Gå til innhold
Hundesonen.no

Juniorhandling


Mollymor
 Share

Recommended Posts

Datteren min synes det er veldig moro å gjøre ting med hunden. Hun har planer om både freestyle og agility til høsten.

Hun er også interessert i utstilling, og har vært med en gang på barn og hund, hvor hun ble nr to. Hun hadde kun øvd litt samme dag med hunden (som er 8 mnd og veldig uerfaren), så vi synes det var veldig bra. Hun er 14 år gammel, så hun er jo snart for gammel for BoH (blir 15 i februar 2013), så vi var selvfølgelig glade da vi hørte om Juniorhandling.

Men vi ser på NKKs nettsider at det er litt anderledes enn vanlig utstilling. Bl.a andre formasjoner, som "L" og "T" hvor man skal bytte hånd to ganger underveis. Derfor lurte jeg på om dette er overkommelig å øve på selv, eller om det finnes kurs?

Dommeren kan også finne på å la deltakerne bytte hund innbyrdes underveis, for å se hvordan juniorhandlerne takler fremmede raser/hunder. Det er nok en grunn til at hun kanskje burde gå på kurs, for vår hund er en skikkelig "pyse" som helst vil være i nærheten av familien. Jeg går på ringtrening tre ganger i uken og to trenere er menn (skikkelig skuumle, synes hunden), mens tredje er en dame som heller ikke faller i smak. Hun setter seg på rumpa og vrir kroppen for å se en av oss hvis de prøver å vise meg hvordan jeg skal gjøre noe... Det er jo ikke særlig bra (vil jo ikke vinne ved å ødelegge for noen andre), så hvordan kan vi trene på det? Vi kjenner ikke så mange om er interessert i og kan handling.

Er det noen her inne som driver med juniorhandling, eller har erfaring/kunnskap om det? Håper på noen gode tips både om det jeg har spurt om og andre ting dere kan tenke dere er viktig å vite før vi elder hen på i en konkurranse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har drevet med juniorhandling, men det begynner å bli noen år siden og reglene har endret seg.

L og T er overkommelig å trene på selv, HVIS man skjønner cluet, når man går bokstaver så er det viktig å tenke på hvor en har hunden i forhold til dommeren. Hunden skal alltid være mellom handler og dommer.

Det er viktig å tenke på tre ting i ringen hvor du går, hva gjør hunden, og hvor er dommeren.

Det vil selvfølgelig gjøre det vanskelig for de andre som evt. vil få din hund når dere bytter hund om den er veldig reservert.

Det er også viktig å lære seg mye rasekunnskap, om både sin egen rase og andre raser,

det er selvfølgelig en fordel når du får en helt annen rase og vite hva du har i andre enden av båndet og en generell kunnskap om hvordan den bør stilles.

pm meg hvis du lurer på noe mer eller har noen konkrete spørsmål :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

NKK Buskerud holdt vel juniorhandlingskurs for litt siden (ser ikke hvor du bor, så vanskelig å gi noen tips). Jeg hadde en møkka-hund da jeg gikk juniorhandling (er vel noen andre på forumet her som har prøvd ham og kan skrive under på akkurat det :P ), men dog en utfordring for de som fikk ham. Tilsvarende kunne jeg få en skikkelig mammadalt, som ble en utfordring for meg. Så jeg ville ikke fokusert for mye på akkurat det der, men kjipt om du ødelegger alt for mye for den andre ekvipasjen, det skjønner jeg...

Du kan lese deg ganske godt opp på formasjoner etc på nett. Men hovedsakelig ville jeg holdt meg til det WheatenMali anbefaler:

* Å kunne gå formasjoner (rundt, frem og tilbake, triangel, L, S, T ovs) og allikevel kunne fokusere på plasseringen din, hvor dommeren er og hvordan hunden går.

* Kunnskap om egen rase, og generell anatomi kunnskap.

Nå for tiden er det ganske få ekvipasjer som går JH, så fin start. "før i tiden" var vi gjerne noen og tjue ekvipasjer.

Spør gjerne om det dukker opp flere spørsmål, vi er mange her inne som har drevet aktivt med JH da vi var "unge nok" ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 months later...

En liten oppdatering... I juniorhandling er det internasjonale mønster dvs.. bokstavene L og T samt trekant og frem og tilbake.... bokstaven s er ikke "godkjente" mønster... Tallet 8 har blitt brukt endel av noen dommere som et "overraskelsesmoment" i enkelte finaler ... Juniorhandling er og skal være kunsten å vise den gitte rase opp mot den enkelte rase sin standard.. Og ikke minst skal Jh harmonere med de øvelser man har i en ordinær utstilligsring... Å se hunden fra siden samt frem og tibake er naturlig men å sjonglere hunden fra høyre til venstre hånd i 8 tall og s er ikke opp mot en naturlig fremvisning av en rase... Den gyldne regel som sier man aldri skal være mellom hund og dommer er til tider meget forstyrrende.. Mange JH hopper frem og tilbake mellom høyre og venstre side av hunden bare dommeren flytter seg litt.... Meget forstyrrende og totalt unødvendig... Man flytter seg bare litt frem om dommeren kommer... Noe som ikke vil forstyrre hunden og ser naturlig ut... Noen ganger kan man flytte seg over til andre siden av hunden men kun om det er totalt nødvendig.... og ikke hele tiden i en JH konkurranse.... I en finale med særdeles hy kvalitet kan man legge inn div overraskelser for å teste den enkelte JH evne å løse problemstillinger og ta ting på "sparket". Dette når kvaliteten på JH er høy og det kan være vanskelig å skille mellom de beste... Men som en hovedregel er det de internajonale mønstrene som teller... Her er en link til en side som inneholder masse flott info til en kommende JH.... http://juniorhandling.wordpress.com/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Om du får til å taime vekkerklokke og morgenrutine sånn at valpen sover når dere forlater bilen den første tiden, så får du mer tid til å trene den mer forsiktig og gradvis på å være alene.  Meninger om tyggesaker uten tilsyn er delte mellom teoretikere og praktikere. (Det meste KAN i verste fall drepe hunden ved kvelning eller blokkering av tarm, men barn kan brekke nakken av å falle skeivt ut av en høy seng også, og en bekjent snublet på en skogssti og døde momentant av å lande med hodet på en stein. Det er mye potensielt veldig farlig som veldig sjelden skjer.) Fra flere tiår med skadefri altmuligtyggere våger jeg banne i kirka og trosse de mest forsiktige ved å anbefale en fordøyelig tyggesak, f.eks. okse*****, eller en fryst Kong, så har valpen noe annet å fokusere på enn at den er forlatt alene. Beste er selvsagt om den sover i bilen i starten, så du får mer tid til å venne den til å være i buret alene.   
    • Ved henting tenker jeg at stoffburet er helt greit. Når dere kommer hjem ville jeg hatt transportburet inne, hjemme, med et mykt pledd og noen godbiter i. La valpen utforske buret og oppfordre den til å være der litt, uten å lukke. Så ville jeg prøvd å ta med buret i bilen allerede første dag, og kaste noen godbiter eller legge inn en god tyggeting de 10 minuttene du skal levere. Hvis valpen kommer fra en skikkelig oppdretter bør den har erfaring med bilkjøring fra før, selv om det ofte er med mor og/eller søsken. Hvis valpen IKKE er trygg alene de 10 minuttene så er den tryggere i et solid bilbur enn et stoffbur den kan tygge seg ut av... Hvis det viser seg å være et problem ville jeg fått noen til å sett etter den den korte tiden leveringen tar.
    • Jeg får valp imorgen. Vi er godt forberedt og skal ha fem uker fri.    Det jeg stresser med er at barnet mitt skal i barnehagen neste uke for å gi valpen litt mer ro den første uken. Det jeg bekymrer meg for er at jeg må ha den med i bilen når jeg leverer i barnehagen. Er det innafor å la den være i bilen de 10 minuttene det tar å levere barnet?    til vanlig skal jeg ha hunden i et transport bur bak i bilen, men tenker at den skal få være i et Stoffbur i passasjersetet ved siden av meg når jeg henter den imorgen og den første uken.  
    • Hadde nettopp en kjempefin tur uten noe tull, og masse pen lineføring. Ede var skikkelig på tilbudssiden og ikke engang utålmodig på godbitene. Det går virkelig fremover. Ordentlig godgutt i dag 🥰 Flink vaktbikkje også, for anledningen i Miljøpatruljen. Forsøpling tar vi alvorlig.
    • Hadde nettopp et mareritt av en "treningsøkt". Hadde alle favorittingene hans og lommene fulle av snacks. Godt vær og stille og rolig feriestemning. Ede åpnet med å hoppe opp og bite og bjeffe og jukke og være teit. Jeg trodde vi skulle ha en fin økt med den energien der, men da jeg ba om utgangsstilling for TREDJE GANG, så gikk han sakte og satte seg seigt ned. ... Eneste lyspunkt var en fin innkalling da han mens jeg prøvde samle meg vimsete avgårde på egenhånd inn i en luftegård jeg ikke har gitt ham lov til å gå i. Da spratt han opp fra sniffingen og kom løpende inn med en gang. Supert! ..men det var det ENESTE han gjorde riktig på cue. Han dekket hver gang jeg ba om stå. Så dumt på meg når jeg ba om utgangsstilling. La repeatedly fra seg apporten en meter fra meg i forsøk på å innkassere uten å måtte gi den fra seg. Fant plutselig ut at det var kewlere å gå fra front mellom beina mine til utgangsstilling istedenfor å svinge bakparten inn, og gjentok den der flere ganger. Nektet gå fot uten lure i hånden. Den økende frustrasjonen min gjorde ikke ting bedre. Han begynte holde hard rock konsert. Hoppet og bet og jukket. SÅ kom jeg på at han ikke har fått skjønnhetssøvnen sin. Han hadde vært våken fra kl 07 i morges uten å blunde et blunk. Aha! All made sense. Tok ham med meg inn igjen, og det tok ikke engang et minutt før han brøt ut i full raptus og fløy villmann mellom veggene i toddler tantrum. Stoppet plutselig og begynte krafse og grave som en manisk gærning på gulvet, og falt så dønn om, som et slakt, rett i søvn. — Har De forsøkt skru maskinen av og på igjen? 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...