Gå til innhold
Hundesonen.no

Scones.. Trenger hjelp..


QUEST
 Share

Recommended Posts

Jeg fant ingen baketråd her inne, hvis det finnes en, kan mod. flytte innlegget ? :)

Jeg liker scones og har prøvd en tre-fire oppskrifter men jeg kan dessverre ikke si meg fornøyd med resultatene..:( Smaken blir forsåvidt grei nok men sånn eksteriørt, så blir de alltid seende mer ut som dachs enn borzoi..

Gode råd ønskes og gjerne gode oppskrifter også. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Ohhhhhhhhhhhh...... varme scones med clotted cream og bringebærsyltetøy.... *sukk*

Synd man ikke får fatt i clotted cream i Norge - det er skikkelig barnslig, for fy søren det er godt..... (når jeg tenker etter så er det kanskje like greit, for sundt er det neppe)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Clotted cream hadde jeg aldri hørt om før du nevnte det her, Belgerpia. Måtte ta ett kjapt søk på Google, det ligger oppskrifter der men det var en heller tidkrevende prosess, så vidt jeg kunne se.. Hva er forskjellen i smak og konsistens, på cc og vanlig krem? :)

Scones er jo deilig men dessverre vil ikke mine heve seg noe særlig..:( Jeg har som sagt prøvd flere oppskrifter men med samme (flate) resultat.. Jeg har tenkt på om det kan ha noe med ovnen og gjøre men annet bakverk hever seg jo?

Så da står jeg igjen med at jeg gjør ett eller annet galt under sconesbakingen. : /

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Clotted cream hadde jeg aldri hørt om før du nevnte det her, Belgerpia. Måtte ta ett kjapt søk på Google, det ligger oppskrifter der men det var en heller tidkrevende prosess, så vidt jeg kunne se.. Hva er forskjellen i smak og konsistens, på cc og vanlig krem? :)

Scones er jo deilig men dessverre vil ikke mine heve seg noe særlig.. :( Jeg har som sagt prøvd flere oppskrifter men med samme (flate) resultat.. Jeg har tenkt på om det kan ha noe med ovnen og gjøre men annet bakverk hever seg jo?

Så da står jeg igjen med at jeg gjør ett eller annet galt under sconesbakingen. : /

Clotted cream er litt mer - hmmm... fast i konsistensen i forhold til vanlig krem, og så smaker den "silkemykt" og ikke så "fettete" på en måte. *sukk* - drømme.

Nå vet jeg ikke hva slags oppskrift du har, men scones skal jo ikke heve noe særlig - jeg har egg i min oppskrift, og så bruker jeg halvt og halvt av vanlig melk og kultura - 2 ss sukker, 100 gram kaldt smør. Jeg smuldrer smør og de tørre ingrediensene sammen først (tar ikke alt melet med en gang), så pisker jeg egget godt og har i melken og så blander jeg det i det tørre. Deigen skal være kjevlebar så om den er klissete tar jeg i resten av melet. Så kjevler jeg ut ca. 2 cm tykt, bruker ett klass å stikker ut kakene med og steker de til de er gylne - de hever jo ikke så mye, men litt - jeg spiser de når de er sånn halv-varme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg trodde heller ikke at scones skulle heve før, men det finnes utallige varianter, og stort sett opplever jeg at de som blir servert i UK er hevede :) Det gjø dem litt lettere enn de som ikke hever, og de liker ihvertfall jeg best!

Her er den oppskriften jeg bruker, blir ca 8 store scones:

225 g mel

1 toppet ts bakepulver

50 g smør

40 g sukker

120 ml melk

pisket egg eller melk til pensling

Sett ovnen på 200 grader. Sil mel i en bolle, og smuldre inn smøret med fingrene. Tilsett sukkeret og kna litt til. Lag en fordypning i blandingen og tilsett sakte melk mens du blander med en kniv til deigen får passe konsistens, er ikke sikkert du trenger å bruke all melken. Min erfaring er at en klissete deig er bedre enn en hard/tørr. Rull/press ut deigen og stikk ut runde scones med feks glass eller pepperkakerformer, ca 2,5-3 cm tykke. Pensle med egg eller melk, og stek øverst i ovnen i 8-12 minutter/til de er gyldne.

For variasjon kan man bytte ut halvparten av hvetemelet med grovt mel, eller man kan tilsette sultana og rosiner for en søtere variant. Det er også godt å lage med ferske urter, krydder og ost. Og melken kan også byttes ut med yoghurt så blir de litt lettere.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...