Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvordan lærte du inn nei/stopp/avbryt-kommando?


Mirai
 Share

Recommended Posts

Har du prøvd å si NEI og så fjerne hunden til et "timeout-sted"? Dette er jo hverken lydbasert eller "fysisk basert", men gjør at hunden får det sørgelig kjedelig.

Du har jo en solid valp, så jeg ville funnet et sted hvor den ikke kan finne noe spennende å tygge på, ikke gjøre noe ulovlig, og iallefall ikke dra med seg det den blir bundet fast i. Personlig festet jeg et kort leiebånd i peisen som er MURET fast i veggen ( :P ) - slik at hunden ikke kunne dra med seg det den ble festet i. Vi prøvde en gang det tunge spisebordet, var easy peasy å dra det med seg for å si det sånn.

Si "NEI", og løft hunden bort - fest den i båndet. Ikke slipp den løs før den ligger passiv. Deretter begynte jeg å bruke nei som en advarsel. NEI.... sluttet hunden bar det ikke i timeout, sluttet den ikke var det i timeout igjen. Nå kan jeg tilogmed bare kremte eller harke lett, så slutter hunden, og jeg kan LOVE DEG at hunden min på absolutt ingen måte kom med medfødt nei. Den er så langt fra førermyk som det går an og svarte meg titt og ofte når den var ungslamp :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, han får to sjanser og så må han i timeout (på kjøkkenet, det er ingenting annet der inne enn skålene hans).

Jeg har lyst til å feste et kobbel innendørs og feste ham der, for jeg tror det ville være mer kjedelig (og egentlig verre, for da kan han se oss, men ikke komme til oss) enn å være på kjøkkenet. Men, det er lite det kan festes i. Kanskje gelenderet på trappa. Vi får se etter torsdag, Simira kommer på besøk og vi skal på dyrebutikken. Har nemlig kun ett kobbel, så jeg får kjøpet et som ikke er så farlig om han tygger på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med mine har jeg sagt "nei!" ganske strengt, samtidig som jeg løftet de vekk fra det de holdt på med. Om igjen og om igjen. Noen ganger tok jeg de hardere, f.eks har alle mine valper blitt tatt ganske hardt ved gjeting av biler - det er bare ikke lov. Jeg tror egentlig det er greiest å holde innlæringen av nei enkel og negativ, og heller belønne når hunden aktivt gjør en handling som man ønsker å forsterke. Det å fysisk fjerne hunden pleier iallefall å være negativt, gjerne i kombinasjon med et lite ubehag (dvs. IKKE å banke hunden helseløs ;) ).

EDIT: IW, jeg har ikke rukket å lese alle innleggene, men har dere prøvd med sprayflaske med vann?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aya, kjenner jeg typen hund, så vil sprayflaske bare være kult å angripe. :P

Jeg er jo akkurat ferdig med megavalp selv IW, så kan jo se litt på torsdag om jeg kommer på noe lurt når han faktisk troller. Timeout (hovedsaklig i bur, fordi da kunne han se oss) fungerte ganske bra på Kovu, men ofte la vi ham bare ned også. Ikke fysisk tvang, men holdt ham i ro i halsbåndet til han selv la seg ned, så lenge han da ikke gikk berserk på oss (men det gjorde han mest når ham var overtrett, så da tok det et minutt i buret før han sov).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Bruk kode "alrute15" for å få 15% rabatt på ruta, rutebånd, blindspots og targets hos Drammen Hundepark. Gyldig til 15. oktober 2024 https://www.nettbutikk.drammenhundepark.no/categories/rute
    • Hei, er det noen som vet hva reglene er for å stille kirurgisk kastrert hannhund i utlandet er, eller hvor man kan finne slik informasjon? Jeg vet at NKK tillater å stille kastrert hannhund dersom det er gjort av medisinske årsaker og hvis man kan fremvise attest for at hunden hadde to normale testikler før kastrering. Men gjelder dette også hvis man ønsker å stille hunden for eksempel i Sverige, Finland, Frankrike etc? Eller har alle land ulike regler? Noen som eventuelt vet hvilke land som godkjenner det eller land som ikke tillater å stille kastrert hund (uansett om det er gjort av medisinske årsaker?😊
    • Hvis hun fortsatt bruker samme metodene er det jo "bare" å anmelde igjen. Ellers ville jeg sendt formelle henvendelser til klubben og NKK.
    • Jeg klagde på dette hos NKK inne på FB da det kom opp at de lot henne holde på. Det ble slettet og jeg fikk "mute" for en tid. Skremmende holdning. jeg kjenner personen fra hestemiljøet helt tilbake til 1988  da jeg kommer fra og har bodd 3 il fra hennes hjemsted. Kjenner og tilk henne fra hund selv om jeg har hatt nada med henne å gjøre.. jeg anbefaler at dere går inn og leser de grusomme sms som ble sendt mellom henne som eier og driver av kennelen - og de to ansatte..saken er mye verre enn det virker i media. Mangelen på respekt og empati er hårreisende.  Hun skal og ha blitt dømt for vold mot menneske og er kjent i området for å være "feisty". hvis man kan si det sånn.. sier ikke mer om  saken.. men rapporter og boikott.. Den som blir direkte berørt må være flink å si i fra.. Kanskje det er på tide at NOAH kommer på banen??
    • Skriv litt fort her men veit at mensen er noe kvinner har å ikke hunder. Men trudde du klarte å slå 2 fluer sammen ✨️ Vi har fikset alt å funnet ut av alt så går det ikke Ann å slette innholde heller  Så andre som sere dette så all good ok8 vi fant ut av problemet 😄
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...