Gå til innhold
Hundesonen.no

Skinkesteik - hvordan tilberede den?


soelvd
 Share

Recommended Posts

I dag blir det skinkesteik til middag. Tilbehøret er poteter, brun saus og grønnsaker.

Har laget det to ganger før. Første gangen brukte jeg den skiveskjæreren på kenwoodmaskinen. Det ble et søl, skivene ble supertynne og det var mye jobb. Pakket det inn i plastfolie sammen med litt grønnsaker. Men det ble utrooolig saftig og godt.

Andre gangen husket jeg all jobben fra første gangen og prøvde meg på å varme hele greia i ovnen. Vel, mindre jobb, men steiken ble tørr. Brukte termometer og tok den ut når den hadde rett temperatur.

Noen andre måter? Noen gode tips? Jeg hater å ha høye forhåpninger til så deilig mat også blir kjøttet tørt :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det skinkestek som er surret eller med ben?

Kutt opp en løk, en goood klart smør og sett den krydrede steken inni. MED termometeret. :D når steken begynner få farge heller du vann i langpannen du har steken oppi. Det skal være vann i pannen hele tiden etter dette. Men hell aldri over selve steken. Løken og vannet rundt er yummy å lage saus av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det skinkestek som er surret eller med ben?

Kutt opp en løk, en goood klart smør og sett den krydrede steken inni. MED termometeret. :D når steken begynner få farge heller du vann i langpannen du har steken oppi. Det skal være vann i pannen hele tiden etter dette. Men hell aldri over selve steken. Løken og vannet rundt er yummy å lage saus av.

Surra, beinfri. Takk for tips, begge to :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kok steika i saft! Ja, faktisk.

---> Solbærskinke <---

Stilig, aldri hørt om!

Emmm, er den rå eller ikke forresten? Jeg tenkte på de som kun skal varmes opp :)

Godt spørsmål, jeg har bare antatt den er ferdig :P Denne om noen vet. Den er ikke handla inn enda :Phttp://www.e-magin.se/v5/viewer/files/viewer_t.aspx?gKey=kjbtnrzz

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brassering: Brun steken i en gryte eller på steikepanna. La den koke med litt vann i en gryte som tåler å stå i stekeovnen. (Jerngryte er praktisk). Sett den i ovnen på 110 grader, gjerne i flere timer, Lokket skal være på gryta. Så lager du saus etter smak og behag.

Men nå er vel skinkesteken fortært!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
    • Er det noen som har kompetanse når det gjelder forvask av spisebestikk og servise før man setter det inn i maskin med kort vaskesyklus (steamer). Skal man vaske med håndoppvaskmiddel først, eller bare bruke rent vann? Finner ingen spesifikk beskrivelse hos mattilsynet. Har bare hørt at det kan ødelegge maskinen. Hvis noen har en link å vise til, helst fra produsent (Miele, Hobart el.lign.) hadde det vært fint.  
    • Huken multisele eller Troll nomesele. 
    • Avstand? Om hun kjefter, ta henne bort fra ham. Eller ham bort fra henne.  Dette er en prosess som tar mye tid, så jeg tenker at det kan være hun har større behov for rom og avstand en god stund til. Å ta igjen et par år med sosialisering som skulle skjedd fra valpestadiet vil ta lang tid og mye tålmodighet tror jeg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...