Gå til innhold
Hundesonen.no

graver, piper og knurrer i buret


Raya
 Share

Recommended Posts

Hei!

Hunden vår har sovi i buret i stua siden vi fikk han i november uten problemer. Men så plutselig har han begynt å grave febrilsk og sutre.. Er på 4 natta på rad nå..

Går alltid en tur før vi legger oss, og passer på at han får gjørt det han må før vi går inn..

Er dette normalt å plutselig begynne med? Evnt hva kan årsaken være?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han ligger i stua fordi samboer mente "hund skal ikke på soverommet". Nå er hund på soverommet greit. Vi har han i bur på nattafordi han syntes fuglen var litt for intressant. Og fordi vi følte dette var tryggest da han ikke har sover på rommet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg forstår ikke alt du skriver, men for at et bur skal være et fristed, bør den som skal være i buret være fri til å gå ut og inn som det passer. Hvis ikke sperrer dere hunden inne i et bur, hverken mer eller mindre.

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hundene mine sover i buret om natta med stengt dør, og de synes fortsatt det er et fristed på dagtid, da går de og legger seg frivillig, og ofte vil de heller ligge der enn senga, om jeg tilbyr de det. Hvis dere vil ha hunden i bur om natta, så gjør det :) Jeg har mine i bur på soverommet, og det har ikke vært noen problemer med det :)

Det er mange som er i mot bur, men for mine hunder virker det som det går greit. Om de ligger i senga ligger de på samme flekken hele tida (jeg våkner lett om de flytter på seg), og de har romslige bur med gode madrasser og dyner inni.

Du kan prøve å ta med buret inn på soverommet og se om det hjelper? :) Jeg synes det er fint å la de sove i buret på natta, for å venne de til assosiasjonen bur = ro :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hundene mine sover i buret om natta med stengt dør, og de synes fortsatt det er et fristed på dagtid, da går de og legger seg frivillig, og ofte vil de heller ligge der enn senga, om jeg tilbyr de det. Hvis dere vil ha hunden i bur om natta, så gjør det :) Jeg har mine i bur på soverommet, og det har ikke vært noen problemer med det :)

Det er akkurat sånn jeg har tenkt, fordi når han er trøtt, eller vil slappe av, legger han seg i buret. Buret er stort og flott og han har god plass til å snu seg, stå oppreist og lignende. Og frem til nå, 4 dager siden, har det gått veldig greit å ha han i buret på natta, han har gått inn frivilig, og vi har bare kunnet lukke døra, og gå å legge oss.

Nå de siste dagene har han ikke hatt lyst til å inn i buret i det hele tatt.. Jeg har tenkt det er fordi jeg har vært lenge oppe og han har sovet på fanget mitt i sofaen frem til jeg skal legge meg, og at han ikke vil inn i buret fordi han da må reise seg og det gidder han ikke x)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis dere vil ha hunden i bur om natta, så gjør det :) Jeg har mine i bur på soverommet, og det har ikke vært noen problemer med det :)

Det er den der lettvinte holdningen til "man gjør som man vil" jeg sliter med når det gjelder bur, for det virker ikke som om man EGENTLIG har tenkt så fryktelig mye over hvorfor man så sterkt ønsker å forhindre hunden fra å bytte soveplass, drikke vann, finne et kaldere sted, et varmere sted etc etc. Det er jo så lettvint å ha dem i buret, må vite...

Du kan prøve å ta med buret inn på soverommet og se om det hjelper? :)

Hvorfor i all verden skal hun det når bikkja roer seg uten bur der?

Forøvrig har jeg aldri helt skjønt dette behovet med å trene bikkja på å være i ro i bur hele livet... Jeg har aldri trent noen hunder på å være i bur, men de gangene de er i bur ligger de faktisk helt stille uten noe om og men... :icon_confused:

  • Like 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjønner godt at du ikke forstår hva jeg skriver :P hehe. Ble litt sent :P

Så egentlig anbefaler dere ikke bur i det hele tatt?

Jeg anbefaler ikke bur andre steder enn i bilen.

Hvis mine hunder er trette og føler for å slapp av, så legger de seg på gulvet, på saccosekken sin, i sofaen, under bordet, under vinduet, ved siden av pianoet, på gulvtepper, foran peisen, ja, hvor de har lyst. De klarer fint å slappe av uten å måtte bli sperret inne.

For å motvirke evt. ødeleggelser av inventar så rydder jeg godt når de er valper og sperrer unna ting som de absolutt må holde seg unna(de får ikke lov til å være alene med flygelet for å si det slik). Om natten er det greiest å ha valpen på soverommet frem til de blir voksen synes jeg. Da kan man gå ut om natten hvis de trenger det, og så føler de seg trygge når de er sammen med deg. Kan gjerne ligge på et teppe på gulvet f.eks.

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Denne tråden er kanskje gammel nå, men jeg svarer deg uansett:-) Vi har hund nr 2 nå, og begge gangene har vi startet med å ha hunden sammen med oss på soverommet. Fordi den er på et helt nytt sted med ny flokk og i håp om at den skal følr seg komfortabel. Etter noen uker har vi flyttet hundesengen inn på rommet ved siden av ig hatt soverommsdøren åpen slik at de har kunnet komme inn til oss om de har ønsket det. Hver gang har de raskt knyttet seg til hundesengen og følger den. På den måten har vi raskt, enkelt og greit trent inn fast soveplass. Nå sover dyret i sengen sin på kontoret, men har tilgang til hele huset. Jeg skjønner heller ikke dette med låst bur på nettene, så fremt man ikke har n hund som raserer hele kåken. Jeg hører hvor ofte Mira bytter plass i løpet av nettene. Så er det litt varmt i sengen, så er det litt kaldt på gulvet, så ønsker hun litt vann... Hun ligger med hele seg i sengen, hun ligger halvveis utenfor, hun ligger på ryggen med alle bena i været, hun ligget som en ball... Dette hadde hun ikke hatt mulighet til i et bur, om ikke buret var gedigent da. Vi har en Rottejente på 47 kg. Sent from my iPad using Tapatalk HD

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
    • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
    • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
    • Ja, de roer vel kanskje ned voksingen veldig nå fremover, ikke like eksponensiell som den har vært til nå  
    • Ja, han både tisser og bæsjer. Gjør det samme som han gjør på morgenen, bare noen timer tidligere. Skulle jo tro han ville slitt mer med å holde seg når han var mindre og blære og alt var mindre, enn nå som alt skal ha blitt større.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...