Gå til innhold
Hundesonen.no

Drikker lite vann, mosjon etter infeksjon i skjede el.livmor, valp 11 mnd.


Recommended Posts

Schäfervalp, brukslinjer. Første gang jeg har tispe, bortsett fra liten canarisk blanding, de er det aldri noe med. Hvis de ikke bryter seg i skapet, får lokket av søppelbøtta og spiser kyllingbein.

Link til tråd sykdomshistorikk, ble dårligere fredag, etter utenpå sett frisk torsdag, tre uker etter hun ble syk.

http://hundesonen.no/forum/topic/71049-schaefervalp-10-mnd-livmorbetennelse-ved-foerste-loepetid-hva-naa/

I etterkant er dyrlege usikker om det var livmorbetennelse, eller skjede, som skyldtes defekt. "Hudstreng- netting" noen cm nedenfor livmorhals, delvis sperre for gjennomrenning av blod. Det var "åpenbart" livmorbetennelse ved første besøk. Fast dyrlege lot ultralyd være, for å unngå stress. Se om hun responderte på antibiotika fort, eller operasjon. Siden blodsekret og allmenntilstand bedret seg på bare 24t, unngikk vi operasjon i første omgang.

Dehydrering fredag hos annen dyrlege, skyltes for mye mosjon. Noe jeg ikke trodde på. 20 minutt trav-tusle, morgen og kveld i skygge, 20º. Snusetur midt på dagen 10 minutt.

Er det for mye?

Alvorlig talt hun hadde normale blodtall, som ikke viste tegn til infeksjon.

Hun drikker fremdeles for lite. Tar youghurt naturell, etterhvert blandet i vann.

Donna har mye kamp og mot, alt, vannvittig tempo, men er skikkelig pyse for vondter i kroppen. Sprøytestikk er ok. Fast dyrlege kaller henne "special personality". Mammaaaa, jeg har fått flis i fingern!!! Virker alvorlig dårlig, var sikker hun hadde lukket livmorbetennelse fredag og akutt-kirurgi.

En gang vi var ute, holdt ho forlabben opp og grein=kaktuspigg i poten. Den fant jeg ikke, til dyrlege. Han fant et sandkorn mellom to poter. Med lupe var det litt tegn til begynnende rødt. Der stod hun, holdt opp poten, med sørgelig mine og peip.

- Hun forteller det, med én gang! Sa dyrlegen. Andre schäferen har jeg funnet kaktuspigg en gang, hjemme, siden jeg sjekker.

Blir sikkert tøffere etterhvert. Forsåvidt ok at hun sier ifra før det blir problem.

Denne typen, skal jeg få i nok veske, spiser rimelig bra, har gått ned halv kg. Har trent mye mindre i fire uker, vi tok det litt roligere også da hun fikk løpetid.

Jeg trodde hun ikke drakk pga etseskader i svelget. Såvidt hun klarer svelge vann. Det er ingenting som feiler henne, svelget er bra. "Kjenner" vel noe (forandring) i magen, grunn antibiotika, mener dyrlege. Og at det er et poeng, å venne henne av med smertestillende nå. Var hysterisk, etter rabiesvaksine, begge ganger. Smertestillende fem dager, for å sikre hun drakk nok.

Jeg får kritikk for å dille og dulle, ikke vær sånn hønemor.

- Si fy, når hun henger med hodet.

For tiden har vi 1,5 l vann på flaske, pr 24 t, siden dyrlegebesøk i går, tatt 1 l blandet med youhurt naturell.

Men ikke tro hun drikker rent vann!

Hva gjør dere. Er det flere pyser på hundesonen? Hun er i overkant sær.

Siden det er første gang med så syk hund i huset, reelt, lurer jeg om det er normalt at de er sånn.

Stoda er hun er fit for fight fysisk, og rastløs, men må holde det nede til maks 10 min x 3, ellers blir hun dehydrert igjen. Streng beskjed å legge seg etter turer. Vi har trent mye mentalt, hjemme, men det holder ikke, vil ut likevel.

Gir dere vitaminer? Trodde hunder på antibiotika skulle ha B-vitamin? Ikke nødvendig sa dyrlege, men de mener ofte ulikt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har aldri hørt om at hunder på antibiotika skal ha vitaminer? Det har aldri mine fått iallefall.. Eller noen av de som har vært behandlet på jobben.

Ellers enn det har jeg ikke så mye gode råd.. Mine matgale hunder spiser uansett, og jeg blander eventuelt vann i maten hvis jeg synes de drikker for lite når det er varmt.

Jeg håper dere finner en god løsning iallefall!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Våtfor eller vann i tørrforet for mer inntak? du sier flaske, betyr det at hun drikker av flaske istedet for skål? Isåfall ville jeg prøvd og bytte til skål/bøtte. Går også og blande andre ting i vannet, leverpostei etc. Eller prøv og gi henne isbiter med kjøttbiter e.l. i.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Våtfor eller vann i tørrforet for mer inntak? du sier flaske, betyr det at hun drikker av flaske istedet for skål? Isåfall ville jeg prøvd og bytte til skål/bøtte. Går også og blande andre ting i vannet, leverpostei etc. Eller prøv og gi henne isbiter med kjøttbiter e.l. i.

Takk for tips! Hun drikker fra vannskål, blandet med youhurt, flaske 1,4 l er for å sikre minst 1,4 per 24 timer.

Aldri opplevd hund før, som ikke drikker og spiser, uten de er veldig syke. Spiser og drikker ved smertestillende. Noe er det.

Ny dyrlegetime i morgen. Hun får mat fra boks, fra dyrlegen. Det er noe som ikke stemmer. Hun spiste og drakk ok inntil fredag, tross infeksjon.

Oppdretter skal se henne nå, de vil se at hunden er syk. Oppfører seg helt rart, sterke underkastende signaler, vegrer sette seg. Har klemt og trykt, overalt, bevegd ledd, ikke tegn på smerter. Så nå må de bare finne ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Et oppstillingsbilde.  Tempo 3 måneder. 8,7 kg og 36 cm høy.   
    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...