Gå til innhold
Hundesonen.no

Allergi


ghd13
 Share

Recommended Posts

Vi har ønsket oss hund i 15 år, men pga av allergi har vi latt være. Jeg og noen av ungene har allergi mot gress, katt, og hest, og noen matvarer.

Vi har ikke reagert på hund, og eldstemann er på spesialskole 2 ganger i uken, å han reagerer heller ikke på noe der, selv om han er allergisk med det samme som oss.

Vi har også hunder i nær familie, mange steder, og er i hus sammen med de, og har de rundt oss til alle tider, å det går fint.

Så nå tenkte vi at kanskje vi skulle skaffe oss en valp selv, vi ønsker oss da en Gammel dansk hønsehund, den samme som jeg ønsket meg for 15 år siden.

Vi er en aktiv familie, som ofte er på sjøen, på fjelltur, går turer osv, Så denne hunden føler vi vil passe godt sammen med oss, i vår familie.

Hva mener dere som har hund, er det uforsvarlig av oss å skaffe oss hund, siden vi er allergisk mot andre dyr?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja? :)

Mannen min er allergisk, og tåler ikke enkelte typer pels. Vi har to hunder nå, en polarhund som han ikke reagerer noe på, og en golden retriever som han reagerer litt på i pollensesongen. Og vi føler jo oss ikke sånn altfor uforsvarlige, hehe! :)

Det forsvarlige vil være å besøke oppdrettere av rasen dere ønsker, med hele familien, og tilbringe en del tid hos dem. Ta mye på hundene, la dem slikke dere på huden, og ha dem litt oppi ansiktet. Da merker dere snart om dere får noen umiddelbare reaksjoner; en oppdretter som har flere hunder (og har hundene inne) vil ha en hel del mer allergener inne hos seg enn en vanlig hundeeier som bare har én hund. Hvis dere har muligheten, bør dere også prøve å få lånt hjem en hund av den aktuelle rasen, og se hvordan det går på litt sikt. Gjerne nå på vårparten, for da røyter de litt ekstra godt :D

Hvis det er kun små reaksjoner, vil regelmessige bad av hunden, godt renhold og møbelforbud for hunden (og petal cleanse!) kunne gjøre hverdagen lettere for allergikere - men da må dere vite at dere vil og kan leve med det. Greit med noen backup-planer i forhold til hva dere gjør hvis allergien gjør det vanskelig å beholde hunden (kanskje sette den bort i røyteperioden/pollensesongen/når det er vanskelig med hund + allergi, eller kanskje levere den tilbake til oppdretter?), og å være ærlig med oppdretter.

Å kjøpe en hund når det er allergi i familien syns jeg absolutt ikke er uforsvarlig hvis man tar slike forhåndsregler :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er allergisk mot katt, rotte, en rekke planter, støv og noen matvarer. Men ikke allergisk for hund. De to allergiene mine som er sterkest er katt og rotte, likevel har jeg aldri utviklet allergi mot hund.

Dersom dere ikke har gjort det, så ville jeg tatt allergitest hos lege (gjerne både blodprøve og skrap) spesifikt for hundeallergi. Da er dere i alle fall så sikre som dere kan være på at det ikke er noe hundeallergi hos dere allerede.

Dere kan jo også vurdere å kikke på en allergivennlig rase. Omtrent alle hunder vil passe til livet du skisserer, både store og små hunder, så dere har mange raser å velge mellom. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hva ville dere gjort i denne situasjonen? Voksen omplasseringshund som eier har hatt noen få måneder, hund har knurret på eier noen få ganger tidligere. På tur så havner båndet bak beinet på hunden, eier bøyer seg ned for å løfte opp beinet og fjerne båndet, hunden knurrer da på eier. Igjen havner båndet bak beinet og eier bøyer seg ned og da biter hunden såpass at hånd måtte sys 15 sting.  Hunden er stresset ute når den møter andre hunder men rolig hjemme. Ikke vist aggression tidligere, knurret noen få ganger når feks blir holdt for å fjerne flått, klippe klo.  Eier har vært streng tidligere på tur, gjentar kommandoer med streng stemme flere ganger helt til hunden hører etter. lagt hunden i bakken 3x tidligere for å "vise" hunden hvem som er sjefen når den har hatt stress reaksjon i møte med andre hunder.  Kan det være en reaksjon på en allrede stresset hund som ikke håndterer ny eiers strenge væremåte ? Eier er også kosete og mild så ikke kun streng altså.  Kan eier stole på hunden igjen ? Blir det lettere for hunden å bite igjen nå ? Kan hunden snus med positiv belønnings basert trening uten streng tone og sjefete trenings metode ?  Litt spent på svar da jeg har ment at eier har skapt mer stress i hunden med denne strenge "jeg er sjefen" metoden og selvom dette er en rase som kan prøve seg på rang stigen så mener jeg dette er basert mer på frykt og stress hos hunden en dominant oppførsel.  Hva ville du ha gjort i situasjonen ? Vurdert omplassering, avliving da hunden har bitt et menneske ? Forsøkt positiv hundetrening med fokus på mental trening ? Ville du tørt å ha denne hunden rundt en tenåring ?   
    • Vet beds kan man enkelt klippe til selv og er veldig populært for bruk i bilbur. 
    • Hei! Kjøpte nylig et pent brukt 4Pets Herkules hundebur, men jeg trodde det ville være enklere å finne pute til det. Er dette en eldre versjon av 4Pets sine bur? Finnes det en type hundeseng man kan klippe til selv, som ikke er ren ull? Bikkja er fryktelig varm av seg.
    • Goldentispe av utstillingslinjer høres ut som kan passe fint, men bare husk på at alle valper og unghunder er generelt krevende og at trening på å takle å være hjemme alene en hel arb.dag kan ta lang tid. 
    • Et oppstillingsbilde.  Tempo 3 måneder. 8,7 kg og 36 cm høy.   
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...