Gå til innhold
Hundesonen.no

Tisser inne


Amig0
 Share

Recommended Posts

Max har blitt en racer på å tisse inne. I stad hadde vi det mest slitsomme - først tissa han på gulvet, så tok vi han ut, uten at han skulle tisse (vi venta 15 minutter), deretter tissa han ved noen ledninger (tok han med ut - tissa ikke) og så tisser han inne IGJEN og da ble jeg ganske sint, men kontrollerte meg og tok han med ut og da tissa han og han fikk masse ros. Hva kommer det av at det plutselig blir en tisserama uten like? Det er fryktelig kjedelig og måtte vaske gulvene midt på natta.. (vasker alltid opp etter han har tissa, btw)

Han er kjempe flink på å tisse ute, og får masse ros, men alikevel har vi i snitt et uhell inne per dag. Jeg tar han med ut ca en halvtime etter han har spist, etter han har lekt , etter han har sovet og flere ganger hvor jeg ser han trekker seg unna eller går i sirkel. Noen ganger er det rett og slett umulig å lese kroppsspråket hans.

Noen gode tips til bedre tissetrening?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo ikke rart den ikke tisser ute når den akkurat har tisset. Men for og forhindre mulighet til og tisse inne så må du rett og slett bare holde valpen innen rekkevidde, så du ser hva den holder på med, i et bånd festet til stuebordet om nødvendig, følg med og ta den med ut med en gang etter den går sovet, spist og alt det der. Og så ser man på de fleste før de har tenkt og tisse/bæsje, de begynner gjerne og tråkke litt rundt, snuser kanskje litt osv, så følg med oppførsel på valpen. Går du en liten tur hver gang du er ute så er sjangsen stor for at valpen slukner når den kommer inn og da kan du la den sove til den våkner (pause til deg) også ta den med ut når den våkner.

Edit, selv om det er valp, synes det hørtes ut som mye tissing, ville sjekket for urinveisinnfeksjon om det fortsetter og komme så hyppig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor gammel er denne valpen da? Det er veldig forskjellig fra valp til valp hvor raske de faktisk klarer å bli husreine med tanke på utvikling og styring av lukkemuskulatur og blærekontroll. Det vil si at uansett hvor flink du er til å løpe ut med valpen, så vil det være uhell som ingen kan klandres for.

Jeg synes du virker flink til å ta ut valpen, så fortsett den gode jobben. Gi valpen litt mer tabbekvote å gå på hvis den er ung. Valper tisser inne, og sånn er det bare i den tiden det tar at valpen blir husrein.

Merker du at valpen viser ubehag ved tissing slik som for eksempel krummer rygg, deler opp tissinga si over flere ganger med små dammer eller du bare mistenker UVI, så ta med en tisseprøve til veterinær i en steril boks (oppbevares kaldt frem til dyrlegen). Da kan dyrlegen enkelt teste for urinveisinfeksjon. Urinprøve kan dere også ordne hos dyrlegen hvis du har god tid til å vandre litt håpefull utenfor :)

Når det kommer til signaler, så er det ikke alle som utvikler en standard "gå-til-døra-atferd" når de må tisse. Du ser ut som du er på vei til å finne valpens signaler, og da knekker du sikkert den koden til valpen der helt plutselig :) Noen peser, noen tuller, noen må bare tisse helt plutselig fordi de ikke ante at de måtte tisse før 1 sekund før. Plutselige uhell hos valper uten blærekontroll er jo en kjent sak :) Noen litt hyppigere enn andre uten at det nødvendigvis er noe unormalt med valpen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han er litt over 3 måneder, og 13 kg. Han blir ikke sliten av en liten tur, det erfarte jeg da vi gikk en halvtime. Han elsker å gå tur, og så fort han kommer inn igjen, så er han som alltid. Ikke sliten. Go Alaska Husky :P

Han krummer ikke rygg, eller deler opp tisssinga si normalt sett. I går var bare noe ekstremt (har hatt en slik dag med den Amerikanske Bulldogen også, som har gått fint i etterkant) og jeg håper han ikke fortsetter slik.
Vi har hatt 1-2 dager hvor det ikke har vært uhell inne (har hatt han 12 dager). Men samtidig så var han ikke vandt til å være en del inne hos oppdretter, da de hadde stort inngjerda område hvor de løp løse meste parter av dagen. Det har vel noe å si?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men samtidig så var han ikke vandt til å være en del inne hos oppdretter, da de hadde stort inngjerda område hvor de løp løse meste parter av dagen. Det har vel noe å si?

Både ja og nei. Noen av våre har aldri hatt uhell inne selv om de er født og oppvokst ute, de nekta å gjøre fra seg andre steder enn ute siden de var vandt til det. Med andre er det motsatt, de tror at siden de har kunnet tisse overalt tidligere kan de også tisse inne.

Jeg ville rett og slett hatt den i nærheten hele tiden slik som Malamuten sier, tatt en sjekk hos dyrlegen mtp uvi, og ellers fortsatt den jobben du driver med. Greia med å ta ut valpen med en gang den har hatt uhell er jo for å vise den at det er ute det skal foregå, men ikke krev at den da skal tisse ute rett etter å ha hatt uhell inne.

Det er så individuelt hvor fort en valp blir husren, og mtp at dere kun har hatt valpen i 12 dager, ville jeg ikke stressa med det. Annet enn at den tisser utrolig mye selv til å være valp. Sjekk for sikkerhetsskyld hos vet, og lykke til! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor raskt en valp blir husren avhenger også av nevrologisk modning. Urinvegene er ganske kompliserte greier nevrologisk. De fleste av mine valper har blitt husrene rundt 5 mnd alder, +/- 1 mnd. Noen får blir det før dette, og noen få bruker veldig lang tid.

Har man kjøpt seg valp, er hyppig gulvvask noe man må regne med de første uker/mnd. Å bli sint er bare bortkastet - det eneste du oppnår med det er en valp som gjemmer seg før den gjør noe, og da blir det enda vanskeligere å få den husren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg viser ikke valpen at jeg er sint, for jeg vet at den da vil gjemme seg og ikke gjøre fra seg med meg i nærheten. Jeg tar heller motet til meg og går ut.

Hyppig gulvvask er jo en selvfølge.

Men takk for alle tips <3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
    • Bodde i blokk (med heis) med marka like utenfor døra og parker i nærheten og synes det fungerte helt fint med valp/hund. Selvsagt deilig med egen hage som vi har nå, men det er først og fremst en større fordel for oss tenker jeg (tror ikke hunden bryr seg nevneverdig om å være ute i egen hage eller sitte en rolig plass ute i nærheten, med mindre hunden liker å være mye ute i hagen også alene da, som ikke har gjeldt hundene jeg har hatt/den jeg har). 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...