Gå til innhold
Hundesonen.no

Shensi og Bamse des/jan


Sanne
 Share

Recommended Posts

Guest Yellow

Kjempenydelige, begge to! Er Bamse en liten valp? Utrolig "valpete" i ansiktet, veldig søt :D

Er også selv blitt så fascinert av Norsk Lundehund de siste årene, hvordan er de kontra Bichon/en selskapshund? Med tanken på at jeg har hørt de gjerne er selvstendige, da tenker jeg for meg selv også, mindre kosete og kontaktsøkende (iallefall iforhold til en Bichon)?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjempenydelige, begge to! Er Bamse en liten valp? Utrolig "valpete" i ansiktet, veldig søt :D

Er også selv blitt så fascinert av Norsk Lundehund de siste årene, hvordan er de kontra Bichon/en selskapshund? Med tanken på at jeg har hørt de gjerne er selvstendige, da tenker jeg for meg selv også, mindre kosete og kontaktsøkende (iallefall iforhold til en Bichon)?

Tusen takk^^ Bamse blir 9 år i mai, så ingen valp han gitt :D

Vel, kommer litt an på! Forrige lundisen vår var veldig selvstendig, samtidig som han var totalt og ekstremt avhengig av meg! Livet uten mamman sin var ikke så greit i grunn. Men kos og sånt var på hans premisser, helt klart! Ikke var det mulig å trene med han heller, for det var mye mer interessant å bare nyte livet og alt det hadde å by på :lol: Nektet å komme på innkalling, men holdt hele tiden øye med oss menneskene osv. med andre ord veldig selvstendig, samtidig som han var ekstremt knyttet til folka sine!

Hu vi har nå... Vel måten jeg ble vekket på i dag var av en lundis hoppende lykkelig i fjeset mitt, fordi hun ville ha kos og oppmerksomhet :lol: Hun stikker aldri langt fra oss, kommer som et skudd på innkalling, liker å ligge tett inntil å koooose og vil være der vi er! Så i forhold til Bamse så er Shensi minst like kontaktsøkende, om ikke mer! Men en bichon er og blir en klovnete koseklump, så det er klart Bamse kunne kost hele dagen, mens Shensi føler hun har fått nok etter en stund liksom.

Så hvis du plasserer lundehunder en plass mellom disse to individene, så tror jeg du har dem! De skal være veldig flokktilknyttet, samtidig som de skal tørre å bruke hodet selvstendig (i forhold til lundefuglfangsten, da de måtte jobbe alene inne i grottene). Det du er garantert med en lundehund er masse humor! Så om man har tålmodighet, tåler litt rot og hurramegrundt, da vil man elske en lundis. De gjør så mye rart i løpet av en dag og det er liksom bare å lene seg tilbake å få seg et humorshow! :D

Forøvrig! Jeg ville valgt tispe om jeg skulle hatt lundis igjen! Aldri aldri mer lundishanne :blink: Så sterke kjønnsdrifter tørr jeg ikke gamble på å bli sittende med igjen, det var et mareritt med tisper i nabolaget... Så selv om Ulrik var min øynesten, min once in a lifetimehund, så var det ekstremt mye jobb med han og jeg slet meg halvt ihjel for å få til et samarbeid vi alle kunne trives med!

Men ellers, som skrevet over, de er klovnete! Og det er jo bichonrasene også, så jeg tipper du er vandt til den biten. Det er nok den siden jeg liker best ved begge rasene mine, at de er så happy hele tiden :D

Woah! Ble langt dette...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så herlige de er, skjønningene! :wub: Lundehund er på min "vil-ha"-liste, men tror jeg holder meg til å nyte din :lol:

Iih^^ Ja det holder kanskje med en lundis i gangen, tenk om du hadde fått deg og kommet på besøk :blink: Det går 10 Bamse på en Shensi liksom :lol: Hun er ganske intens til tider :whistle:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Han får typisk siste måltid i 20-tiden, og da er det oppbløtet, så han får i seg mye væske da. Har tenkt at dette kanskje er litt for seint og at han da får full blære en gang midt på natten. Vi legger oss ca. 22:30 og står opp klokken 07, så det er jo over 8 timer. Men som sagt har han jo klart dette fra han var 2 måneder gammel, så jeg syns det er rart at nå som han er større, så skal han plutselig ikke klare å holde seg lenger. Ja, jeg er streng på at det er kun ut for å tisse og bæsje. Han får ikke begynne å leke med pinner osv. Han sovner fort igjen etter å ha vært på do, så det er bra! 
    • Litt av problemet er at om man avler renrasede hunder så får man konsekvenser i det at man ikke får registrert valpene, mens med blandingshunder så er det litt mer "fritt frem". Dessverre. Og det er lite man kan gjøre så lenge hundene har tilgang til mat, vann og ly, og får det tilsynet de har behov for helsemessig.
    • Hei.. Jeg blir så frustrert.. Noen jeg så hadde valper liggende ute på finn i starten av året (valpene født i Desember), har nå parret tispa igjen på første løpetid etter forrige kull, dette skjer så ofte og jeg blir kvalm! Er det virkelig ingen lov som skjermer de stakkars tipsene for sånt? De blir jo brukt som pengemaskiner. "Oppdretter" får søte små valper og itillegg så tjener de GODT på det, vinn vinn tenker de..  Ikke bare skal de ha nytt kull, men rett etter å solgt valpene fra forrige kull så ble både mor og far (de eier begge selv) lagt ut for omplassering på finn, dette ett eller annet vås om at de skulle bruke tid på Gud og hadde blitt frelst og blabla. Jeg blir helt paff.. Men viser seg jo at hundene aldri ble omplassert allikevel for nå har de lagt ut ny annonse om at de venter valper i August, fra samme tispe og hannhund... Har forresten screenshot fra annonsen til forrige kull. Er det lov å holde på sånn? Rådrift på tispa for at de har funnet ut at de tjener gode penger på det?!  Gjelder forresten Malamute/husky blanding, hvite hunder, du finner de på finn 🤪
    • Takk for tipset, fikk plass så nå får vi testet ut<3
    • Hei! ☺️ Er det noen her som forer med Dyrisk? Er dere fornøyde?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...