Gå til innhold
Hundesonen.no

Snøfnuggets Sam


GryAnettN
 Share

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

På tide med en ny oppdatering da :ahappy: Baldrian er nå snart 14 uker og fortsatt en veldig aktiv liten krabat, men er verdens største kosegris og mammadalt! Og ikke minst bortskjemt :lol: Han har jo verdens snilleste besteforeldre bare noen få meter unna, noe han vet å utnytte. Han er omtrent helt husren og har sjeldent uhell inne. Det hender han faktisk sier i fra når han må ut. Han sover masse og er en skikkelig syvsover! Ellers så er sauesanking og elgjakt i gang her i bygda noe som betyr masse aktiviteter for lillegutt. Han får nok ikke lov til å være med samboer på jakt enda, men han har fått lov til å være med å se, snuse og smake på når de har skutt elg og fraktet den ned fra skauen. Baldrian syntes dette var et rart dyr altså :ahappy: Vi har og vært med "onkel" Bamse på jobb å sanket inn litt sau. Dette viste seg til å være kjempe gøy! Nå som det står litt sau i fjøset har vi vært med å tatt stellet der nede. Fjøset er blitt Baldrians nye favorittplass og sauer syntes vi er snåle, men morsome :lol: Baldrian er blitt skikkelig gårdshund sier bestemor!

1377005_10151615746087172_421621534_n_zp

1240590_10151615746147172_686955810_n_zp

1376399_10151610655535776_1270119362_n_z

bal_zpsd5f40bd9.jpg

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Kanskje det er på tide å oppdatere litt her da :ahappy: Baldrian er nå er stor gutt på hele 16 uker og blir bare mer herlig for hver dag som går. Han er mye mer kosen nå og ligger gjerne i armkroken til samboer eller meg. I alle fall før det blir for varmt for han :lol: Han er en meget tøff og trygg valp og tar nye situasjoner helt uten problemer. For tiden øver vi en del på bil- og miljøtrening. Før var han helt grusom å ha i bil, da han hylte og skrek en del før han la seg ned, men nå legger han seg fint ned og sløver til han skal ut. Det kommer ikke en lyd i fra han. Vi har og vært en del i byen på grunn av valpekurs. Vi har da benyttet litt til å gå rundt og bli vandt til en del biler og ikke minst en del mennesker. Baldrian er ufattelig glad i folk så dette syntes Baldrian er kjempe skøy!

På valpekurset øver vi en del på innkalling, ro og kontakt. Baldrian har veldig lett for å bjeffe en del når de andre valpene øver på innkalling og slikt, men vi har tatt tak i dette og vi ser allerede stoooor forbedring fra første kurskveld. Ellers så er han superflink og har sjarmert på kursleder og deltagere. Lille casanovaen min :lol: .

017_zps72ac199f.jpg

025_zps551be92d.jpg

029_zps4c8103de.jpg

027_zps670ffe37.jpg

031_zps638c4b4e.jpg

047_zpsf4a53f4c.jpg

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 months later...

Baldrian er nå blitt 7 mnd gammel og blir stadig større. Han er blitt en ordentlig tøff og selvstendig kar, men er litt mamma- og pappadalt og selv om vi ikke helt vill innrømme det :D Far sier at han er en stor ramp, noe som kan stemme til tider, men er ellers ganske så søt og snill. Lærevillig er han og! Han tar ting utrulig fort og syntes det er kjempe morsomt å trene. Noen ganger i alle fall. Det spørs på hva vi har å tilby, som det matvraket han er :D

Pr dags dato går vi på utstillingstreninger med han. Dette syntes vi er kjempe artig. Baldrian har veldig lyst til å hilse på alle og blir super fornærma når han ikke får lov! Selv om vi egentlig bare vil leke, så imponerer vi litt også da.

150_zps83d8710d.jpg

159_zps4ec68d9d.jpg

090_zps20f27ec4.jpg

076_zpsa45ec1b6.jpg

047_zps89361982.jpg

040_zps18e4d2fb.jpg

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 months later...

Jeg har visst helt glemt av denne tråden jeg :P Baldrian er nå blitt ett år gammel og er begynt å bli en ordentlig stor og fin gutt. Siden sist har vi blant annet debutert i utstillingsringen, med plasseringen 4 i juniorklassen, en blå sløyfe og en kritikk som lyder følgende: "1 år hann. Bra størrelse og prop, maskulint hode, bra detaljer, normal kropp, bra kors og svans, benstamme, rør seg trangt bak, ustabil framme, pels i røyting, trivelig". Jeg personlig er kjempe fornøyd, da jeg var et nervevrak uten like og med tanke på at dette er min første utstilling. Jeg er også kjempe stolt over pelsen som oppførte seg kjempe bra! :)

Baldrian er fortsatt en stor kosegris som egentlig trives best i armkroken til meg eller samboer. I alle fall til det blir for varmt :D Han er proppfull av hormoner og oppfører seg til tider deretter, men alt i alt syntes jeg han er ganske rolig av seg og han er riktig så flink når han selv vill. Lærer utrulig fort, men vi blir fort lei, så treningsøktene blir ikke så veldig lange.

Nå er vi akkurat kommet hjem i fra hytta. Baldrian har storkost seg og syntes til å trives godt der. Vi var 16 personer i alt, i tillegg til to andre hunder. Dette har gått helt supert! Jeg var litt bekymret på hvordan det skulle gå, men det har jeg da ikke treng å være! Baldrian oppførte seg eksemplarisk og slo seg fort ned sammen med alle sammen. De to andre hundene har brakt mye glede og frustrasjon hos Baldrian. I Jemthunden Mimmi fant han en super lekekamerat, mens den 13 år gamle setteren til tante fant han ikke helt ut hvordan fungerte, hehe :P Uansett hvor mye han prøvde til tider fikk han ikke gamlingen til å leke og ble bare totalt ignorert.

IMG_4031_zps4305dd40.jpg

IMG_4080_zps15df157a.jpg

IMG_4105_zps443e38a9.jpg

033_zps620d3e7b.jpg

057_zps8f08b24f.jpg

229_zps6bce3e60.jpg

074_zps55b96a8b.jpg

137_zps857748da.jpg

274_zps870c385a.jpg

401_zps22c14fe1.jpg

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Dette står på DKK's sider: Visse kategorier af hunde kan ikke udstilles: Hunde, der mangler den ene eller begge testikler (kryptorchister) kan ikke udstilles. (Testikler skal være normale og på normal plads). Undtagelse: For hunde, som har fået fjernet den ene eller begge testikler på grund af en skade eller sygdom, er det muligt at søge dispensation hos DKK. Dette foregår ved at søge om dispensation fra dopingreglerne ved at udfylde en særskilt dispensa- tionsansøgning, som ligger på DKK’s hjemmeside – link: https://www.dkk.dk/alle-emner/sundhed- og-sygdom/doping Sammen med dispensationsansøgningen skal der indsendes dokumentation for, at hunden har haft ”normale testikler på normal plads” før operationen. Dette kan være i form af en dyrlægeer- klæring eller dokumentation fra tidligere deltagelse på udstillinger eller prøver, hvor hundens te- stikelstatus er blevet tjekket. Herudover skal der vedlægges dokumentation fra en dyrlæge, hvor den præcise årsag til fjernelsen af den ene eller begge testikler fremgår. Det er kun i tilfælde af tilskadekomst eller alvorlig sygdom (f.eks. kræft), at hunden kan opnå dispensation, og det altid er op til DKK at vurdere, om den bag- vedliggende årsag og/eller den indsendte dokumentation er tilstrækkelig. Den dispensation, DKK kan give, gælder alene hundens mulighed for at deltage på en udstilling el- ler en prøve. Det vil sige, at dommeren ikke kan undlade at bedømme hunden eller diskvalificere hunden pga. testikelmangel. Det vil dog stadig være op til den enkelte dommer at vurdere, om der f.eks. er fejl (ud over testi- kelmangel), som ikke længere kan konstateres grundet indgrebet, så DKK vil aldrig kunne forud- sige, hvordan en hund, der mangler den ene eller begge testikler, vil blive bedømt. Kopi af dispensationen skal vedhæftes hundens tilmelding eller indsendes til arrangøren inden til- meldingsfristens udløb - og medbringes på selve udstillingen.
    • Dette står på SKK's sider: Detta gäller vid kastrering Här finner du svar på frågor om kastrerade hundar och deras rätt att delta vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Nationella Dopingkommissionen berättar vad som gäller. Kastrerad hanhund Kirurgiskt kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats kirurgiskt medges generell dispens att delta vid prov, tävling eller beskrivning. Detta innebär att ansökan om dispens inte behöver ske. Kemiskt (medicinskt) kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats genom medicinsk behandling medges inte dispens för deltagande vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning, oavsett bakomliggande orsak till behandlingen. I begreppet beskrivning innefattas olika former av mentaltest/-beskrivningar. För hanhund som kastrerats via medicinsk behandling råder 6 månaders karenstid innan deltagande återigen kan ske vid någon form av utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Har den kemiska kastrationen skett med chipimplantatet Suprelorin gäller 6 månaders karenstid utöver angiven verkningstid enligt FASS vet. Vilket innebär för; Suprelorin 4,7 mg: Verkningstid enligt FASS vet 6 mån + 6 mån karenstid = 12 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Suprelorin 9,4 mg: Verkningstid enligt FASS vet 12 mån + 6 mån karenstid = 18 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Observera att verkningstid samt karenstid kvarstår oförändrat även om hanhunden under denna period blir kirurgiskt kastrerad. Veterinärintyg för kirurgiskt kastrerad hanhund När veterinärintyg åberopas för en kastrerad hanhund ska detta vara utfärdat på av SKK godkänd blankett (se exempelvis F145 Sveriges Veterinärförbund eller motsvarande). Uppgifter som ska finnas med för att intyget ska accepteras är: ras, registrerat namn, registreringsnummer, ID-nummer, vad ingreppet avser, åtgärd, anledning till åtgärd och kommentar om testiklarnas utseende och placering Hva andre land sier, vet jeg ikke. Vil tro det er likt DKK.
    • Hei! Jeg har verdens snilleste hund på 1,5 år. En labrador. Jeg har hatt veldig lite problemer med henne og hun er en veldig omgjengelig hund. Hun har derimot det siste halve året begynt å av og til knurre når folk kommer for nærme henne når hun slapper av. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg mistenker at dette skjer når hun er sliten og overstimulert. Skjønner at hun selvfølgelig skal få lov til å ligge i fred når hun er sliten, men dette er ikke alltid like lett i praksis når hun knurrer selv når vi går forbi flere meter ved siden av henne. Hun legger seg også gjerne der folk er som under spisebordet, og kan knurre om en person går fra bordet og så kommer tilbake for å sette seg. Forsøkt å få henne til å legge seg andre plasser, men da kommer hun tilbake ikke lenge etterpå. Dette kan også skje på utsiden når hun ligger en plass (er uten bånd) og folk kommer forbi flere meter ved siden av. Hun har aldri glefset men knurrer og kan av og til gi et bjeff. Selv om personen som går forbi ikke går direkte mot henne, men bare forbi. Dette skjer som sagt ikke ofte, men ønsker gjerne tips til hva som er best å gjøre slik at man kan få en god løsning før det evt blir verre. Hun er ellers veldig glad i folk, og liker best å være helt oppi folk. Hun har ikke noe fast plass hun legger seg (som hun vokter f.eks) men det kan være hvor som helst. Noen som har noen tips, og tanker om at det kan være som jeg tenker at hun er sliten og at hun knurrer for å forsikre seg om at hun blir værende i fred? Visst jeg roper på henne og får henne bort fra der hun ligger knurrer hun ikke lengre, og oppleves som glad. 
    • Bruk kode "alrute15" for å få 15% rabatt på ruta, rutebånd, blindspots og targets hos Drammen Hundepark. Gyldig til 15. oktober 2024 https://www.nettbutikk.drammenhundepark.no/categories/rute
    • Hei, er det noen som vet hva reglene er for å stille kirurgisk kastrert hannhund i utlandet er, eller hvor man kan finne slik informasjon? Jeg vet at NKK tillater å stille kastrert hannhund dersom det er gjort av medisinske årsaker og hvis man kan fremvise attest for at hunden hadde to normale testikler før kastrering. Men gjelder dette også hvis man ønsker å stille hunden for eksempel i Sverige, Finland, Frankrike etc? Eller har alle land ulike regler? Noen som eventuelt vet hvilke land som godkjenner det eller land som ikke tillater å stille kastrert hund (uansett om det er gjort av medisinske årsaker?😊
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...