Gå til innhold
Hundesonen.no

ny valp i hus,,, hva når vi må på jobb igjen ?


Hekla
 Share

Recommended Posts

da er det ikke veldig lenge til vi får oss et nytt familemedlem icon_smile.gif vi gleder oss stort.. vi leser til øyet blir stort og vått.. og ser at det er like mange meninger som det er hundeiere icon_wink.gif .... men.. vi skal være hjemme med valpen til den første månden.. i den perioden tenker vi å venne ham til det å være alene.. for tre dager i uken er vi alle ute på dagtid...

det jeg lurer på er.. hva er best ? Bruk av bur ?

Tillgang på bur og en tillgang på huset som er begrenset til feks gangen og rommet sitt ? ...

Jeg er skeptisk til å la ham få "løpe" rundt i hele

huset

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg anbefaler å gå til innkjøp av kompostgrinder, disse får du kjøpt rimelig på biltema. De er geniale for å lage valpegrind f.ex, evnt stenge av mellom rom, eller beskytte møbler ol.

Ville ryddet et sted valpen kan være, du kan jo la buret stå åpent i et hjøne også har den f.ex en valpegrind eller et rom den kan få være på.

Slik har jeg startet med alle mine, og etterhvert har de fått mer og mer plass.

Lag en større versjon av denne f.ex

IMG_0024.JPG

Kan også legge avis på gulvet tilfelle uhell ol. + legge ut litt leker og evnt tyggeben.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg anbefaler også å starte fra dag 1 med å forlate rommet noen sekunder når valpen er tilstede. Ikke lag noe oppstuss av verken det at du går ut av rommet (evt. lukker baderomsdøren/kjøkkendøren, etc, og heller ingen ros og "dill" når man kommer tilbake. Ignorer om valpen blir veldig glad når du kommer - bare lat som ingenting.

Gjør det til den mest naturlige ting i verden at du går og kommer litt nå og da. Det er ikke sååå mye ugang den kan få til på noen sekunder, liksom.. (Men sørg for at du ikke har levende lys og fineste vasene og lange duker på bordet...)

Nå er jo ikke mine nye valper alene (de har jo alltid selskap av andre hunder), men i prinsipp gjelder det samme uansett. Forskjellen er bare at alene hjemme-treningen er over på en dag eller to når de har selskap.. Jeg begynte på jobb etter tre fridager sammen med valpen min, og hun er stille som en østers når jeg går på morgenen, og bare lekelyder på dagtid (broren min bor som nabo til kjøkkenet mitt hvor valpen er sammen med bostonen Moxy).

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for kjappe og greie svar dere ! Jeg ser jeg skal holde meg her i dette forumet ;).. Det er en lur ting det der å forlate den når man feks skal på badet som den største sannsynlighet.. håper da overgangen går lettere.. jeg er blitt anbefalt å ha bur.. slik at den har et sted å trekke seg tilbake ( sin lille hule liksom ) ... jeg tenkte at den skulle få ligge der første natten.. (med døren åpen ) og så ligger jeg på madrass ved siden av.. åh .. jeg kjenner jeg gleder meg til å få gutten i hus :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjerringa mot straumen:

Hvis valpen er kofmortabel med bur er det en ekstremt effektiv metode for å få en trygg hund alene hjemme. Spør din oppdretter hva han eller hun synes er en fin måte å gjøre ting på. Alle valper er forskjellige og individsforskjeller kan være enorme når det kommer til selvstendighet og mot.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjerringa mot straumen:

Hvis valpen er kofmortabel med bur er det en ekstremt effektiv metode for å få en trygg hund alene hjemme. Spør din oppdretter hva han eller hun synes er en fin måte å gjøre ting på. Alle valper er forskjellige og individsforskjeller kan være enorme når det kommer til selvstendighet og mot.

Det er også en ekstremt effektiv måte å passifisere små valper på. Mine ekstremt effektive metoder for å få en trygg hund hjemme er å ha dem løse, da blir dem ekstremt flinke til å roe seg hvor som helst også.
  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke anbefalt noe, jeg sier at bur går an å bruke. På lik linje med alt annet må den vurderingen gjøres ut fra valpens individ, og dette ser man kun i samarbeid med oppdretter og i tiden etter valpen er i hus. For alt man vet får man en rolig valp uten destruktive behov, da er bur, grinder og innestengning fullstendig overflødig :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk igjen dere . Jeg setter pris på at folk sier sine forskjellige meninger for de vet jeg er mange.. Jeg tenker at det som jeg ender opp med er det som er det beste for hunden og ikke noe annet :) Her må man vel muligens se når den kommer, sin egen plass skal den i allefall ha.. bur eller ikke bur.. Jeg syns dette virker som et fint forum og lufte sine spørsmål i :) dere er flinke til å svare !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å bruke buret som soveplass/liggeplass med burdøren åpen er det jo ingenting i veien med :) Da blir det jo bare en overbygget hundeseng. Så kan jo valpen ha tilgang til det og ellers kunne bevege seg som den vil på et rom eller to når den er aleine hjemme.

Det mange er skeptiske til er alle de nye valpeeierne som helt ureflekterende stenger valpen inne i buret med lukket dør, kanskje både om natten og når valpen er aleine hjemme på dagtid. Det blir lite bevegelsesfrihet over lang tid.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har aldri brukt bur til noen av mine valper og har heller ikke tenkt å gjøre det denne gangen heller (ny valp i november). Jeg har en voksen hund fra tidligere og de kommer til å ha selskap av hverandre.

Dengang Amigo kom i hus fikk han være i hundegården sammen med de to voksne - den er todelt så han stod i ene og tispene i den andre. Greit å ha kontakt men ikke full kontakt når jeg er borte.

Slik skal det nok bli nå også. Jeg har ikke mulighet til å være hjemme en måned så her kommer hjemme-alene-treningen til å starte med en gang. (Får jeg 3-4 dager + helg fri så er jeg heldig).

Vi finner nok utav det :) Jeg har alltid hatt hunder løse i hus og har tilgode å få møbler mm oppspist. Vi får se om sønnen til Amigo vil være unntaket eller ei :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...