Gå til innhold
Hundesonen.no

Våteksem, hvordan hindre utbrudd


Recommended Posts

Min svoger ringer meg og rimelig opprådd. Hans golden retriver får våteksem bare han ser på vann. Han får store sår over store deler av kroppen og må stelles mye. Enda ett problem er at han er livredd, saks, føner +++ og må sederes, så det er ikke så lett å behandle han hjemme. Jeg har forsøkt selv og vet hvordan han blir, og han er oppriktig redd. Jeg prøvde å bestikke med både tispe og mat, han hadde bare panikk stakkars gutten. Det er så godt som umulig å få han 100% tørr ved å tørke med håndklee i og med at kragen hans er voldsomt tykk, det samme med bukser og hale. Så de lurer på om det finnes noe som kan være forebyggende, bortsett å barbere han ned (som var mitt forslag).

Han får v&h + selolje

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke hørt om noe forebyggende, annet enn det du har foreslått. Det er snart sommer - hadde han vært min hund hadde jeg fått han til vet, gitt han sovemedisin og klippet han helt ned.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bedre som i?

Bedre i den forstand et for som passer hunden bedre.. Feks så kan svak allergi gjøre at man får lettere våteksem.. Men så kan det også skyldes genetisk.. Hva som er årsaken og hva man skal gjøre, er litt avhengig av hva som er årsaken bak..

Men hud og pels er noe man må legge vekt på.. Så kanskje han skulle prøvd å gitt mer fett, evt B-vitaminsprøyter eller lignende :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men hud og pels er noe man må legge vekt på.. Så kanskje han skulle prøvd å gitt mer fett, evt B-vitaminsprøyter eller lignende :)

Ok takk :) Det skal jeg si videre. Aner ikke hva slags sjekk de har gjort på han, men regner jo med de har testet for allergier mm.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er noen linker som sier litt om våteksem:

For å hindre at tilsatnden skal komme tilbake er det viktig å prøve å finne den utløsende årsaken og behandle denne. Hos noen hunder klarer man ikke å finne en konkret årsak, og våteksem kan bli et tilbakevendende problem. I disse tilfellene er det viktig med god hygiene, regelmessig børsting og sørge for optimal fôring. Mange hunder kan ha god nytte av tilskudd av fettsyrer i maten, f.eks fiskeolje, fordi det vil gi en sunnere hud og dermed forebygge kløe.

Link: http://www.nordstrand-dyreklinikk.no/aktuelt/56

Ellers fant jeg at det var enkelt skrevet om hvorfor hunder får våteksem her.. Ikke verdens beste kilde, men fikk frem poenget godt :)

Det eneste som beskytter hunden mot omverdenen er et tynt lag døde hudceller som danner det øverste laget på huden. De døde hudcellene er bundet sammen av olje og fett, akurat som murstein er bundet sammen med sement. Dette tynne laget er igjen til dels beskyttet av pels. Men når pelsen blir våt samtidig som det er varmt så trives bakterier godt. Om det samtidig kommer en sprekk (lite sår) i dette tynne døde cellelaget så får bakteriene god grobunn for videre vekst, noe som igjen kan føre til at et større område blir infisert. Altså våteksem. Det skal ikke store ødeleggelsen i det døde cellelaget til før man kan få en bakterievekst. Det trenger altså ikke være et sår som blir påført av for eksempel en kvist.

http://www.royalcanin.no/om-hunden/hunden/livet-med-hunden-din/vaateksem-et-hyppig-problem-om-sommeren

Men siden hunden stadig får tilbakevendige tilfeller med våteksem, ville jeg absolutt ha utredet hunden skikkelig hos en dyrlegen som ser tegnene :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Jonna

Siden det ikke går med føner så hadde jeg rett og slett dopet hunden og barbert den ned nå på sommeren til man fant ut av evt föret eller annen behandling.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke hørt om noe forebyggende, annet enn det du har foreslått. Det er snart sommer - hadde han vært min hund hadde jeg fått han til vet, gitt han sovemedisin og klippet han helt ned.

Signerer denne, første bud i forebygging tenker jeg! Barber ned hele hunden før det blir et problem. Enklere å tørke hunden også om den er nedbarbert og enklere å oppdage utbruddene :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mitt beste forebyggende tips er å kjøpe en skikkelig god føner/blåser :)

Han er livredd føneren, slik jeg skrev i startinnlegget :)

Jeg er helt enig med dere i at barbering høres ut som beste løsning. Så da må jeg få søsteren min til å skjønne at det er hun som har ett problem i forhold til utseende ikke hunden :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Be dem PRØVE å barbere han ned, bare sånn en gang. Si at pelsen kommer tilbake, men at de kan forsøke. For hundens del.

Jeg hadde jo virkelig ikke lyst til å barbere ned Gry, og etter at jeg har gjort det engang, har jeg VIRKELIG ikke lyst til å gjøre det igjen. For det første så stikker pelsen hennes da, og den herlige myke Gry-pelsen blir borte. I tilegg ser hun dust ut!

MEN, hun sluttet å klø da jeg barberte henne!!! Og da er det verdt ALT! Da kan hu se så tufs ut som hu vil, hu kan stikke meg med pelsen sin så mye hun vil, bare HUN er kløfri ;)

Kan hende din søster tenker det samme om hun ser at hunden blir fri for våteksem og plager ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Hvis han er veldig ille kan det hende at han må ha behandling for infeksjonene som kommer i huden, men et godt kjerringråd er å smøre inn de infiserte områdene med grønnsåpe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så da må jeg få søsteren min til å skjønne at det er hun som har ett problem i forhold til utseende ikke hunden :P

Første gangen man klipper ned,er grusomt! For eier :P

Du kan jo vise henne dette. Dårlig bilde av nedklippet Schæfer pga eksem/kløe.

Han bryr seg ikke...JEG syns derimot det var direkte flaut første gangen.

Men det er lettere å forebygge/forhindre utbrudd når de er nedklippet :)

post-11689-0-15783000-1368790854_thumb.j

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis dere velger å tynne ut pelsen med rake for å få mer luftsirkulasjon, samt kortere tørketid - er ikke det også noe man kan se om hunden vil godta uten å dø av skrekk? På den måten slipper man å legge hunden i søvn så ofte hos dyrlegen hvis man kommer lettere utav det.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
    • Bodde i blokk (med heis) med marka like utenfor døra og parker i nærheten og synes det fungerte helt fint med valp/hund. Selvsagt deilig med egen hage som vi har nå, men det er først og fremst en større fordel for oss tenker jeg (tror ikke hunden bryr seg nevneverdig om å være ute i egen hage eller sitte en rolig plass ute i nærheten, med mindre hunden liker å være mye ute i hagen også alene da, som ikke har gjeldt hundene jeg har hatt/den jeg har). 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...