Gå til innhold
Hundesonen.no

Tips til bra, og raskt, kompaktkamera til nybegynner


SoppenCamilla
 Share

Recommended Posts

Veit det er en tråd rett under her, om kompaktkamera, men jeg starter en ny, fordi jeg er på utkikk etter et kompaktkamera til min kjære, som snart har bursdag. Han har ikke noe erfaring med kamera fra før, det eneste han ønsker seg, er et kamera som han kan ha med seg rundt, og som han kan ta snapshots med. Det må derfor være raskt, sånn at han bare kan ta det opp av lomma, og knipse vilt, uten å tenke noe på innstillinger o.l.

Prisklasse: 1000-1500,- (til nød 2000,-, hvis dere MÅ være vrange) , og helst noe jeg får kjøpt rett i en butikk i Porsgrunn/Skien-området, fordi jeg får lønning rett før han har bursdag, så jeg får ikke bestilt noe på nett. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, jeg "MÅ" nok være vrangere enn det :)

Du snakker om et basic kompaktkamera her og disse er ikke spesielt raske. Hvis det kun er snakk om å ta bilder av ymse ting i dagslys så tar de fleste kameraer bra bilder. Dog er det forskjell på bildekvaliteten.

Er samboeren din HELT noob når det gjelder bilder, så blir han nok fornøyd uansett :)

Autofokusen på billige kameraer er ofte ganske treig og derfor kan det ta litt tid før den finner fokus og når den først har funnet fokus, så gjetter dem ofte feil desverre. Regner nemmelig med at det blir brukt i full "Auto" og da gjetter kameraet selv hvor det er smartest og legge fokuspunktet.

Men til 1000-1500,- så får du et helt vanlig kompaktkamera og disse er bygget for å brukes i dagslys og det er ofte svært liten mulighet for at man kan ta styringen i stor grad selv med tanke på manuelle innstillinger.

Men ikke se deg blind på megapixler. Kameraer med så små sensorer har ikke "godt av" å bli proppet med megapixler.

Siden jeg velger å ikke være "vrang" så avstår jeg å komme med råd om kjøp av kompaktkamera fra min side, da du nok må opp i pris :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gah, kom igjen'a, gi meg det billigste du kommer over 2000,- (så i tråden til Djerve at du anbefalte et til litt over 2000,-, men hun har jo speilrefleks og kan foto fra før, kan det kameraet også egne seg til en nybegynner?) Ok, hvor mye mer opp må jeg? Jeg er jo glad i'n, så han skal få noe som duger. :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

HAHAHA, neeei, så dyrt kamera tror jeg ikke han har lyst på, engang. :P

Det må kunne være med "over alt" uten at man trenger å tenke på at "dette var så dyrt, så jeg tør ikke å ta det ut når det yrer, fordi det er dritt hvis det blir ødelagt". Jeg tviler på at han skal bruke det til å ta bilder til en kunstutstilling, det blir mer sånn "Det var fint, tar bilde," "Det så rart ut, tar bilde," "Kjeder meg, tar bilde" :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Regner med du så EDIT'en min? :)

Personlig mener jeg Canon S100 og Siny RX100 er de aller beste kompaktkameraene. S100 koster jo tross alt ikke VELDIG mye mer enn budjettet ditt heler. Bare nesten 50% mer hvis man tenker på det beløpet du skrev i parentes :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

http://www.japanphot...t-dsc-tx10-bla/ - dette har vært min beste ferievenn i et par år nå. Hadde forgjengeren før dette, og er superfornøyd! Tåler absolutt alt, er raskt, tar helt greie bilder, litt gøye innstillinger og ting man kan leke med, og ikke minst kan man kaste seg på sjøen med kameraet i hånden :) Anbefales seriøst!

Edit; Soppen, alle bildene i New York albumet mitt på face fra i fjor er tatt med det kameraet der. Mitt er svart da, men sant. Det hjelper sikkert ikke så mye :lol:

Edit 2; Alt så sykt ut. Prøver med en quote.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

http://www.japanphoto.no/product/kompaktkamera/olympus/olympus-xz-1-svart-inkludert-original-veske/ jeg har dette, og jeg strålende fornøyd med bildekvaliteten på det, jeg er noob på det med å bruke diverse innstillinger og ordne selv, men samboer som er rimelig dyktig på det er også fornøyd med det kameraet, enten når jeg tar bilder eller når han låner det og styrer med innstillinger selv :)
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ikke lett å få til disse oppstillingsbildene av valp 😂 Men tenker jeg skal forsøke å få til 1 bilde i måneden.    Tempo 4 måneder gammel.  12 kg og 42 cm høy. 
    • Jeg ønsker at prisene på valpene sank betraktelig. Både på blandinger og rasehunder. Grunnen til det er at når man nå tjener så utrolig godt på hvert valpekull, så er jeg redd det bli mer rovdrift på tispene. Og mer useriøs oppdrett. Jeg vet om flere som sper på pensjonen ved å avle kull etter kull, år etter år (på flere tisper, men likevel). Han ene får opp til ca 50 valper pr. år, og sånn har han holdt på i mange mange år. Blir penger av det gitt... 
    • Han får typisk siste måltid i 20-tiden, og da er det oppbløtet, så han får i seg mye væske da. Har tenkt at dette kanskje er litt for seint og at han da får full blære en gang midt på natten. Vi legger oss ca. 22:30 og står opp klokken 07, så det er jo over 8 timer. Men som sagt har han jo klart dette fra han var 2 måneder gammel, så jeg syns det er rart at nå som han er større, så skal han plutselig ikke klare å holde seg lenger. Ja, jeg er streng på at det er kun ut for å tisse og bæsje. Han får ikke begynne å leke med pinner osv. Han sovner fort igjen etter å ha vært på do, så det er bra! 
    • Litt av problemet er at om man avler renrasede hunder så får man konsekvenser i det at man ikke får registrert valpene, mens med blandingshunder så er det litt mer "fritt frem". Dessverre. Og det er lite man kan gjøre så lenge hundene har tilgang til mat, vann og ly, og får det tilsynet de har behov for helsemessig.
    • Hei.. Jeg blir så frustrert.. Noen jeg så hadde valper liggende ute på finn i starten av året (valpene født i Desember), har nå parret tispa igjen på første løpetid etter forrige kull, dette skjer så ofte og jeg blir kvalm! Er det virkelig ingen lov som skjermer de stakkars tipsene for sånt? De blir jo brukt som pengemaskiner. "Oppdretter" får søte små valper og itillegg så tjener de GODT på det, vinn vinn tenker de..  Ikke bare skal de ha nytt kull, men rett etter å solgt valpene fra forrige kull så ble både mor og far (de eier begge selv) lagt ut for omplassering på finn, dette ett eller annet vås om at de skulle bruke tid på Gud og hadde blitt frelst og blabla. Jeg blir helt paff.. Men viser seg jo at hundene aldri ble omplassert allikevel for nå har de lagt ut ny annonse om at de venter valper i August, fra samme tispe og hannhund... Har forresten screenshot fra annonsen til forrige kull. Er det lov å holde på sånn? Rådrift på tispa for at de har funnet ut at de tjener gode penger på det?!  Gjelder forresten Malamute/husky blanding, hvite hunder, du finner de på finn 🤪
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...