Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvetekimolje, erfaringer?


Ymirheim
 Share

Recommended Posts

Valpen som vi har hjemme nå, 12 uker i dag, har ikke allverdens til matlyst og det at hun har fått et dårlig for i sine første 10 leveuker hjelper heller ikke. Så det har gått utover pelskvaliteten og i tillegg så er hun tørr i huden og flasser litt.

Veterinæren fant ikke noe utøy (lus, lopper, midd ol) og han mistenker heller ikke skabb eller forallergi da hun har normal farge på huden og er ikke sår eller rød noen plasser.

Han tror rett og slett at hun har fått i seg for lite fett og oljer og det er jo noe hud og pels trenger. Han anbefalte å tilsette fiskeolje i maten hennes en stund. Og det har jeg kjøpt og gitt i noen dager nå.

Men, så kom jeg over hvetekimolje på nettet og det står at det skal være godt for tørr hud, flassing, pels, poter, klør osv.. Og i tillegg så skal det være positivt for matlysten.

Men har også hørt litt negative ting om hvetekimolje. At det er farlig å gi for mye osv, men ingenting konkret.

Er der noen her inne som har erfaringer med hvetekimolje? Både positive og negative :)

Og er det i såfall trygt å bruke det sammen med fiskeolje (som inneholder omega-3 og omega-6) og B-vitaminkur (har fått en sprøyte hos vet og skal inn for 2 til)?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Harly får hvetekimolje innimellom uten at jeg har sett den helt store effekten. Men nå mistenker jeg at fòret han går på nå ikke er helt optimalt for han så det skal byttes ut.

Rå laksekoteletter er fint å gi for omega 3 tilskudd, for matlysten og for den del :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har gitt det ved noen anledninger, bla til en labbis med tørre poter. Kan ikke se at det har hatt noen effekt.

Å gi mer råfisk i maten, for med fisk (eks proplan) eller en god fiskeolje (hater fiskeolje så jeg gjør heller det andre) har hatt god effekt på tørre poter e.l.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Omega-6 er noe hunder (og vi, forøvrig) får for mye av gjennom kosten normalt sett. Og hunder har svært lite behov for omega-6, det som derimot er viktig er omega-3-fettsyrer.

Så anbefaler deg heller å holde deg til fiskeolje uten omega 6, eller å gi fet fisk (evt. viltkjøtt) gjennom kosten.

Uskuret ølgjær kan du drysse i maten, denne er naturlig rik på b-vitaminer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Omega-6 er noe hunder (og vi, forøvrig) får for mye av gjennom kosten normalt sett. Og hunder har svært lite behov for omega-6, det som derimot er viktig er omega-3-fettsyrer.

Så anbefaler deg heller å holde deg til fiskeolje uten omega 6, eller å gi fet fisk (evt. viltkjøtt) gjennom kosten.

Uskuret ølgjær kan du drysse i maten, denne er naturlig rik på b-vitaminer.

vet ikke helt hvorfor jeg skrev omega-6, må ha sett dobbelt eller noe. dobbeltsjekket flaska og det er kun omega-3 ja :P

men nå tror jeg at jeg dropper hvetekimoljen, har fått i hun mere mat de siste dagene (og da også oljen) og funnet ut at hun elsker Norwegian Polar. Så da tror jeg det holder med omega-3 + b-vit kur + nok mat :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...