå, enn bare rase. Det er fult mulig å bo i skogen og gi hunden et liv som den er mindre fornøyd med, enn en som bor i byen.

Kollektiv med dyra mine har vært lett, og vi har møtt på en sur bussjåfør en gang som masa om at jeg måtte betale for hundene også (næh det visste jeg ikke liksom, rart jeg stod og dro opp flere reisekort da...). Vi har fått gått i fred for det meste uansett hvor vi har vært, annet enn at Noomi ser tydeligvis litt mer kosevennlig ut enn Vida. Midt i rushen så har Vida brukt å ligge og sove på tbanen, og folk bare tråkker over henne og stabler bena rundt henne og smiler og sier at hun må få lov til å ligge og sove i fred. Folk er som oftest veldig hyggelige rundt hunder som kan oppføre seg er min erfaring. :)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...