Gå til innhold
Hundesonen.no

Er våken når han er alene hjemme, stress?


Alvira
 Share

Recommended Posts

Nå har det seg sånn at jeg er hønemor, med nevrotiske tendenser.. :P

Arthur har begynt å være alene hjemme i 3-5 timer nå - har trent opp gradvis. Innimellom filmer jeg ham mens han er alene, og jeg synes han bruker lang tid på å sovne. Han ligger å leker med lekene sine, romsterer litt rundt i (det stoore) buret, drar litt av lakenet over buret inn i buret, sutrer av ogtil i noen sekunder. Etter 20 min - 1 time sovner han og sover til jeg kommer hjem. Når jeg kommer hjem er han glad, men ikke hysterisk.

Jeg vet at mange her inne misliker bur veldig sterkt, og det respekterer jeg. Jeg bruker bur kun nå når han er alene fordi jeg er redd han skal skade seg. Jeg har ikke mulighet til å ha ham på et avgrenset rom fordi jeg bor i studioleilighet, og valpegård HATER han og river ned :P Når han blir litt eldre skal han være løs når han er alene.

Synes dere det virker som han stresser alene? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høres ut som han kjeder seg litt før han legger seg for å slumre/sove i buret. Jeg vet ikke hvor mye du lufter/lar hunden få litt hodebry før du forlater den. Eventuelt også gi en kong med litt frossen vom/utvannet godt inni, som ungdyret heller kan bruke litt tid med framfor å romstere før den finner roen.

Hvorfor er du redd han skal skade seg ved å være alene uten bur? Har du prøvd tilvenning uten bur da? Veldig mange valper og unghunder har overlevd alenetrening uten så mye som en skramme, så det er veldig gode muligheter for at det ville gått fint, og gjerne over all forventning :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Virker kanskje som han kjeder seg litt før han sovner? Hva med at han får en kong fylt med vom eller leverpostei(legg den gjerne i fryseren så varer den ennå lenger) når du går. Så kan han holde på med den i stede for romstere rundt osv.

Hva tenker du forresten at han skal skade seg på hvis han ikke er i buret? Ikke ment som kritikk av bur, bare lurer siden jeg aldri har tenkt på det selv med min egen hund som ikke er i bur :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han får kong med leverpostei i, men ikke fryst. Så det kan jeg gjøre! :) Vi er alltid ute i hagen og leker en stund før jeg går, og gjerne litt triks-trening også :)

Hehe, han er en Bullmastiff på 15 uker, han tygger og svelger ALT han kommer over - så jeg er redd han skal finne og spise noe han ikke burde, selv om leiligheten er ganske heftig valpesikret. Han har for eksempel en forkjærlighet for ledninger, og jeg klarer ikke fjerne alle :) Også er han i den herlige ødelegge/tygge på alt fasen, så handler litt om å ikke la ham få uvaner som å tygge på klær, puter, dyner, ditt og datt også :)

Men er nok ikke så altfor lenge til jeg faser ut buret :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe ja jeg skjønner. Hjelper jo å ta vekk feks sko og planter osv, og så tilføre de gradvis. Det funka hvertfall her, men min har ikke vært noe særlig interessert i å tygge på ting som ikke er hennes leker. Men det blir jo litt vanskeligere å fjerne alle ledninger :innocent: Det høres jo lurt ut å vente til den verste tyggefasen er over før du lar han være fritt.

Uansett så synes jeg ikke han høres stressa eller redd ut, kun at han kjeder seg litt og synes det er kjipt at hans morsomme menneske har gått :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han høres ikke nevneverdig stresset ut, nei :) Men kjeder seg nok litt. Ikke noe jeg ville brydd meg veldig hardt om. Men vil du gjøre noe med det så kan du jo forsøke og slite han ut litt mer så han lettere legger seg og sover, eller kanskje legg han i buret litt før du drar så han får lagt seg til ro, før du drar. Men det går seg nok til helt på egen hånd også, både med alder og vane/forventninger.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er godt å høre! Tusen takk for fine svar :) Regna egentlig med at han ikke stresset, men så kommer disse nevrotiske tankene snikende :P Har hatt en fosterhjemshund med seperasjonsangst, og det har jeg ikke lyst på igjen. Er nok derfor jeg er litt ekstra sensitiv tenker jeg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Går du tur med han før han skal være alene hjemme eller bare leker dere i hagen?

Kan være at det er derfor han slår seg litt sent til ro dersom dere leker før han skal være alene.

Jeg villiu gått en tur med han utstede, da ser han litt mer enn bare hagen ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
    • Har briard, hun nærmer seg 9 år nå men er sprek ennå. Kunne tenkt meg en briardvalp mens min nåværende er sprek og rask! Hun har så herlig personlighet at jeg vil hun skal være med å prege valpen. Har forsåvidt sett litt på andre raser også som border collie (har ei på 4,5 år nå) og toller, men synes briarden har så herlig personlighet! Nå ligger det ut lite informasjon om oppdrettere i landet så jeg lurte på om noen visste om noen oppdrettere og evt kunne sende meg en pm om man ikke vil legge ut her? Vet av cathrine i trondheim men de er bortlovet, ble for sen der. 😅 men noen må da vite av noen oppdrettere? Står lite på briard/picard hjemmesiden. Litt dårlig det. 😬
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...