Gå til innhold
Hundesonen.no

Skinkesteik - hvordan tilberede den?


soelvd
 Share

Recommended Posts

I dag blir det skinkesteik til middag. Tilbehøret er poteter, brun saus og grønnsaker.

Har laget det to ganger før. Første gangen brukte jeg den skiveskjæreren på kenwoodmaskinen. Det ble et søl, skivene ble supertynne og det var mye jobb. Pakket det inn i plastfolie sammen med litt grønnsaker. Men det ble utrooolig saftig og godt.

Andre gangen husket jeg all jobben fra første gangen og prøvde meg på å varme hele greia i ovnen. Vel, mindre jobb, men steiken ble tørr. Brukte termometer og tok den ut når den hadde rett temperatur.

Noen andre måter? Noen gode tips? Jeg hater å ha høye forhåpninger til så deilig mat også blir kjøttet tørt :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det skinkestek som er surret eller med ben?

Kutt opp en løk, en goood klart smør og sett den krydrede steken inni. MED termometeret. :D når steken begynner få farge heller du vann i langpannen du har steken oppi. Det skal være vann i pannen hele tiden etter dette. Men hell aldri over selve steken. Løken og vannet rundt er yummy å lage saus av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det skinkestek som er surret eller med ben?

Kutt opp en løk, en goood klart smør og sett den krydrede steken inni. MED termometeret. :D når steken begynner få farge heller du vann i langpannen du har steken oppi. Det skal være vann i pannen hele tiden etter dette. Men hell aldri over selve steken. Løken og vannet rundt er yummy å lage saus av.

Surra, beinfri. Takk for tips, begge to :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kok steika i saft! Ja, faktisk.

---> Solbærskinke <---

Stilig, aldri hørt om!

Emmm, er den rå eller ikke forresten? Jeg tenkte på de som kun skal varmes opp :)

Godt spørsmål, jeg har bare antatt den er ferdig :P Denne om noen vet. Den er ikke handla inn enda :Phttp://www.e-magin.se/v5/viewer/files/viewer_t.aspx?gKey=kjbtnrzz

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brassering: Brun steken i en gryte eller på steikepanna. La den koke med litt vann i en gryte som tåler å stå i stekeovnen. (Jerngryte er praktisk). Sett den i ovnen på 110 grader, gjerne i flere timer, Lokket skal være på gryta. Så lager du saus etter smak og behag.

Men nå er vel skinkesteken fortært!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det er masse ekle planter der ute. I områder med f.eks. borree (urt), hundegress eller boress (også gress) er det høyst sannsynlig noe plantemateriale som sitter fast i svelget. De nevnte gressartene har blader som kan forårsake skader, men det finnes mange flere gressarter som har frø med mothaker fra *******. 
    • Det kan være at strået har forårsaket et sår eller noe som holder på å gro. Hvis du er usikker, ta en telefon til dyrlegen og hør hva de sier. Jeg ville sett det an et par dager til om hunden ikke er plaget ellers.
    • For ca 3 dager siden startet hunden min å nyse noe voldsomt. Plutselig kom det masse neseblod, og mens jeg hastekjørte til vetrinæren kom det plutselig et gress-strå ut av nesa hans… Dro det forsiktig ut, og da stanset både blødning og nysing og lillemann var like kvikk og glad som ellers!  Bare snu bilen å komme seg hjem…  De siste to dagene har han gått rundt å «harket» innimellom. Det virker som om han har noe ubehag i halsen. Ser ingen gress eller noe annet som sitter bak i svelget… Såå kan det være ubehag fra strået som kom ut av nesa?  Eller bør jeg ta han til vetrinær og få sjekket? Føler meg som en hysterisk hundeeier her jeg sitter, så hvor lenge skal jeg se an «harking» før jeg ringer dyrelege?🤣 Han har ingen problemer med pust, og harkingen kommer hvis han blir litt gira 
    • Ede er bra i magen igjen, etter en lang periode på kost bedre egnet for gris enn en hund. He doesn't seem to mind ^^ Jeg uttalte nylig at det som en periode har tedd seg som Sir Edeward nå har begynt gjenoppta mange uvaner han hadde som yngre. Kampen om kjøkkenbenken, motvilje mot utgangsstlling, vil ikke slippe leker på kommando. Han har begynt te seg valpete igjen, på alle måter.  When Dickhead Awakes var en boktittel jeg lekte med da jeg planla hundeholdet. Selv om han fortsatt sitter og tisser som en jente og spiser som en toåring, så blir nok de neste sidene i denne dagboken hetende nettopp det.
    • Labrador Golden  Toller?  Det jeg gjorde når e skulle velge rase var å møte opp på treninger/konkurranse jeg synes var spennende og snakke med eiere og observere rasene e likte. Da får en bedre feeling for hvordan rasene er, hvis man møter flere individ av samme rasen. Mitt forslag -lykke til!  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...