Gå til innhold
Hundesonen.no

Mellom Puddel


Snoffe
 Share

Recommended Posts

Fant nylig ut at min mor er vokst opp med mellom Puddel. Og nysgjerrig som jeg er lurer jeg på hvordan denne rasen er.

-Forstår at de krever en del pelsstell, men hvis man ikke skal stille hunden og man lærer seg å klippe/barbere selv hvor mye er det da snakk om?

Min mor forteller at de ikke holdt så veldig mye på med pelsstell, men så legger hun til at de ikke hadde den peneste puddelen heller :P

-Hvordan er aktivitets nivået?

Her får jeg fortalt at mamma sin hund ikke ville være med henne på jogge/løpeturer. Hun nektet å være med mer enn 600meter. Er det vanlig at rasen er så lite aktiv?

Er det store forskjeller på de forskjellige rasene/størrelsene på puddel?

Ellers så er det jo bare å komme med masse info om rasen.

Har prøvd å finne en del på nettet med det står som regel bare masse om alt pelsstellet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke hatt puddel selv men trener agility sammen med to mellompudler og jeg har ikke inntrykk av at aktivitetsnivået er slik du har fått det beskrevet. De hopper og løper rundt som sprettballer begge to, veldig lærevillige og aktive :)

For min del blir det litt for mye av det gode, den ene står konstant på to bein og henger fremover i båndet og eier ikke ro i kroppen, den andre er litt mer behersket da :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en mellompuddel og storpuddel, og for å være helt ærlig, nå ser begge to ut som en mopp. Det er på høy tid å klippe de, og jeg må si som det er at det er en greit krevende jobb med pelsstellet, men heller det enn røyting!

For at de skal se nogenlunde pene ut så bør de bades, klippes og den pakka ca. hver tredje uke, men vi barberer stort sett bare snuten hver tredje uke og tar kropp++ ca. hver sjette uke i late perioder.

Mellompuddelen vår har blitt utpreget lat de siste årene, og foretrekker en kort luftings rett utenfor huset før det er rett inn igjen. Men hun er gjerne med på lengre turer hvis vi går runder vi ikke ofte går. Jeg tror mye av grunnen til at hun ikke gidder lengre turer (særlig om vinteren) er fordi hun blir kald (selv med klær på), og trives mye bedre i sofaen som pyntepute.

Når hun var 0-4 år var hun alltid klar for tur, og aldri vanskelig å be. Da krevde hun en del mer enn hun gjør nå, både fysisk og psykisk. Selv om hun ikke er særlig glad i å gå "kjipe" turer, er hun fremdeles leken til tusen og blir fremdeles småkoko hvis hun finner en leke eller om vi begynner å tulle med henne. Det som fascinerer meg mest med min mellompuddel er at hun er så vanvittig smart, og man skjønner nesten hva hun vil ved å se på de ulike faktene hennes, enten det er snakk om at storpuddelen trenger en tur (mellompuddelen fungerer som støttekontakt) eller om hun vil at vi skal fyre i peisen. Storpuddelen krever en hel del mer når det gjelder pelsstell og aktivitet, og det behovet har ikke sunket som hos mellompuddelen, så jeg er ganske sikker på at dette med "latskap" er litt individuelt :P

Nå er hun 7 år gammel, og begynner å bli en verdig dame, men som sagt... Hun er ikke mye "verdig" når hun oppdager en tennisball eller alle konglene i skogen. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vår mellompuddel er så aktiv at jeg har hørt noen kalle henne "mye hund". Jeg er ikke enig i at hun er mye hund, men hun er aktiv, og hun har null problemer med å gå tur over 600 meter :P Jeg tror hun ville ha kjedet seg veldig om 600 meter tur var det eneste hun fikk :lol:

Ang klipping og barbering, så kommer det an på hvor raskt pelsen vokser (selvsagt). De aller fleste puddeleiere har minst 1 barbermaskin i hus, fordi snute og labber må barberes oftere enn resten av kroppen. Vi gjør det ca hver 3-4 uke med frøkna her, da begynner hun å bli passe shabby med bart og sånt. Resten av kroppen må ikke barberes like ofte, men jo lenger pels, jo mer jobb er det jo.

Videre så er det ikke bare når puddelen skal klippes den trenger pelsstell. De har pels som ting fester seg i, så man bør etter en skogstur gå gjennom hunden og fjerne kvist, barnåler, blader osv fra pelsen (og snø og is om vinteren! Herremåne så mye kram snø det er plass til i en puddelpels). De bør bades med jevne mellomrom, hvis ikke så begynner de å lukte. De bør børstes forholdsvis ofte for å unngå floker, særlig om de går mye i skog, eller om de bruker sele. De har også pels i ørene som vokser som skal nappes med jevne mellomrom, hvor mye kommer an på øreganger og hårvekst, men det har lett for å gro seg til i sånne ører om de ikke får stell.

Frøkna her har tatt familien med storm. Hun er ei positiv frøken som både liker å kose og leke, og hun er glad i alle uavhengig av om hun kjenner de eller ikke. Hun er stort sett uredd, forholdsvis lettlært selv om hun trenger litt mer overtalelse på at det jeg sier er gøy enn belgeren gjør. Hun er smart, oppmerksom og har humor. Litt fandenivoldsk, men jeg liker det i hunder jeg :ahappy:

Av det jeg har sett, så er vel pudler ganske like uavhengig av størrelse. Storpuddelen kan se ut til å ha et lite problem med dårlig avreagering f.eks, mens de små kanskje har et problem med det sosiale. Men du finner gode og dårlige pudler i alle størrelser, så den som leter vinner, eller noe :)

Helsemessig ville jeg sett etter oppdrettere som røntger særlig hofter (det er nesten ingen som røntger albuer). Det er ca 30 % HD på mellompuddelen i Norge og Sverige, ca 20 % i Finland, Danmark aner jeg ikke, for jeg har ikke tilgang til den danske kennelklubbens database :) De vanlige helsesjekkene på mellompuddel er øyne og PL, men jeg ville ha sett etter noen som sjekker hoftene i tillegg. Den norske puddelklubben har et ganske realistisk syn på puddelhelse, så det lønner seg å lese avlsanbefalinger/helse på deres sider :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Life's a beach, og når det er kaldt og surt og blåser, så har vi den for oss selv, så det var ikke så ille, men det var ikke så vel heller, for Ede har ikke store radiusen (0-2m) eller masse interesse for å utforske omgivelsene selvstendig, så aktivitet begrenser seg mest til mutterns fremdriftstempo og kastearm. Det som er dårlig med det er det samme som er bra med det. Borrelås klengete er dog veldig å foretrekke over selvstendig på vift i sin egen verden. Bonus for egen helse å måtte løpe litt og være mer aktiv for å gi Ede mer av aktiviteten han trenger.  Virkelig ikke så mye å melde fra en stadig mer rutinepreget hverdag sammen. This is it nå, liksom.  Ede har begynt gå på turbusser helt selvstendig, flink opp trappen og går rett til plassen sin på midten. Trenger finne en smart måte å trene på å rygge i vinkel, for å komme inn mellom seter. Mestrer vi ikke det, så må vi stå over en buss om det er barnevogner og bagasje på den plassen der.  Å gå ned trappene på tur ut av bussen ligger lenger frem i tid. Han har gått ned bare sju trappetrinn i sitt liv så langt, og de var av normal bratthet. De tre veldig bratte trinnene på turbussen vil han fortsatt bæres ned. Nærmer seg antakelig 150 kg valpevekt nå, slik det føles i armene mine. Trenger derfor begynne lære gå de tre bratte trappetrinnene ned på egenhånd også, ellers vil han finne veien ned der på den harde måten, fordi jeg ikke klarer bære så tungt ned der. Seriøst, han begynner bli tung å bære i armene. Fordi jeg er idiot har vi KUN løftet med hodet til høyre side, og dermed mesteparten av vekten på den svakeste armen min. Å snu for å bære motsatt vei er et alvorlig avvik i prosedyre som må rapporteres og meldes og klages på og ankes i flere runder før vi etter en lang godkjenningsprosess kan vurdere prøve på den måten.  Å bli bært på såkalt påssarygg (trøndersk) har vi begynt få litt dreisen på. Ede synes det var skummelt i starten, men har begynt like leke ryggsekk nå. Aberet er at jeg har utnyttet jukkeangrep bakfra for å shape det inn. Usikker på om han tør gjøre det der foran et publikum på bussen. Han er jo i den alderen. Å vise affeksjon for foreldre er veldig pinlig. Mulig han heller vil reise med buss til evig tid heller enn å ta den flausen der for å komme seg ned trappen.  Vi får se. Det finnes antakelig en viss mengde NomNoms som i bunnen av den trappen der vil vekke motivasjonen til å klare komme seg ned de trappetrinnene selvstendig i en fei. 
    • Dette handler mer om uenighet. Jeg håper du sier nei til dette. Om du hadde visst at hunden skulle brukes til å produsere blandingskull hadde du ikke skrevet under. 
    • Uff, det er vanskelig med oppdrettere man ikke er enig med, dessverre. Du sier det står i kontrakten at avl skal følge NKKs retningslinjer, men hva står i kontrakten om brudd? Det hjelper jo ingenting med en kontrakt dersom ikke betingelsene ved brudd er beskrevet. Juridisk sett står oppdretter som eier, og om hun ikke vil la deg kjøpe ut hunden til full pris så er det dessverre opp til deg å heve kjøpet på grunnlag av kontraktsbrudd. Dette er veldig vanskelig når det er snakk om et levende dyr og ikke en faktisk vare. Du kan jo også eventuelt kontakte NKK for råd.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...