Gå til innhold
Hundesonen.no

Valg av Hund


ErikR
 Share

Recommended Posts

Holder nok en liten knapp på engelsk springer, syns de er veldig fine og ikke så mye pels:p Blir ikke så store heller, så litt på labrador men de blir så sykelig store.

Jeg holder på å vurdere nettopp engelsk springer spaniel. Er enig med deg at de er veldig fine! Det er to hovedtyper, utstillingsvarianten (den vanligste) og jaktvarianten. De er ganske så forskjellige i utseende. Utstillingsvarianten har etter mitt syn mye pels, iallefall sammenlignet med en labrador. Du må også være obs på snøklumper som kan bli plagsomt for hunden på nysnø. Utstillingsvarianten har ikke noe særlig med jaktlyst, og vil normalt holde seg fint inntil deg.

Om du holder labradoren i fysisk aktivitet, og ikke lar den spise det den har lyst på, skal de ikke bli så store. De store labradorene er feite, dessverre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig i at whippet gjerne kan sees mer på også, den passer til kriteriene og det er i tillegg ingen pelsstell. Minuset er jo at de gjerne fryser raskere enn hunder med god pels (fikses med dekken, osv).

Men som sakt så passer veldig mange hunder til dine kriterier.

Springeren og labradoren har like store hoder :P

Labradoren sitt hode ser jo mye mer massivt ut enn en springers hode :P

Jeg syns også labradorer er store og kraftige, selv din som er som den skal være. Men så liker jeg utseendemessig hunder som f.eks whippet og pinscher. Men at noen syns at labradoren er for stor og kraftig syns jeg ikke er rart i det hele tatt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Får vel kanskje se en av de hundene kunne vært noe da:) men finnes det ikke flere typer hunder som ligner litt på finsk lapphund? Samojed etc?? Syns de er veldig fine. Liker også labrador og golden retriever men vet ikke om det passer helt mitt bruk? Er lapphunder vanskelige å trene opp?

Veldig god idè å spør her inne. Men jeg vil også anbefale deg til enten kjøpe eller låne en bok på biblioteket om alle hunderasene. Det kan være greit fordi da får du en del teoretisk bakgrunnskunnskap og så kan du deretter spør mer spesifikt på hvordan visse egenskaper fungerer i praksis. For meg var det veldig nyttig å gå på en stor hundeutstilling en gang også etter jeg hadde lest en del om rasene for å hilse både på hunder og spør oppdrettere om ting på de rasene jeg syntes virket attraktive på meg. Den hunden som fornuftig var den beste for meg var ikke aktuell når jeg møtte den, jeg "bondet" liksom ikke med den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig i at det kan være lurt å ta seg en tur på utstilling å møte representanter av de aktuelle rasene.

Samboer var ikke helt sikker på at whippet var rett for oss, men jeg dro han med på utstilling, og han ble whippet-frelst med en gang. :)

Det er noe helt annet å se rasene irl.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...