Gå til innhold
Hundesonen.no

Recommended Posts

Skrevet

Jeg har jo fått meg meg at det ikke lengre er "in" å lage mat med sukker og mel mer, alt skal være så sunt og hippt. Jeg sitter å titter litt rundt men det er jo en jungel av kosttilskudd, sukriner, stevia, mandelmel osv der ute. Så jeg lurer på hva bruker du av det utradisjonelle på kjøkkenet? Baker du med noe spennede? Eller kanskje du spiser noe kosttilskudd som har hatt kjempegod virkning? del gjerne oppskrifter også :)

Jeg tar bare c-vitaminer, jern og b-vitaminer jeg. Så morsom er jeg. Prøvde du grønne algeting men det merket jeg ikke noe forskjell på. Ooog så tar jeg stevia i teen om jeg vil ha det bittelitt søtere. Men vet ikke hva annet jeg kan bruke det til

Skrevet

Jeg kan IKKE ha kosthold uten brød, da blir jeg kjempe slapp og er ikke ok å leve med.

Til middag så lager jeg vanlige "norske" middager som regel (er oppvokst på husmannskost, så henger litt igjen der, men lager taco, pizza osv altså, bare ikke kjempe ofte), har jeg lyst på ris eller pasta så spiser jeg det.

Siden jeg har stomi (pose på magen)(litt personlig idag kjenner jeg...) så kan jeg ikke spise råe grønnsaker, epler osv, skal jeg spise grønnsaker osv så må det være såpass kokt at det det er mykt eller jeg må tygge det super godt (ofte hjelper ikke det heller).

Råe grønnsaker, hard frukt, nøtter osv har en tendens til å sette seg fast i tarmen min (har kun tynntarm igjen) og det gjør så sinnsykt vondt at jeg må ha så sterke smertestillende som nesten slår ned en hest, og det sier seg selv at man da unngår det som gjør så vondt :cry:

Så...jeg spiser kosttilskudd og kalium (til skjelettet mitt) hver dag, når jeg begynner å føle meg slapp så kjøper jeg en boks med jern og spiser det en gang om dagen til boksen er tom, også kjøper jeg en ny når jeg blir slapp igjen, ca 2bokser i året.

Er såpass spennende da at jeg har solsikkekjerner i yoghurten min :P , men som sagt da må jeg tygge det super godt for at det skal gå bra, solsikkekjerner er så utrolig godt at jeg klarer ikke la være å spise og det går i små mengder.

Skrevet

Jeg prøver å kutte litt ned på karbohydrater. Jeg spiser f.eks 2 kokte egg og 1 avokado (liten, typ first price str) til frokost fremfor brød eller knekkebrød. Og det metter faktisk mer og lenger for min del :)

Kutter også ned på teite halvfabrikata mellommåltider med å spise vaniljekesam med bær eller cottage cheese med kanel.

Jeg har kjøpt inn sukrin, og dette bruker jeg der jeg bruker rent sukker (som på grøt). Fordi det smaker det samme og er bedre for min del :)

Skrevet

Jeg har aldri spist pasta,poteter,sukker eller hvitt mel. Jeg er oppvokst med fisk,grønnsaker og økovarer og har fortsatt å spise slik etter at jeg ble voksen også. Bruker sukrin eller stevia i stedenfor sukker. Jeg har alltid hatt mandelmel og chiafrø på kjøkkenet så jeg har ikke akkurat startet på noen new wave :) Kan ikke skjønne at steinalderkost liksom skal være moderne :) Det er vel noe av det mest gammeldagse som finnes :)

  • Like 3
Skrevet

Det er jo disse algene da...Chlorella og Spirulina som er ekstremt næringsrik mat (ikke kosttilskudd) hundene mine får litt Chlorella for nå har jeg hørt fra mange hold at det er fint å gi...de får bare litte grann.

Så er det jo å bytte ut smør og olje mot ekstra virgin økologisk kokkos olje...kokkos olje er veldig bra for kroppen og tåler mye høyere tempraturer enn andre oljer uten å bli dårlig. Så det er mye bedre å steke med. Hundene mine får en skje kokkos olje hver dag også :P

Så Goji bær... den sunneste frukten i verden, ta en liten neve og få lite mange antioksidanter og vitaminer som 10 appelsiner.

Ellers hamp seeds skal jo være veldig bra og chia seeds...

Du kan ta en stor boks, fylle den med nøtter, sunn økologisk musli, frø og tørket frukt + litt chia seeds og hamp frø og spise til frokost og du får en frokost full av næring og proteiner som metter lenge :)

Jeg spiser ikke disse tingene selv, men resten av familien gjør det :) Jeg spiser burger, pizza og alt som er usunt :P burde vært like sunn på hundene :P

Skrevet

Jeg har vokst opp i brødfamilie, hvor det alltid var poteter til middag, og hadde vi pasta så var det gjerne ris til i tillegg (stor familie, og en lasagne mettet ikke hele flokken), så har litt vanskelig for å kutte ut mye av dette. Jeg spiser vel egentlig bare variert, og er mer opptatt av å lage noe nytt og spennende enn å lage noe som skal være "sunt" hvis jeg prøver noe nytt på kjøkkenet.

Brødet er visst ikke bannlyst lengre: http://www.forskning.no/artikler/2012/desember/343639

Skrevet

Hva er chiafrø og hampfrø godt for? Og kan jeg bytte ut mandelmel med vanlig mel? Jeg har byttet ut nesten all pasta, ris og poteter med kun grønnsaker og rent kjøtt. Er ikke alltid jeg lager mat selv så er ikke alt jeg får bestemt. Men dette med alger, joda det skal være ekstremt sunt, men hvilken effekt har det på et sunt oppegående ungt menneske?

Skrevet
Jeg har aldri spist pasta,poteter,sukker eller hvitt mel. Jeg er oppvokst med fisk,grønnsaker og økovarer og har fortsatt å spise slik etter at jeg ble voksen også. Bruker sukrin eller stevia i stedenfor sukker. Jeg har alltid hatt mandelmel og chiafrø på kjøkkenet så jeg har ikke akkurat startet på noen new wave :) Kan ikke skjønne at steinalderkost liksom skal være moderne :) Det er vel noe av det mest gammeldagse som finnes :)

Og Stevia bruker jeg! Særlig i iskaffen min, genialt :D

Skrevet

Jeg bruker stevia, og andre søtningsmiddel man får på dagligvarebutikken. Sukrin liker jeg ikke på grunn av den isende, ekle ettersmaken. Ellers har jeg alltid bakepro (nøytralt protein som tåler høye temperaturer) , sjokoladeprotein og vaniljeprotein i skapet. I stedet for mel har jeg kokosmel (som jeg bruker i små mengder pga kaloritetthet), jyttemel eller bokhvetemel og johannesbrødkjernemel som fungerer som fortykningsmiddel. Mandelmel er jeg ikke glad sånn smaksmessig, men det er greit å ha i skapet. Ellers lønner det seg å ha yaconsirup i skapet, da man kan lage mye digg av det!

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...