Rødhette&Ulven Skrevet 10. November 2012 Rapporter Share Skrevet 10. November 2012 Ister blir nok å finne i "alle" dagligvarebutikker nå som adventen kommer. Ister er den sentrale ingrediensen i medister (kjøttdeig med ister) kaker, en kjøttkakesort som svært mange lager til jul Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
SiriEveline Skrevet 10. November 2012 Rapporter Share Skrevet 10. November 2012 Der lærte man noe nytt gitt! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rødhette&Ulven Skrevet 10. November 2012 Rapporter Share Skrevet 10. November 2012 Der lærte man noe nytt gitt! For å si det sånn, etter at jeg lærte fettprosenten i medisterkaker har julemiddagen aldri blitt den samme... Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rødhette&Ulven Skrevet 11. November 2012 Rapporter Share Skrevet 11. November 2012 Neh, de fleste fôr er veldig fett og proteinfattige (mye mindre fett enn prot) og karborike. Alle tørrfôr med over 20% fett har "mye" fett mtp vedlikeholdsfôr, og regnes ofte som høyenergifôr... Canimat er et knallfôr, rimelig også Ja, men jeg forer kjøttbasert og ikke tradisjonelt tørt, så da blir det litt annerledes. Mer fett ifht protein i feks nr 25 kontra valpefor. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
SiriEveline Skrevet 11. November 2012 Rapporter Share Skrevet 11. November 2012 For å si det sånn, etter at jeg lærte fettprosenten i medisterkaker har julemiddagen aldri blitt den samme... Nå har jeg aldri vært glad i slik mat jeg da, syntes liksom ribben er for fet jeg Men jeg tror kanskje samboer skal slippe å få den infoen, han er litt for glad i sånn mat Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rødhette&Ulven Skrevet 11. November 2012 Rapporter Share Skrevet 11. November 2012 Nå har jeg aldri vært glad i slik mat jeg da, syntes liksom ribben er for fet jeg Men jeg tror kanskje samboer skal slippe å få den infoen, han er litt for glad i sånn mat Neida, ribbe er helt fint det, man kan nemlig bare skjære av fettranda Sliter litt mer med pinnekjøttet. Jeg eeeeelsker pinnekjøtt, men det ligger tungt i kroppen... Mmmm, nå begynte jeg å glede meg veldig til julematen kjenner jeg. Nams, moms! *vann i munnen* Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
tulip Skrevet 11. November 2012 Rapporter Share Skrevet 11. November 2012 Ja, men jeg forer kjøttbasert og ikke tradisjonelt tørt, så da blir det litt annerledes. Mer fett ifht protein i feks nr 25 kontra valpefor. Nei, det blir ikke det. Andelen OE fra fett er alltid avhengig av hunden, ikke fôret man gir. Vil man bygge muskler, må de har mer protein, trenger man energi gir man mer fett. Balansen er det helt og holdent hundens kondisjon som avgjør. Så om man gir tørrt eller rått, er det fortsatt hundens kondisjon, eller ønskede kondisjon som styrer hvor mye hunden opptar av det fôret inneholder, og hvor mye man må gi. Det er derfor alle tabeller er veiledende. Valper trenger mer protein enn fett pga vekst, derfor er det mer prot i valpefôr enn voksenfôr, men det betyr ikke at det er for lite prot om man gir voksenfôr til valp, eller for mye om man gir valpefôr til voksen. Metabolismen er utrolig godt tilpasset, og tar det det trenger ut fra det man gir. Protein er også en energikilde, det er bare det at det trengs mer av den enn fett for å gi like mye. Så derfor blir det "feil" å snakke om "rett" balanse, iom at det justeres av kroppen selv i de aller fleste tilfeller, uansett om man gir rått eller tørrt. Fordelen med å gi høyfett er jo at hunden trenger mye mindre mat enn med hoyprot/karbo. Da er det mye viktigere at man gir animalsk prot/fett, iom at det er mest lettopptagelig for hunden. Begge fôrene du gir er helt fine hver for seg, både til voksen og til valp. Minimumskravet for fett (opprettholdelse av livsfunksjoner) er på kun 5,5%, og det er uhyre få fôr som har så lite. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.