Gå til innhold
Hundesonen.no

"Skjønnhetsoprasjoner og utstilling"


Kaja
 Share

Recommended Posts

Vi kom så vidt innpå temaet i en annen tråd, og det fikk meg til å tenke litt.

Nå er jeg ikke helt inn i hva som er "vanlig" og opperere for på andre raser men på granden er det hvertfall ikke så veldig ukjent at de nedre øyelokkene blir strammet opp. Jeg kan forstå hvorfor og jeg har hørt folk gjør det pga hundens helse, mens andre gjør det kun pga utseendet.

Uansett hvorfor hunden er opperert burde det jo ikke vært lov å stille de ut etterpå? Slappe øyelokk gjør MYE med utrykket til hunden.

Det ER vel egentlig ikke greit i følge NKK heller?

Hva tenker dere? Og hva er "vanlig" på deres raser?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Syns at om det er gjort så bør man være pålagt å fremvise attest på det i ringen, men det er vel ingen som kan sjekke at det har blitt gjort. Så vil tro at de som gjør det kun for utseende ikke hadde hatt med attest uansett.

På min rase blir ikke særlig mye gjort, de teiper ikke engang ører om de står litt til alle kanter. Kupering er fremdeles ganske vanlig i land der det er tillatt.

Å, jo forresten, kanskje en ting blir holdt "hemmelig" av enkelte folk, fiksing av cherry eye.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du har da sett Oabba sine øyne Kaja? Hun plages ikke et spøtt med dem, derfor er det unødvendig å op. Men jeg vet også at OM jeg hadde gjort det, så hadde vi glatt fått exc jevnlig, for alle dommerne reagerer på øya hennesog det de gjør med uttrykket. (Noe de gjør rett i, iom at det er et problem i rasen)

Det at en hund blir rød på øyet er ikke god nok grunn for å op, men om den får konstante betennelser/sår er det selvsagt rett å fikse. For nei, NKK godtar ikke at øynene opreres kun for at hunden skal vinne mer/lettere, men de har ingen måte å kontrollere dette på.

Og så lenge NKK ikke krever å få se epikrisen der det bevises at hunden måtte op pga plager, så er det jo bare å si det, den ble op av medisinsk årsak.

Informerer oppdrettere om at øynene på hundene de har brukt er op?? Bryr de seg når feilen arves i flere gen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vet hvertfall om en tispe som vinner mye med opererte øyne, hun brukes også i avl og har gitt fra seg like slappe øyne til sine avkom. Om det holdes sjult vet ikke jeg, men det burde hvertfall ikke være slik.

Så lenge hunden ikke plages så ser jeg ikke veldig vitsen, jeg var selv nøye på det da jeg skulle ha Tesh, for jeg syns ikke det er spesielt pent, hehe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva tenker dere? Og hva er "vanlig" på deres raser?

Jeg mener det er juks (i utstillingssammenheng) å operere hunden for å pynte på noe som hensynsløs avl har forårsaket. Men for hundens del vil det jo ofte være en lettelse. F.eks. nedfall av mykdeler bakerst i ganen/svelget på raser som pekingeser og mops, som gjør at de knapt får puste, dette må rettes på operativt. Eller øynene på raser med mye overflødig hud, som Cumberland spaniel og GD, blant mange...

På min egen rase er det ingen som opererer noe for å "pynte på sannheten", såvidt jeg vet, men det er velkjent å "fikse" på ørene når valpen er i oppveksten. Noen Sheltievalper får nemlig ståører under tannfellingen, og hvis man ikke gjør noe med det da, så kan det bli permanent. Dette ødelegger hele sheltiens uttrykk, og mange vil derfor ønske å gjøre noe med det. Dvs ikke operativt, men ved å sette inn tyngde i øreflippen (voksbit e.l.) så øretuppen ikke står rett opp lenger, men vipper korrekt nedover. Jeg hadde litt tyngde i ene øret på min eldste sheltie, men angret meg, for jeg syns det ble FOR dyp vipp på øretuppen da. Så jeg tok den ut etter kanskje to uker, og så viste det seg at det var tilstrekkelig. Hun har perfekte vippører i dag :-) Med yngstemann ser det ut til at ørene klarer seg fint uten innblanding, selv om de tipper opp et øyeblikk hvis han legger hodet ordentlig bakover, så faller de pent på plass ned igjen etterpå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Nei, hu har i grunn spist det samme i en stund nå, og er vant til å spise variert. Jeg får ta meg en tur til veterinæren og snakke med de. Takk for svar 😊
    • Kan hende ja? Rocky rant liksom alltid litt på den siden som var tett såvidt jeg husker, på tross av nedsatt tåreproduksjon også. 🤔 Saltvannsdrypping og eventuelt falske tårer ble løsningen for oss. Var også snakk om en operasjon for å åpne inn mot munnen eller noe? For at spytt? Kunne fungere som tåreveske eller noe? Eller om det var for drenering pga den tette kanalen? Er så lenge siden at jeg husker ikke for å være helt ærlig. Ble ikke gjort i hans tilfelle uansett så kan ikke si noe om hvordan det hadde hjulpet heller. (Han hadde øyebetennelse ofte, så ble mye drypping)    Har du endra på fôr i det siste? Kan være en reaksjon på noe der eventuelt. 
    • Han er så fin @maysofie! 😍 Blir spennende å se hvordan han utvikler seg! 😍 
    • Gode hundemøter med hunder jeg kjenner først og fremst, ellers så kan de lære seg at ikke alle skal hilses på/være nøytrale. Jeg bor jo midt i et turområde for bydelen min, så smittepresset bare i «Hagen» er sånn sett høyt her, jeg liker jo ikke det akkurat, men så lenge det ikke går noe i området så begrenser jeg ikke der heller. Jeg føler meg absolutt tryggere når 12 ukers vaksinen er satt, men foreløpig så har valpene jeg har/har hatt fått 8 ukersen også før jeg hentet dem. (Tror de nye anbefalingene sier at den ikke er nødvendig lenger?)    Jeg avventer valpekurs til etter 12 uker, ikke pga vaksine, men fordi jeg vil at de skal ha mental stamina til å faktisk få noe særlig utav det. (Trening med distraksjoner etc) Kontaktlyd/innkalling/miljø har jeg liksom kunnskapen til å gjøre på egenhånd nå før den tid. Begrenset hvor mange valpekurs man kan gå som trener og få noe nytt utav dem, så valpene sosialisering og samarbeidet vårt er hovedfokuset mitt med ett valpekurs + eventuelt få en feeling for nye kursholdere i området etc jeg ikke har vært hos før. Førstegangs hundeeiere anbefaler jeg at går tidligere, fordi de som eiere/hundetrenere får noe utav det uten at valpen nødvendigvis trenger å klare hele øktene uten å få overtenning/bli overtrøtt. De trenger gjerne hjelp til å gjenkjenne sånt også, så sånn sett like greit at det skjer på kurset eventuelt. 
    • Tenker de er forskjellige og ting går i orden etterhvert. Om han bare vil på do og sovner fort etterpå så hadde jeg bare fortsatt med å gå ut. Men vært dritkjedelig sånn et det ikke er noe belønning i å våkne utover at han får gå på do. ❤️  Limit måtte jeg lufte ganske ofte, opptil ca halvt år gammel, men sovna fort igjen. Karma sover foreløpig 6-8 timer i strekk på natta, men er da VÅKEN når hun har vært på do. 😂(Turboturid den der) Så blir tidlige morgener og heller en hvil på sofaen ila morningen isteden. 😴
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...