Gå til innhold
Hundesonen.no

Recommended Posts

Skrevet

Etter et par bomkjøp av oljer og marinader tror jeg at je gmå prøve å lage min egen. Saken er den at til salat synes jeg det er kjedelig å ikke ha noe i. Jeg er sær på smakene, liker fint lite av sånt, men er glad i urter og lignende. Derfor har denne falt veldig i smak:

http://www.tine.no/produkter/ost/gulost/norvegia-terninger-i-marinade

Men, den er styggdyr! Så hvordan lager jeg min egen? Hvilke krydder kan være god i? Hvordan lagrer jeg det og hvor lenge bør det lagres for å få en god smak?

Skrevet

Mener du lage dressing selv? Marinade er jo noe annet, til kjøtt og fisk, ikke til grønnsaker?

  • Like 1
Skrevet

Mener du lage dressing selv? Marinade er jo noe annet, til kjøtt og fisk, ikke til grønnsaker?

De kaller det jo marinade selv. Men nei, ikke dressing. Marinert olje. Marinaden jeg lager her hjemme er jo feks olje + urter vi har på fisk og kjøtt. Men marinade kan også være marinade som passer til salat (i teorien er det vel omtrent samme ingredienser, kanskje?).

I ingrediensene står det jo rapsolje og krydder. Er det så enkelt som å blande det? Eller bør det få stå litt så det blir mer smak på oljen også, kanskje?

Guest Kåre Lise
Skrevet (endret)

Mener du lage dressing selv? Marinade er jo noe annet, til kjøtt og fisk, ikke til grønnsaker?

Fortsatt mye det samme det går i det er ingen "regler" for dette såvidt meg bekjent. Tror heller ikke det MÅ være syre / base nei, men om du bruker f.eks eddik funker sukker bra sammen. Enkleste å begynne med er en god olivenolje, salt pepper, hvitløk osv så er man i gang. Balsamico f.eks er bra i en dressing. Med alskens urter er det jo ett hav av muligheter.

Red: Jeg bruker Heinz eplecider eddik, den er ikke fullt så dødelig som vanlig eddik. :P

Endret av Kåre Lise
Skrevet

De kaller det jo marinade selv. Men nei, ikke dressing.

Ikke at dette spiller noen rolle, men...:PMarinaden du henviser til er for å marinere osten som er i boksen. Det står videre at marinaden kan brukes som dressing også. Men væsken/marinaden er der i første omgang for å marinere noe, ikke for å være dressing.

Marinade og dressing er to forskjellige ting. Men som sagt; det spiller ingen rolle for meg hva du velger å kalle det. Jeg bare sier det for jeg ble litt overrasket her. Det bare fikk meg til å stusse, for jeg har aldri kalt dressing for marinade :D Og jeg tror ikke de gjør det på de fleste matlagingssider osv heller.(som jeg har sett)

http://www.ultra.no/Slaktern/Artikler-slaktern/Marinering-av-kjott/

"Hovedingrediensene i marinade er som regel matolje, krydder og en syrlig væske. Oljen trekker til seg smak fra krydderet og overfører kryddersmaken til kjøttet. Krydder, urter, løk m.m. gir kjøttet ønsket smak."

http://www.matprat.no/nyttig-a-vite/behandling-av-kjott/marinering/

Håper ikke du blir fornærmet over at jeg skriver dette, altså. Det er ikke meningen :-) Men jeg tror f.eks. du vil finne flere mer relevante google-treff om du søker på "hvordan lage dressing" istedenfor "hvordan lage marinade"... helt ærlig!

  • Like 1
Skrevet

Ikke at dette spiller noen rolle, men.... :PMarinaden du henviser til er for å marinere osten som er i boksen. Det står videre at marinaden kan brukes som dressing også. Men væsken/marinaden er der i første omgang for å marinere noe, ikke for å være dressing.

Marinade og dressing er to forskjellige ting. Men som sagt; det spiller ingen rolle for meg hva du velger å kalle det. Jeg bare sier det for jeg ble litt overrasket her. Det bare fikk meg til å stusse, for jeg har aldri kalt dressing for marinade :D Og jeg tror ikke de gjør det på de fleste matlagingssider osv heller.(som jeg har sett)

http://www.ultra.no/...ering-av-kjott/

"Hovedingrediensene i marinade er som regel matolje, krydder og en syrlig væske. Oljen trekker til seg smak fra krydderet og overfører kryddersmaken til kjøttet. Krydder, urter, løk m.m. gir kjøttet ønsket smak."

http://www.matprat.n...ott/marinering/

Håper ikke du blir fornærmet over at jeg skriver dette, altså. Det er ikke meningen :-) Men jeg tror f.eks. du vil finne flere mer relevante google-treff om du søker på "hvordan lage dressing" istedenfor "hvordan lage marinade"... helt ærlig!

Det spiller ingen rolle for meg hva jeg kaller det heller :lol: Men Tine skriver jo om marinaden - så da kalte jeg det marinade videre, jeg :P For det osten ligger oppi er vel i dette tilfellet marinaden? *forvirra* :lol:

Jeg har feks prøvd denne, og den har sånn sur, ekkel smak jeg absolutt ikke liker. http://www.google.no/imgres?hl=no&sa=X&biw=1846&bih=995&tbm=isch&prmd=imvnse&tbnid=XRpuoxfxZzpCcM:&imgrefurl=http://stinean.blogg.no/1276798931_jeg_dner.html&docid=PL9f6lof_fPFuM&imgurl=http://bloggfiler.no/stinean.blogg.no/images/347729-8-1276798656067.jpg&w=1000&h=667&ei=I8qvT8yuEKHi4QTI9ayrCQ&zoom=1&iact=rc&dur=362&sig=115378112735126659127&page=1&tbnh=150&tbnw=194&start=0&ndsp=41&ved=1t:429,r:2,s:0,i:74&tx=106&ty=62

Og denne like dan. Men alle dressinger har kanskje ikke den sure smaken (jeg klarer ikke forklare det på noen bedre måte. Den til Norvegia er liksom "tam", det er bare olje med kryddersmak).

http://www.google.no/imgres?hl=no&sa=X&biw=1846&bih=995&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=zEAKGfD4zij5iM:&imgrefurl=http://blisunn.wordpress.com/tag/kj%25C3%25B8ttboler/&docid=45fzDXraXUA2AM&imgurl=http://blisunn.files.wordpress.com/2010/06/idun-balsamico-dressing.jpg&w=295&h=320&ei=X8qvT8WCEeSk4ATzyK2NBA&zoom=1&iact=hc&vpx=1164&vpy=140&dur=75&hovh=234&hovw=216&tx=118&ty=141&sig=115378112735126659127&page=1&tbnh=155&tbnw=143&start=0&ndsp=48&ved=1t:429,r:5,s:0,i:80

Skrevet

Her er det en dressing som høres ganske god ut! :)

http://www.aperitif...ess-opp-salaten (det er flere oppskrifter på dressing der enn den ene jeg siterer)

Ingredienser:

1 dl balsamicoeddik

3 ss Dijonsennep

3 ss honning

2 små sjalottløk, finhakket

2 fedd hvitløk, finhakket

¼ ts salt

¼ ts pepper

2,5 dl olivenolje

Fremgangsmåte:

Bland alle ingrediensene, unntatt olivenoljen, som piskes inn til slutt.

Denne dressingen er en variasjon av den klassiske franske vinaigretten og passer til mange typer salat. Den kan holde seg i kjøleskapet i mange dager.

  • Like 1

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
    • Med denne innstillingen kommer du til å få mange overraskelser i hundeholdet ditt i årene som kommer:) 
    • Tenker at du først og fremst må stikke fingeren i jorda å innse hva slags gener valpen din har. Alle disse tre rasene har grunnleggende mye jaktinstinkt. Alt beror seg ikke på at du er flink til å trene hunden din i valpestadiet. Om du har valp etter foreldredyr/linjer med mye stress og lite impulskontroll har du mildt sagt en jobb foran deg Jeg hadde aldri, ALDRI stolt på min amerikanske bulldog alene rundt små dyr eller katter. Det ville høyst sannsynlig blitt blodbad. Ikke fordi han var slem, ond eller dårlig trent. Men fordi han hadde ett voldsomt jaktinstinkt. Jo før du innser at det mest sannsynlig kan være tilfelle med din hund og, dess bedre er det. Tilrettelegg for minimalt med triggere for hunden din og å holde dyra skilt når du ikke hjemme eller kan følge godt med på interaksjonen mellom dem er mitt beste tips til deg. Pluss, trene på impulskontroll og konsentrasjon. Atferden på hunden din kommer garantert til å forandre seg når den går igjennom de forskjellige kjønnsmodningsfasene - kanskje spesielt dersom du har hannhund.  Fortsett å trene gjennom hele livet til hunden din så minimerer du sjansen for at noe går galt. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...