Renate A Skrevet 11. September 2012 Rapporter Skrevet 11. September 2012 Som overskriften sier, har noen soniser en skikkelig digg oppskrift på krydderkake og "marmor" kake? Siter
Zitka Skrevet 11. September 2012 Rapporter Skrevet 11. September 2012 Jeg har ei god oppskrift på krydderkake.. Men ostekrem oppå så er slår den veldig an hmm... det er vel den som heter "krydderkake i langpanne" på detsoteliv.no Siter
simira Skrevet 11. September 2012 Rapporter Skrevet 11. September 2012 Marmorkake er jo bare sjokoladekake, men ha kakao/kokesjokolade bare i halve røra. Mammas beste krydderkake er slik: Kanelkake: 1,8 l hvetemel 4 ts natron 2 pk kanel 1,2l sukker blandes godt 4 egg 3dl smeltet smør 1,2 l kefir blandes i Stekes på 180 grader på nederste rille (45-60 minutter ca.?) Siter
Renate A Skrevet 11. September 2012 Forfatter Rapporter Skrevet 11. September 2012 Jeg har ei god oppskrift på krydderkake.. Men ostekrem oppå så er slår den veldig an hmm... det er vel den som heter "krydderkake i langpanne" på detsoteliv.no Ah...da skal jeg gå inn og se på den Marmorkake er jo bare sjokoladekake, men ha kakao/kokesjokolade bare i halve røra. Mammas beste krydderkake er slik: Kanelkake: 1,8 l hvetemel 4 ts natron 2 pk kanel 1,2l sukker blandes godt 4 egg 3dl smeltet smør 1,2 l kefir blandes i Stekes på 180 grader på nederste rille (45-60 minutter ca.?) Panneklask, selvfølgelig gjør man bare sånn med marmorkaken...takk for tips Den kaken til mammaen din hørtes god ut, er den god dagen etter også? Skal lage bursdagskaker som broren min skal ha med på jobb til 15 vaktmestere...med GOD appetitt.. Siter
simira Skrevet 11. September 2012 Rapporter Skrevet 11. September 2012 Ah...da skal jeg gå inn og se på den Panneklask, selvfølgelig gjør man bare sånn med marmorkaken...takk for tips Den kaken til mammaen din hørtes god ut, er den god dagen etter også? Skal lage bursdagskaker som broren min skal ha med på jobb til 15 vaktmestere...med GOD appetitt.. Den krydderkaken holder seg i en uke, minst! (vel, teknisk sett ihvertfall) Den er best en dag eller to etterpå, men kjempefin å fryse også. 1 Siter
Tricolor Skrevet 11. September 2012 Rapporter Skrevet 11. September 2012 Jeg har en som er barnas favoritt. Den er sakset fra Foreldre og Barn for endel år siden. Blir saftig og god. 200g. smør, 6 dl. farin røres hvitt. Tilsett et egg om gangen, tilsammen 6 egg. Rør godt mellom hvert egg. Bland 8 dl. hvetemel, 4 ts. bakepulver, 2 ts. kanel, 2 ts. nellik, 2 ts. ingefær og ha dette i vekselvis med 4 dl. melk. Passer akkurat i de små langpannene med plastlokk som bl. a. Til bords selger. Stekes i 45 min ved 180 grader, nederste rille. Jeg tilsetter ofte litt kardemomme og bittelitt pepper. Skal den være ekstra ekstra får den melisdryss eller glasur. Red: Feil steketid. Hadde skrevet 4 min. Siter
simira Skrevet 12. September 2012 Rapporter Skrevet 12. September 2012 Hm, ja, kan med fordel hive en teskje kardemomme oppi "min" også. Siter
Annegru Skrevet 12. September 2012 Rapporter Skrevet 12. September 2012 Marmorkake er jo bare sjokoladekake, men ha kakao/kokesjokolade bare i halve røra. Mammas beste krydderkake er slik: Kanelkake: 1,8 l hvetemel 4 ts natron 2 pk kanel 1,2l sukker blandes godt 4 egg 3dl smeltet smør 1,2 l kefir blandes i Stekes på 180 grader på nederste rille (45-60 minutter ca.?) Hvor stor form bruker du til denne? Siter
simira Skrevet 12. September 2012 Rapporter Skrevet 12. September 2012 En passe stor? Tror jeg har brukt en sånn som går inn i hele ovnen, hvis du skjønner. Jeg skal teste på fredag og gi tilbakemelding! Siter
Annegru Skrevet 12. September 2012 Rapporter Skrevet 12. September 2012 En passe stor? Tror jeg har brukt en sånn som går inn i hele ovnen, hvis du skjønner. Jeg skal teste på fredag og gi tilbakemelding! Hihi.. okay, passe stor... Sånn langpanne, da? Men iallefall ikke en rund springform? Tenkte jeg skulle prøve å bake kaken din i kveld, for jeg har buuuuuuuursdag på fredag (blir dritgammel, men ikke så gammel at jeg får kake fra jobben...) og tenkte å servere kake til kollegaer. Jeg er snill. Siter
simira Skrevet 12. September 2012 Rapporter Skrevet 12. September 2012 Hihi.. okay, passe stor... Sånn langpanne, da? Men iallefall ikke en rund springform? Tenkte jeg skulle prøve å bake kaken din i kveld, for jeg har buuuuuuuursdag på fredag (blir dritgammel, men ikke så gammel at jeg får kake fra jobben...) og tenkte å servere kake til kollegaer. Jeg er snill. Det er 1,8 kg mel, så definitivt ikke springform. Prøv halv porsjon (da blir det høy kake, pass på å steke den litt lengre)! 1 Siter
Tricolor Skrevet 12. September 2012 Rapporter Skrevet 12. September 2012 En passe stor? Tror jeg har brukt en sånn som går inn i hele ovnen, hvis du skjønner. Jeg skal teste på fredag og gi tilbakemelding! Hvis dere sammenligner melmengde, smør- melke- og sukkermengde med mengden av det samme i min oppskrift, så tilsier det at du må ha en stor langpanne. Jeg bruker en gammeldags langpanne til slike kaker. Tok vare på en da vi skiftet komfyr. De nymotens pannene med lave kanter hvorav en kant til og med er skrå duger ikke til en så stor oppskrift er jeg redd. Legg iallefall bakepapir i bunnen av ovnen så det fanger opp eventuellt overflommet deig. Siter
Annegru Skrevet 12. September 2012 Rapporter Skrevet 12. September 2012 Det fulgte med en sånn dyp langpanne til min ovn. Altså, to sånne brett med skråkant og en dyp. Da bruker jeg den, tenker jeg.. (og så har jeg ikke mengdebegrep når det gjelder baking, klarer ikke helt å se for meg hvor mye kakerøre det blir av så mye mel... ) 1 Siter
Guest LXT Skrevet 12. September 2012 Rapporter Skrevet 12. September 2012 Marmorkake minner meg om skolekjøkkenet på barneskolen. Tror ikke jeg har smakt den igjen siden heller. Men jeg husker jeg syntes den var veldig god. (Hilsen kakemonsteret) Siter
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.