Gå til innhold
Hundesonen.no

Flått med rød ring rundt


Arielle
 Share

Recommended Posts

Fant en flått på hunden i dag som var svært liten så den har nok ikke vært der lenge. Bittstedet var rødt og håvent, øverste hudlaget bare datt av på et vis og det var en rød ring rundt bittstedet. Altså selve bittstedet var rødt og håvet(som det gjerne pleier å være men synes dette var verre enn jeg har sett tidligere) så var det vanlig hund og en rød ring rundt dette. Han har ikke feber og er seg selv vil jeg si, utenom at vi har vært dobbelt så uheldige i dag og han ble truffet av en hard ball rett i øyet så han er litt redusert pga. det og ja jeg har vært i kontakt med veterinær om øye og det er under kontroll men oppdaget ikke flåtten før sent i dag

Min første tanke var borrelia. Noen som har erfaring med dette? Hva er veien videre nå. Dyrlegen på mandag for blodprøve og antibiotikakur? Er jeg skikkelig hønemor nå som bekymrer meg utrolig masse over dette? Hvis mine bekymringer ikke er overdrevet så hva skjer videre nå? Pleier hunder å bli friske av dette, hvor lang kur eg nødvendig og ja hva skjer videre?

Ser mange skriver at veldig mange hunder har antistoffer mot borrelia og at de fleste pleier å bekjempe bakterien selv. Noen få bli syke og trenger antibiotika og hvis det oppdages tidlig er penicilin tilstrekkelig men ofte oppdages det ikke tidlig på hund for de pleier ikke få de røde ringene. Står også at enn skal være forsiktig med unødvendig behandling med antibiotika og det er undøvendig å behandle en hund med antistoffer så lenge den er symptomfri.

Burde jeg gjerne ringe dyrlegevakta i morgen eller kan dette vente til mandag? Vi har ikke dyrlegevakt her i byen så må i så fall kjøre en god time for å komme der men det er 0 problem hvis det er det beste for gullungen.

Blir ekstra bekymret når det er hjertebarnet som er så utrolig uheldig og "får det til" hele tiden :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Ring og prat med dyrlege vakta i morgen vilel jeg gjort. da kan den berolige deg og dere bli enige om veien videre Har ikke hatt dobbel ring på mine så ejg vet ikke. HAr bare vært røde på kulen som har forsvunnet fort når flåtten har kommet bort

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ring og prat med dyrlege vakta i morgen vilel jeg gjort. da kan den berolige deg og dere bli enige om veien videre Har ikke hatt dobbel ring på mine så ejg vet ikke. HAr bare vært røde på kulen som har forsvunnet fort når flåtten har kommet bort

Ville nok også ringt vet-vakt dersom det er blekt område innenfor den røde ringen. Er det som er "faresignalet". Men rødt område eller ring er ikke ensbetydende med smitte altså :)

Ja har prøvt de her i byen nå i kveld for de har vakttelefon så langt de klarer men ingen "plikt" til å verken ta telefon eller stille opp. Ringte også til de som har veterinærvakt nærmest her men fikk ikke tak i de første gang men så fikk jeg bare en kort beskjed om det var akutt akkurat nå og det er det jo ikke og da ville de at jeg ringte opp igjen senere for de stod visst midt oppi flere krisesituasjoner nå. Vurderer om jeg skal være våken en stund til og følge med og ringe eller om jeg skal legge meg og vente til i morgen.

Han har nok sannsynligvis hatt den i en dag eller mer så.

her i hvert fall bilde. Har klippet bort pelsen for å se litt bedre selv og ha oversikten over det.

post-2805-0-88785000-1381021031_thumb.jp

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dyrlegen vår sa at den røde ringen kun var et tegn på mennesker og ikke hunder... Zera har også hatt et par flåttbitt som har sett litt ille ut i sommer, men dyrlegen sa det ikke var noe farlig. Hennes var hovent og rødt som på bildet, med en kul i midten.

Men det beste er jo sikkert å høre med dyrlegen din :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mulig jeg er supersær, men et flåttbitt med påfølgende hudirritasjon er noe jeg ville tatt på mandag. Slik jeg ser det ikke en akutt krise- heldigvis. Nå bor jeg i flåttland så jeg nok blitt litt blasert, men jeg ville heller bare fulgt med på hudreaksjonen og sett det ann. Om det skulle være borreliose så er ikke det en sykdom som er tidssensitiv, om hunden får antibiotika i dag eller i morgen har lite å si, eneste effekten du vil merke er nok på lommeboka. siden det er mye dyrere med veterinær i helgene. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Melvin hadde også hevelse med tydelig rød ring rundt for en stund siden. Vi fjerna flåtten på en søndag og valgte å se an til mandag, da var ringen og hevlsen borte vekk :)

Så du kan jo evt se an til i morgen og ringe vet da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for svar alle sammen :) Heldigvis har jeg en av dyrlegen her i byen på facebook så fikk godt svar av henne om at det kunne vente til i dag men at han burde ned å få antibiotika i dag. Så nå er vi på vei ned til dyrlegen for å få antibiotika til prinsen :) Alt burde også gå greit så lenge han får behandling så tidlig. Ingen kan si om det er borrelia smitte i den flåtten men sannsynligheten er stor pga. ringen. En ting er vi enige om og det er at det sannsynligvis er noe bakterier i flåtte som satt det pga. reaksjonen og hvordan flåttbitte enda er gult, rødt og veldig håvent. Siden hunden også er nesten 6år gammel og vi bor midt i flåtth****** så har han hatt noen flått opp gjennom årene selv og jeg har brukt middel mot flåtten og antallet flått han har hatt ikke har vært høyt, så har han aldri reagert så kraftig før. Tidligere har det bare være et bitteliten rød prikk etterpå og som har bort etter hvert. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...