Gå til innhold
Hundesonen.no

Superfood hjelp


edlitam
 Share

Recommended Posts

Jeg har jo fått meg meg at det ikke lengre er "in" å lage mat med sukker og mel mer, alt skal være så sunt og hippt. Jeg sitter å titter litt rundt men det er jo en jungel av kosttilskudd, sukriner, stevia, mandelmel osv der ute. Så jeg lurer på hva bruker du av det utradisjonelle på kjøkkenet? Baker du med noe spennede? Eller kanskje du spiser noe kosttilskudd som har hatt kjempegod virkning? del gjerne oppskrifter også :)

Jeg tar bare c-vitaminer, jern og b-vitaminer jeg. Så morsom er jeg. Prøvde du grønne algeting men det merket jeg ikke noe forskjell på. Ooog så tar jeg stevia i teen om jeg vil ha det bittelitt søtere. Men vet ikke hva annet jeg kan bruke det til

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan IKKE ha kosthold uten brød, da blir jeg kjempe slapp og er ikke ok å leve med.

Til middag så lager jeg vanlige "norske" middager som regel (er oppvokst på husmannskost, så henger litt igjen der, men lager taco, pizza osv altså, bare ikke kjempe ofte), har jeg lyst på ris eller pasta så spiser jeg det.

Siden jeg har stomi (pose på magen)(litt personlig idag kjenner jeg...) så kan jeg ikke spise råe grønnsaker, epler osv, skal jeg spise grønnsaker osv så må det være såpass kokt at det det er mykt eller jeg må tygge det super godt (ofte hjelper ikke det heller).

Råe grønnsaker, hard frukt, nøtter osv har en tendens til å sette seg fast i tarmen min (har kun tynntarm igjen) og det gjør så sinnsykt vondt at jeg må ha så sterke smertestillende som nesten slår ned en hest, og det sier seg selv at man da unngår det som gjør så vondt :cry:

Så...jeg spiser kosttilskudd og kalium (til skjelettet mitt) hver dag, når jeg begynner å føle meg slapp så kjøper jeg en boks med jern og spiser det en gang om dagen til boksen er tom, også kjøper jeg en ny når jeg blir slapp igjen, ca 2bokser i året.

Er såpass spennende da at jeg har solsikkekjerner i yoghurten min :P , men som sagt da må jeg tygge det super godt for at det skal gå bra, solsikkekjerner er så utrolig godt at jeg klarer ikke la være å spise og det går i små mengder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg prøver å kutte litt ned på karbohydrater. Jeg spiser f.eks 2 kokte egg og 1 avokado (liten, typ first price str) til frokost fremfor brød eller knekkebrød. Og det metter faktisk mer og lenger for min del :)

Kutter også ned på teite halvfabrikata mellommåltider med å spise vaniljekesam med bær eller cottage cheese med kanel.

Jeg har kjøpt inn sukrin, og dette bruker jeg der jeg bruker rent sukker (som på grøt). Fordi det smaker det samme og er bedre for min del :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har aldri spist pasta,poteter,sukker eller hvitt mel. Jeg er oppvokst med fisk,grønnsaker og økovarer og har fortsatt å spise slik etter at jeg ble voksen også. Bruker sukrin eller stevia i stedenfor sukker. Jeg har alltid hatt mandelmel og chiafrø på kjøkkenet så jeg har ikke akkurat startet på noen new wave :) Kan ikke skjønne at steinalderkost liksom skal være moderne :) Det er vel noe av det mest gammeldagse som finnes :)

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo disse algene da...Chlorella og Spirulina som er ekstremt næringsrik mat (ikke kosttilskudd) hundene mine får litt Chlorella for nå har jeg hørt fra mange hold at det er fint å gi...de får bare litte grann.

Så er det jo å bytte ut smør og olje mot ekstra virgin økologisk kokkos olje...kokkos olje er veldig bra for kroppen og tåler mye høyere tempraturer enn andre oljer uten å bli dårlig. Så det er mye bedre å steke med. Hundene mine får en skje kokkos olje hver dag også :P

Så Goji bær... den sunneste frukten i verden, ta en liten neve og få lite mange antioksidanter og vitaminer som 10 appelsiner.

Ellers hamp seeds skal jo være veldig bra og chia seeds...

Du kan ta en stor boks, fylle den med nøtter, sunn økologisk musli, frø og tørket frukt + litt chia seeds og hamp frø og spise til frokost og du får en frokost full av næring og proteiner som metter lenge :)

Jeg spiser ikke disse tingene selv, men resten av familien gjør det :) Jeg spiser burger, pizza og alt som er usunt :P burde vært like sunn på hundene :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har vokst opp i brødfamilie, hvor det alltid var poteter til middag, og hadde vi pasta så var det gjerne ris til i tillegg (stor familie, og en lasagne mettet ikke hele flokken), så har litt vanskelig for å kutte ut mye av dette. Jeg spiser vel egentlig bare variert, og er mer opptatt av å lage noe nytt og spennende enn å lage noe som skal være "sunt" hvis jeg prøver noe nytt på kjøkkenet.

Brødet er visst ikke bannlyst lengre: http://www.forskning.no/artikler/2012/desember/343639

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva er chiafrø og hampfrø godt for? Og kan jeg bytte ut mandelmel med vanlig mel? Jeg har byttet ut nesten all pasta, ris og poteter med kun grønnsaker og rent kjøtt. Er ikke alltid jeg lager mat selv så er ikke alt jeg får bestemt. Men dette med alger, joda det skal være ekstremt sunt, men hvilken effekt har det på et sunt oppegående ungt menneske?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har aldri spist pasta,poteter,sukker eller hvitt mel. Jeg er oppvokst med fisk,grønnsaker og økovarer og har fortsatt å spise slik etter at jeg ble voksen også. Bruker sukrin eller stevia i stedenfor sukker. Jeg har alltid hatt mandelmel og chiafrø på kjøkkenet så jeg har ikke akkurat startet på noen new wave :) Kan ikke skjønne at steinalderkost liksom skal være moderne :) Det er vel noe av det mest gammeldagse som finnes :)

Og Stevia bruker jeg! Særlig i iskaffen min, genialt :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker stevia, og andre søtningsmiddel man får på dagligvarebutikken. Sukrin liker jeg ikke på grunn av den isende, ekle ettersmaken. Ellers har jeg alltid bakepro (nøytralt protein som tåler høye temperaturer) , sjokoladeprotein og vaniljeprotein i skapet. I stedet for mel har jeg kokosmel (som jeg bruker i små mengder pga kaloritetthet), jyttemel eller bokhvetemel og johannesbrødkjernemel som fungerer som fortykningsmiddel. Mandelmel er jeg ikke glad sånn smaksmessig, men det er greit å ha i skapet. Ellers lønner det seg å ha yaconsirup i skapet, da man kan lage mye digg av det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Så søøøt han er! Tror jeg kan skimte noen tegninger der, ja
    • Syns jeg begynner å se antydninger til at han har arvet pappan sin farge 😍 Flere som ser det? 
    • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
    • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
    • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...