Gå til innhold
Hundesonen.no

Ekte italiensk pizza - hvordan?


Recommended Posts

Skrevet

Som ekte italia-entusiast elsker jeg selvsagt pizzaen deres. Og da først og fremst den med ost og skinke. Men den blir aldri helt "riktig"! Vi har fått til bunnen og vi har fått til sausen. Men hva er hemmeligheten bak osten og skinken? Skinken er liksom så... full av smak når man kjøper den. Pizzaer alá pizzabussen, pizzasjappa på manglerud og lambertseter og den italienske pizzaen til Dolly har sånn skinke. Men hvilken? Og hvilken ost er best?

Skrevet

Jeg bruker kun Jarlsberg, men jeg kan supplere med litt mozzarella. Jeg syns det er viktig å ikke overdrive mengden saus, ost, og pålegg.

Skinke har vi ikke så mye på pizza, siden fruen ikke spiser svin (tidligere vegetarianer, og svin er en av de tingene hun ikke har klart å spise igjen etter hun sluttet å være vegetarianer), men jeg ville forslått noe god italiensk spekeskinke i stedet for den vanlige, kjipe bogskinka.

Hva de har på Dolly aner jeg ikke. Syns ikke Dolly har noe god pizza :P

EDIT: Eksempler på skinke jeg ville gått for, ikke kjøp ferdig oppskjært, for da kan du i stedet skjære i litt større biter, ikke de tynne skivene á la parmaskinke:

CRUDOSMARCHIATO.jpg

Forøvrig er det godt med en god olje, litt salat (Ruccola eller lignende), og parmesanost på den ferdige pizzaen.

Skrevet

Det må være lov å dobbelposte om et så viktig tema som italiensk pizza. Noe av det beste jeg har spist på pizza, i Italia, er bresaola. Det er lufttørket storfekjøtt, altså spekeskinke av storfe. Ekstremt aromatisk, og det kommer ekstra frem på pizzaen.

How-to-make-bresaola-007.jpg

pizza-bresaola-L-1.jpeg

Du får tak i oppskjært bresaola i butikker med litt bedre utvalg.

Skrevet

Det meste av italiensk pizza blir ekstremt godt om man steker det i en veldig varm steinovn i et par minutter. Da er det litt det samme av hva man har på. Mmmmmm!!!

Skrevet

Hermes! Tusen takk for mange gode tips! Skal definitivt se hva jeg får tak i av skinke :D Ang Dollypizzaen så liker ikke jeg den heller - før jeg smakte den italienske de har her om dagen når valget var Dolly eller å sulte :P

Hvordan lager du bunnen?

Jeg vil også lære meg å lage ekte italiensk pizza :D

Øh. Har ikke oppskrift, bruker hvetemel, vann, litt olje og bittelitt gjær. Litt av hemmeligheten bak italiensk pizzabunn er å ha lite gjær og la den heve lenge, for så å selvsagt lage en tynn bunn som stekes på høy varme :)

Det meste av italiensk pizza blir ekstremt godt om man steker det i en veldig varm steinovn i et par minutter. Da er det litt det samme av hva man har på. Mmmmmm!!

Vi har faktisk pizzastein til grillen. Så lenge vi har is i magen og ikke åpner lokket for tidlig så får vi nyydelig pizza på 5-6 minutter på den steinen :D

  • Like 1

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...