Gå til innhold
Hundesonen.no

God oppskrift på krydderkake? Evt også "marmor" kake


Renate A
 Share

Recommended Posts

Marmorkake er jo bare sjokoladekake, men ha kakao/kokesjokolade bare i halve røra.

Mammas beste krydderkake er slik:

Kanelkake:

1,8 l hvetemel

4 ts natron

2 pk kanel

1,2l sukker

blandes godt

4 egg

3dl smeltet smør

1,2 l kefir blandes i

Stekes på 180 grader på nederste rille (45-60 minutter ca.?)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ei god oppskrift på krydderkake.. Men ostekrem oppå så er slår den veldig an :)

hmm... det er vel den som heter "krydderkake i langpanne" på detsoteliv.no

Ah...da skal jeg gå inn og se på den :)

Marmorkake er jo bare sjokoladekake, men ha kakao/kokesjokolade bare i halve røra.

Mammas beste krydderkake er slik:

Kanelkake:

1,8 l hvetemel

4 ts natron

2 pk kanel

1,2l sukker

blandes godt

4 egg

3dl smeltet smør

1,2 l kefir blandes i

Stekes på 180 grader på nederste rille (45-60 minutter ca.?)

Panneklask, selvfølgelig gjør man bare sånn med marmorkaken...takk for tips :)

Den kaken til mammaen din hørtes god ut, er den god dagen etter også?

Skal lage bursdagskaker som broren min skal ha med på jobb til 15 vaktmestere...med GOD appetitt..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ah...da skal jeg gå inn og se på den :)

Panneklask, selvfølgelig gjør man bare sånn med marmorkaken...takk for tips :)

Den kaken til mammaen din hørtes god ut, er den god dagen etter også?

Skal lage bursdagskaker som broren min skal ha med på jobb til 15 vaktmestere...med GOD appetitt..

Den krydderkaken holder seg i en uke, minst! (vel, teknisk sett ihvertfall) Den er best en dag eller to etterpå, men kjempefin å fryse også.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en som er barnas favoritt. Den er sakset fra Foreldre og Barn for endel år siden. Blir saftig og god.

200g. smør, 6 dl. farin røres hvitt. Tilsett et egg om gangen, tilsammen 6 egg. Rør godt mellom hvert egg.

Bland 8 dl. hvetemel, 4 ts. bakepulver, 2 ts. kanel, 2 ts. nellik, 2 ts. ingefær og ha dette i vekselvis med 4 dl. melk.

Passer akkurat i de små langpannene med plastlokk som bl. a. Til bords selger.

Stekes i 45 min ved 180 grader, nederste rille.

Jeg tilsetter ofte litt kardemomme og bittelitt pepper. Skal den være ekstra ekstra får den melisdryss eller glasur.

Red: Feil steketid. Hadde skrevet 4 min. :cry:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Marmorkake er jo bare sjokoladekake, men ha kakao/kokesjokolade bare i halve røra.

Mammas beste krydderkake er slik:

Kanelkake:

1,8 l hvetemel

4 ts natron

2 pk kanel

1,2l sukker

blandes godt

4 egg

3dl smeltet smør

1,2 l kefir blandes i

Stekes på 180 grader på nederste rille (45-60 minutter ca.?)

Hvor stor form bruker du til denne?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En passe stor? Tror jeg har brukt en sånn som går inn i hele ovnen, hvis du skjønner. Jeg skal teste på fredag og gi tilbakemelding! ;)

Hihi.. okay, passe stor... Sånn langpanne, da? Men iallefall ikke en rund springform?

Tenkte jeg skulle prøve å bake kaken din i kveld, for jeg har buuuuuuuursdag på fredag (blir dritgammel, men ikke så gammel at jeg får kake fra jobben...) og tenkte å servere kake til kollegaer. Jeg er snill.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hihi.. okay, passe stor... Sånn langpanne, da? Men iallefall ikke en rund springform?

Tenkte jeg skulle prøve å bake kaken din i kveld, for jeg har buuuuuuuursdag på fredag (blir dritgammel, men ikke så gammel at jeg får kake fra jobben...) og tenkte å servere kake til kollegaer. Jeg er snill.

Det er 1,8 kg mel, så definitivt ikke springform. Prøv halv porsjon (da blir det høy kake, pass på å steke den litt lengre)! :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En passe stor? Tror jeg har brukt en sånn som går inn i hele ovnen, hvis du skjønner. Jeg skal teste på fredag og gi tilbakemelding! ;)

Hvis dere sammenligner melmengde, smør- melke- og sukkermengde med mengden av det samme i min oppskrift, så tilsier det at du må ha en stor langpanne. Jeg bruker en gammeldags langpanne til slike kaker. Tok vare på en da vi skiftet komfyr. De nymotens pannene med lave kanter hvorav en kant til og med er skrå duger ikke til en så stor oppskrift er jeg redd. Legg iallefall bakepapir i bunnen av ovnen så det fanger opp eventuellt overflommet deig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det fulgte med en sånn dyp langpanne til min ovn. Altså, to sånne brett med skråkant og en dyp. Da bruker jeg den, tenker jeg..

(og så har jeg ikke mengdebegrep når det gjelder baking, klarer ikke helt å se for meg hvor mye kakerøre det blir av så mye mel... :P)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
    • Er det noen som har kompetanse når det gjelder forvask av spisebestikk og servise før man setter det inn i maskin med kort vaskesyklus (steamer). Skal man vaske med håndoppvaskmiddel først, eller bare bruke rent vann? Finner ingen spesifikk beskrivelse hos mattilsynet. Har bare hørt at det kan ødelegge maskinen. Hvis noen har en link å vise til, helst fra produsent (Miele, Hobart el.lign.) hadde det vært fint.  
    • Huken multisele eller Troll nomesele. 
    • Avstand? Om hun kjefter, ta henne bort fra ham. Eller ham bort fra henne.  Dette er en prosess som tar mye tid, så jeg tenker at det kan være hun har større behov for rom og avstand en god stund til. Å ta igjen et par år med sosialisering som skulle skjedd fra valpestadiet vil ta lang tid og mye tålmodighet tror jeg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...