Gå til innhold
Hundesonen.no

Recommended Posts

Skrevet

Jeg pleier å bake litt brød, rundstykker, boller osv. jevnlig, men hater det å blande sammen ingrediensene og elte deigen, så nå har jeg lyst å kjøpe meg en maskin som kan gjøre dette for meg. Problemet er bare at jeg er rimelig skrapa for tiden, og ikke har råd til en KitchenAid/Kenwood til 4000,-, som jeg egentlig vil ha. Jeg titter etter brukt, men har ikke kommet over så mye enda.

Det jeg lurer på er om noen har en maskin de kan anbefale til dette bruket? Altså brøddeig, boller, ++ Hva annet kan man lage i slik? Alt? :P

Gjerne en som ikke er drit dyr, men ser som sagt etter brukte også, så den må jo være "så dyr at den fungerer" :)

Skrevet

Ja, har sett litt på dem, men ville høre om noen har erfaring med dem :) Jeg vil jo helst ha noe som fungerer også. Om ikke så får jeg spare til en av de dyrere, som sikkert er bedre :)

Hvor stor er en stor deig? :P

Skrevet

Stor deig tilsvarer fire brød, oftest 7-liters bakebolle.
Jeg har en av de dyre kenwood-maskinene. Og jeg er fornøyd med måten kenwood elter på. I tillegg pisker de med bollevispen utrolig stiv eggedosis/eggehviter.

Jeg har hatt KitchenAid - den var jeg IKKE fornøyd med, da den hadde altfor liten kapasitet og den "hoppa" på benken. Så den gav jeg bort….

Skrevet

Jeg har KitchenAid, den står på kjøkkenbenken og ser fin ut. Bruker den til å lage muffins. Alt av hvetebakstdeig elter jeg selv, faktisk.... :lol:

Skrevet

Er blitt tilbydt en Kenwood Major brukt en gang til 500. Ny pris 1999. Med visp, eltekrok og K spade. Ca 6L bolle sier hun. Den er kanskje grei? Så får jeg heller kjøpe en bedre når jeg ser jeg har behov og penger :)

Stor deig tilsvarer fire brød, oftest 7-liters bakebolle.
Jeg har en av de dyre kenwood-maskinene. Og jeg er fornøyd med måten kenwood elter på. I tillegg pisker de med bollevispen utrolig stiv eggedosis/eggehviter.

Jeg har hatt KitchenAid - den var jeg IKKE fornøyd med, da den hadde altfor liten kapasitet og den "hoppa" på benken. Så den gav jeg bort….

Takk! Slike erfaringer vil jeg ha :)

Skrevet

Er blitt tilbydt en Kenwood Major brukt en gang til 500. Ny pris 1999. Med visp, eltekrok og K spade. Ca 6L bolle sier hun. Den er kanskje grei? Så får jeg heller kjøpe en bedre når jeg ser jeg har behov og penger :)

Do it! Så merker du jo fort hvor mye behov du har for selve kjøkkenmaskina, jeg trodde jeg skulle bruke den kjempemye. Sånn ble det ikke gitt :P

Skrevet

Er blitt tilbydt en Kenwood Major brukt en gang til 500. Ny pris 1999. Med visp, eltekrok og K spade. Ca 6L bolle sier hun. Den er kanskje grei? Så får jeg heller kjøpe en bedre når jeg ser jeg har behov og penger :)

Takk! Slike erfaringer vil jeg ha :)

Det finnes flere typer Kenwood Major. Jeg har en av de kraftigste majorene og er knallfornøyd. :) Og ja, stor deig er type flere brød, kjempestor bolledeig, tunge ting. :) Hadde gått for den til 500, da er ikke tapet så stort om du er misfornøyd heller ;)

  • Like 1
Skrevet

Det finnes flere typer Kenwood Major. Jeg har en av de kraftigste majorene og er knallfornøyd. :) Og ja, stor deig er type flere brød, kjempestor bolledeig, tunge ting. :) Hadde gått for den til 500, da er ikke tapet så stort om du er misfornøyd heller ;)

Ja, så det! Men det er vel en av de rimelige, siden den var ny pris 1999 :) Ja, tror jeg prøver den. Er ikke så mye å tape!

Skrevet

Jeg har KitchenAid, den står på kjøkkenbenken og ser fin ut. Bruker den til å lage muffins. Alt av hvetebakstdeig elter jeg selv, faktisk.... :lol:

Vi har også den. Vår funker fint til små deiger, men store deiger får den problemer med/klarer ikke.

Vi baker mye, boller, brød, pizzadeig osv. Hadde ikke klart oss uten maskinen. :)

Mamma og dem har kenwood major, en av de kraftigste, den er mye bedre på store deiger.

Min søster hadde en av de rimelige fra kenwood, og den er i samme klasse som vår kitchenAid ang store deiger. De byttet etterhvert ut sin "svake" kenwood med en kraftigere fra kenwood. :)

Skrevet
Ja, så det! Men det er vel en av de rimelige, siden den var ny pris 1999 :) Ja, tror jeg prøver den. Er ikke så mye å tape!

Jeg har denne (tror jeg ihvertfall, har en kenwood major i det prissjiktet) og er veldig fornøyd. Har bakt masser av brød og boller med den, men merker jo at den sliter hvis den får mange kilo deig... Men den er absolutt verdt 500 kr! Slå til :-)

Skrevet

Jeg bruker Elektrolux Assistent når jeg baker brød. Den jeg har, har vel vært brukt i 20 år, så aner ikke hva en ny koster. Ønsker meg en ny slik til bursdagen min :)

Jeg har/har hatt "det meste" av kjøkkenmaskiner siden jeg i mange år måtte bla bake ca 25 brød i uka for å holde ungeskokken her nogenlunde mette…

Først , for ca 20 år siden - kjøpte jeg elektrolux assistent. Den er suveren på baking av store deiger, og min gamle går ennå om enn litt knirkete. Men Kenwood er mye bedre på alle de andre funksjonene, og nesten like bra som elektrolux assistent på brødbaking. Bollene er like store, 7 liter. Ofte går begge maskinene samtidig her på full guffe, med hver sin store brøddeig….

Skrevet

Æsj, kjøkkenmaskinen ble solgt til noen andre, så for forsette å lete :) Takk for innspill!

Hva annet enn deiger(boller, brød) lager dere i maskinen deres? :)

Skrevet

Æsj, kjøkkenmaskinen ble solgt til noen andre, så for forsette å lete :) Takk for innspill!

Hva annet enn deiger(boller, brød) lager dere i maskinen deres? :)

Jeg har en del tilleggsutstyr og lager alt fra hjemmelagede pølser, pasta, kaker, - i dte hele tatt - det meste.

Skrevet

Om du har bruktbutikker i nærheten, kan du gjøre noen skikkelige kupp der på kjøkkenmaskiner. Slike gamle gode evighetsmaskiner du kan bruke til alt, og som koster nesten ingenting...

  • Like 1
  • 2 weeks later...
Skrevet

Om du har bruktbutikker i nærheten, kan du gjøre noen skikkelige kupp der på kjøkkenmaskiner. Slike gamle gode evighetsmaskiner du kan bruke til alt, og som koster nesten ingenting...

Det kunne vært kult! Må se om jeg finner en slik butikk :) Takk!

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...