Gå til innhold
Hundesonen.no

Scones.. Trenger hjelp..


QUEST
 Share

Recommended Posts

Jeg fant ingen baketråd her inne, hvis det finnes en, kan mod. flytte innlegget ? :)

Jeg liker scones og har prøvd en tre-fire oppskrifter men jeg kan dessverre ikke si meg fornøyd med resultatene..:( Smaken blir forsåvidt grei nok men sånn eksteriørt, så blir de alltid seende mer ut som dachs enn borzoi..

Gode råd ønskes og gjerne gode oppskrifter også. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Ohhhhhhhhhhhh...... varme scones med clotted cream og bringebærsyltetøy.... *sukk*

Synd man ikke får fatt i clotted cream i Norge - det er skikkelig barnslig, for fy søren det er godt..... (når jeg tenker etter så er det kanskje like greit, for sundt er det neppe)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Clotted cream hadde jeg aldri hørt om før du nevnte det her, Belgerpia. Måtte ta ett kjapt søk på Google, det ligger oppskrifter der men det var en heller tidkrevende prosess, så vidt jeg kunne se.. Hva er forskjellen i smak og konsistens, på cc og vanlig krem? :)

Scones er jo deilig men dessverre vil ikke mine heve seg noe særlig..:( Jeg har som sagt prøvd flere oppskrifter men med samme (flate) resultat.. Jeg har tenkt på om det kan ha noe med ovnen og gjøre men annet bakverk hever seg jo?

Så da står jeg igjen med at jeg gjør ett eller annet galt under sconesbakingen. : /

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Clotted cream hadde jeg aldri hørt om før du nevnte det her, Belgerpia. Måtte ta ett kjapt søk på Google, det ligger oppskrifter der men det var en heller tidkrevende prosess, så vidt jeg kunne se.. Hva er forskjellen i smak og konsistens, på cc og vanlig krem? :)

Scones er jo deilig men dessverre vil ikke mine heve seg noe særlig.. :( Jeg har som sagt prøvd flere oppskrifter men med samme (flate) resultat.. Jeg har tenkt på om det kan ha noe med ovnen og gjøre men annet bakverk hever seg jo?

Så da står jeg igjen med at jeg gjør ett eller annet galt under sconesbakingen. : /

Clotted cream er litt mer - hmmm... fast i konsistensen i forhold til vanlig krem, og så smaker den "silkemykt" og ikke så "fettete" på en måte. *sukk* - drømme.

Nå vet jeg ikke hva slags oppskrift du har, men scones skal jo ikke heve noe særlig - jeg har egg i min oppskrift, og så bruker jeg halvt og halvt av vanlig melk og kultura - 2 ss sukker, 100 gram kaldt smør. Jeg smuldrer smør og de tørre ingrediensene sammen først (tar ikke alt melet med en gang), så pisker jeg egget godt og har i melken og så blander jeg det i det tørre. Deigen skal være kjevlebar så om den er klissete tar jeg i resten av melet. Så kjevler jeg ut ca. 2 cm tykt, bruker ett klass å stikker ut kakene med og steker de til de er gylne - de hever jo ikke så mye, men litt - jeg spiser de når de er sånn halv-varme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg trodde heller ikke at scones skulle heve før, men det finnes utallige varianter, og stort sett opplever jeg at de som blir servert i UK er hevede :) Det gjø dem litt lettere enn de som ikke hever, og de liker ihvertfall jeg best!

Her er den oppskriften jeg bruker, blir ca 8 store scones:

225 g mel

1 toppet ts bakepulver

50 g smør

40 g sukker

120 ml melk

pisket egg eller melk til pensling

Sett ovnen på 200 grader. Sil mel i en bolle, og smuldre inn smøret med fingrene. Tilsett sukkeret og kna litt til. Lag en fordypning i blandingen og tilsett sakte melk mens du blander med en kniv til deigen får passe konsistens, er ikke sikkert du trenger å bruke all melken. Min erfaring er at en klissete deig er bedre enn en hard/tørr. Rull/press ut deigen og stikk ut runde scones med feks glass eller pepperkakerformer, ca 2,5-3 cm tykke. Pensle med egg eller melk, og stek øverst i ovnen i 8-12 minutter/til de er gyldne.

For variasjon kan man bytte ut halvparten av hvetemelet med grovt mel, eller man kan tilsette sultana og rosiner for en søtere variant. Det er også godt å lage med ferske urter, krydder og ost. Og melken kan også byttes ut med yoghurt så blir de litt lettere.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ja, jeg har brukt silver shade-dekken til hest om sommeren, og min erfaring er positiv. Materialet reflekterer sollys godt og bidrar til å holde hesten kjøligere, spesielt på veldig varme dager. Det gir også en viss beskyttelse mot insekter, selv om det ikke erstatter et eget fluedekken. Det er viktig å velge riktig størrelse og sikre at det sitter godt, slik at det ikke gnager. Jeg opplevde at hesten virket mer komfortabel, særlig under opphold på beite i solsteiken.
    • Lyden av ordet diary..  Vurderte i går å oppdatere om suksessen med ris, havregrøt, gulrot og brokkoli mos, ren kyllingfilet og egg, med en gradvis reintrodusering av tørrfor. Etter 2x kakao kunstverk av perfekt konsistens, som bare var å plukke fra gresset uten any smear, så det ut som en suksess, og Ede fikk V&H blandet med litt gulrotmos til kvelds. I morges viste det seg at jeg var litt snar med å trekke konklusjoner i går, og min vurderingsevne før morgenkaffe er heller ikke noe å skryte av. Det første som kom ut var fint, så jeg avfeide den siste klatten med softis som ingenting. ..og jeg glemte å tenke på at Ede ikke har fått intimbarbering på en stund. Rævskjegget hadde rukket gro nok til å kunne forveksles med ansiktet på en nykonvertert islamist, noe jeg smertelig ble gjort oppmerksom på da jeg noen timer senere måtte tørke stumpen hans fra en ladning med viskositet lik brun kjøttkakesaus ved 278°K. Det som først så ut som en grei tørkejobb viste seg å være det verste tilfellet av danglebær jeg ikke har hørt om før. Ord kan vanskelig beskrive den følgende halvtimen.  Det ble tørket og vasket og lugget i det nyanlagte talibanskjegget uten antydning til å nærme seg måloppnåelse. Ede begynte bli sår i stumpen og protesterte mot behandlingen, men forstod alvoret i situasjonen og samarbeidet tålmodig for å la meg prøve fikse problemet med dobbel effileringssaks, noe som heller ikke var noen quick fix. Vurderer begynne kalle ham Harald nå, etter Harald Hårfagre. Etter at effileringssaksen hadde gjort hva den kunne, så var det fortsatt en absurd mengde småsmuler av brun sement stuck i fløyelen rundt kaviarstjerna på den heltemodige pompen. Å finne frem sjampoen hadde liknende effekt på Ede som på røverne i Kardemommeby. Den heltemodige roen og tålmodigheten slo over i engstelse og han ville ikke samarbeide mer. Fordi han er hjernevasket fra barnsben til å forbinde dusjen med mat, så gikk han allikevel med på å la meg lukke døren bak ham, i håp om lysere tider, men forstod han var fanget i en felle øyeblikket etter, da jeg skrudde på dusjen uten at det luktet mat der inne. Ikke tale om at han ville gå med på det der. Han er for stor til å kunne tvinges nå, så å få den stumpen der inn over kantene på dusjsonen var det bare å glemme. Løsningen ble å massere inn sjampoen midt på gulvet og omstendelig vaske den ut igjen med vaskekluter og håndklær i flertall, mens han benyttet anledningen til å styrketrene muskulaturen rundt halefestet for å være bedre rustet til fremtidige konflikter av samme art.  Da det begynte vibrere truende i halsbåndet var jobben heldigvis gjort.  Nå som veslefjeset er rent og pent og utenfor PSTs søkelys, så er neste oppgave på tapetet å overbevise Harald om at det å stå stille med halen hevet mens jeg romsterer rundt analåpningen hans med en oppladbar, vibrerende, rosa plastdings er nødvendig for å gjøre neste tømming av belgen til en mindre traumatisk opplevelse for oss begge. ..med gulrot- og havregrøt som "lokkemiddel". Godt han ikke kan skrive Finn-annonser for omplassering eller ringe Dyrebeskyttelsen selv. 
    • Jeg tror nok forslaget var å få ny hund umiddelbart etter du har mistet den du har, ikke før. Det er fordeler og ulemper. Og ikke minst, folk er forskjellige.  Nå kan ikke jeg få ny hund pga. sykdom, men selv om jeg hadde kunnet det hadde jeg nok brukt god tid før neste kom i hus. Nå er det to år(!) siden vi mistet våre, og jeg kjenner jeg er mentalt klar for en ny hund. Men for min del sier helsa nei da, så det blir ikke med det første. Uansett tenker jeg det viktigste er å sette pris på den tiden man har, og ta vare på minnene når de er borte.
    • Tankk. Skal sjekke Librela. Når det gjelder ny hund så har jeg faktisk fått det forslaget av en del. Men hu blir sjalu på andre hunder hvis jeg er for "overstrømmende" så det blir evt om lenge til.
    • Fin tradisjon! Har ikke pleid å sette noen spesielle mål for hundeholdet, men kanskje det kan hjelpe på motivasjonen for ulike ting. Så, her er mine ikke så ambisiøse mål for resten av 2025 (om enn litt sent, hehe): - Har en del hundebøker liggende som jeg gjerne vil komme gjennom. Jeg leser igrunn lite bøker generelt, så blir ganske fornøyd hvis jeg kommer gjennom 2 i løpet av de neste 5 månedene - Sydney har muligens ikke så altfor lenge igjen, så hovedmålet blir å gi henne en så god pensjonisttilværelse som mulig og gjøre mitt beste for å holde henne i god helse.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...