Gå til innhold
Hundesonen.no

Hjemmealene trening


Karianski
 Share

Recommended Posts

Jeg har en straks 10 uker gammel valp som fra om med neste mandag, må være hjemme alene i flere timer daglig. Hun har pr. dags dato ikke vært alene, men er noen ganger alene på et rom dersom hun selv velger det.

Jeg har bygget et eget valperom som hun skal være i. Vi har nå tilbragt litt tid der og det er tydelig at hun ikke syns at det er spesielt fint der. Har hatt litt godbitleker og sånt for å få henne litt på gli.

Har forsøkt å gå fra henne i våken tilstand og det endte med hyling fra hennes side. Ikke piping, men hyling. Jeg gjorde sikkert en feil og gikk tilbake etter kort tid, men jeg hadde rett og slett ikke hjerte til å gå i fra henne. Satt meg inn i området hennes og ventet til hun sovnet før jeg prøvde igjen. Hun våknet, så jeg gikk ikke lenger enn døra og ga henne null oppmerksomhet. Etter kort tid sovnet hun.

Planen min er at jeg skal la henne være alene på området hennes flere ganger om dagen de neste dagene så hun blir vant til det.

Høres det ut som en god plan? Tar i mot tips med takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei! Vi hadde litt det samme problemet, hyling! Men jeg gikk aldri fra en energisk hund. Mye hodebry, tur og kanskje hilse på en annen hund slet han ut såppas at når han var inne, la jeg ut "spor" til han. Gned litt leverpostei rundt omkring på gulvet, og gjemte større biter med leverpostei rundt omkring i alle krinker og kroker. Han var veldig sliten når han begynte å søke, men nesen og nyskjerrigheten vant.. Så han snuset rundt og ble helt okkupert av det, og sovnet når han var ferdig med snusingen. Jeg satt ute på trappa for å høre etter om det ble hyling. Men hørte ingenting. Jeg gikk inn for å sjekke; der hadd han sovnet! Great succsess!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når du har laget spor til henne, så gå fra henne når du ser hun er helt okkupert av det. Bare gå å hent posten.. Holder i massevis til å begynne med. Men aldri gå inn til henne når hun sutrer.. Da tror hun at det er det som må til for å få deg tilbake. Heller gå inn mens hun enda holder på med å søke opp godbiter. Funka bra hos oss:) t Fra å hyle til å være alene i 3-4 timer tok 2 dager..:) sånn "godbit-ball" var også til stor hjelp!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg går heller aldri fra henne energisk. Det funker dårlig... he he. Men hun er en racer på å våkne hvis jeg beveger på meg når hun er i nærheten.

I dag har jeg nok en gang tatt henne med ned i området hun har. Selv om hun var utslitt etter skogstur og besøk på jobben min, var det ikke snakk om å sove. Hyling til den store gullmedalje. Benyttet en mulighet i en pausehyling til å snakke med henne og gå inn. Hun la seg da ned og sov. Jeg gikk ut igjen. Og nå ligger hun og sover. Spent på reaksjonen når hun våkner igjen.

Jeg har lagt en kong i fryseren med litt leverpostei som skal testes ved neste anledning.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg brukte ikke å gå i fra min mens han sov, var redd han skulle våkne alene og bli engstelig. Det viktigste i mitt hode er å ALDRI gå inn når hunden hyler/maser men vente til det blir stille. Og ta det veldig med ro, kanskje bare være borte i et eller to minutter i begynnelsen så øke tiden.

Håper det går fint med dere og at hun skjønner fort at det ikke er farlig å være alene :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Okei, jeg har nå testet en kong med leverpostei og så dra ut en liten tur. Var borte i maks 15 minutter og gjett hvem som stod og hylte når jeg kom tilbake... Jadda..

Ellers øver vi med å være alene når jeg dusjer ol. Men kan ikke si at vi har kommet så himla mye lenger. Hun misliker rett og slett veldig å være alene.

Så i natt skal vi teste å sove i innhegningen begge to. Forhåpentligvis gjør det at hun føler seg tryggere der og at hun dermed kan slappe av mer ved neste alenehjemme-trening. For det er IKKE gøy å ha en hylende valp hver eneste gang hun er alene.. :no:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Hvordan går det?

Husk at du må gå tilbake til henne FØR hun blir engstelig. Det er cluet. Så utvider du tiden etterhvert. Hver gang hun er alene og hyler, så får hun en negativ erfaring som er med på å forsterke frykten hennes. Hver gang hun er alene og du kommer tilbake før hun blir redd er med på å gjøre henne tryggere.

Det er de første 30 minuttene som tar lengst tid å få de trygge på, etter dette kan man utvide raskere. Begynn med noen sekunder, ut og inn av rommet. Så utvider du, kanskje et halvt minutt, osv. Innimellom går du inn etter kortere tid, andre lengre. Da slipper hun å få følelsen av at hun blir forlatt lenge hver gang. Du kan også begynne å fore henne på rommet. Gi mat, gå ut, gå inn når hun er ferdig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oi, så ikke denne før nå, men det går mye bedre!

Jeg sov i innhegningen i 3 netter før det var greit at jeg ikke var der. Jeg sover nå ca. 10 meter unna, men uten at hun kan se meg, så det går bra. Lett for meg å våkne når du er urolig og vil ut og tisse :twitch:

Ellers er rutinen at hun er hjemme alene fra ca. halv 8 til kl. 11. Hun får da en kong med leverpostei når jeg går. Tror ikke hun hyler så mye lenger, for hun er egentlig trøtt på det tidspunktet. Naboen eller foreldrene mine henter hun 11 og går tur ++. Blir levert tilbake alt fra 11.30 til 13.30. Da får hun også noe godt å spise på (ja, jeg vet jeg skjemmer henne bort) og hun er såvidt jeg vet stille til jeg kommer hjem fra jobb sånn i 15.30 tiden.

Men ellers er hun en liten skygge som gjerne følger etter meg 24/7. Jobber med dette også, men ting tar litt tid... he he

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...