Gå til innhold
Hundesonen.no

Boikott McDonalds


Ane
 Share

Recommended Posts

http://www.vg.no/nyh...?artid=10031805

Edit:

Haha. Jeg skrev det feil, og må faktisk si at jeg ikke fikk med meg at dem sa dem opp! Jeg fikk dette av en venninne som ikke hadde sett det, men bare fortalte det negative.

Endret av IW
Endret førstepost etter ønske fra trådstarter.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

...og dette hører hjemme i denne tråden om tegning fordi...? :P

...og du vil at folk i Norge skal boikotte McDonalds på grunnlag av noe som skjedde på en gård i USA, som McDonalds uansett har sagt opp avtalen sin med?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Emmm McDonald kjøttet i Norge kommer ikke fra den gården. Den kommer fra Gilde. Så ved å boikotte Mc i Norge så boikotter man det Norske landbruket og kan like greit bli veggis og slutte kjøpe kjøtt i disken.

(Har jobbet ett år på Måken)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Emmm McDonald kjøttet i Norge kommer ikke fra den gården. Den kommer fra Gilde. Så ved å boikotte Mc i Norge så boikotter man det Norske landbruket og kan like greit bli veggis og slutte kjøpe kjøtt i disken.

(Har jobbet ett år på Måken)

Som sagt, jeg fikk ikke med meg den vesentlige delen at dem sa dem opp. Og om den ikke hadde det, så hadde jeg boikottet dem. Og da har det ingen ting å si for meg om vi får det kjøttet eller ikke. Men at faktisk McDonalds ikke sier opp en slik leverandør. Men det gjorde dem jo! Bra :)

Og å boikotte Gilde(eller andre) sin kylling gjør vi allerede. Vi kjøper bare økologisk kylling.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Emmm McDonald kjøttet i Norge kommer ikke fra den gården. Den kommer fra Gilde. Så ved å boikotte Mc i Norge så boikotter man det Norske landbruket og kan like greit bli veggis og slutte kjøpe kjøtt i disken.

(Har jobbet ett år på Måken)

Sikker på at kjøttet kjem frå Gilde? I så fall må det vere "kokkane" på McDonaldas som er sjukt dårlege til å lage mat, for alt smakar jo plastikk og guffent :P Og eg har forresten hørt at kjøtt gjerne kan ligge ufatteleg lenge utan å mygle/bli dårleg slik alt normalt kjøtt gjerne vil over lengre tid, på grunn av noko stoff som er tilsatt kjøttet på eit eller anna vis. Om det er sant veit eg ikkje.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sikker på at kjøttet kjem frå Gilde? I så fall må det vere "kokkane" på McDonaldas som er sjukt dårlege til å lage mat, for alt smakar jo plastikk og guffent :P Og eg har forresten hørt at kjøtt gjerne kan ligge ufatteleg lenge utan å mygle/bli dårleg slik alt normalt kjøtt gjerne vil over lengre tid, på grunn av noko stoff som er tilsatt kjøttet på eit eller anna vis. Om det er sant veit eg ikkje.

Nå er det rundt 4 år siden jeg jobbet der, man ja det var Gilde. Og de er RIMELIG strenge på oppbevaring av kjøtt der jeg jobbet og bruk av hansker i behandling av kjøtt. Kjøttet ble hentet i mindre mengder fra en diger kjølefrys og flyttet til en mindre frys på kjøkkenet (som jeg fylte 4-7 ganger iløpet av en vakt). Kjøtt ble levert ca 3-5 ganger i uken, alt etter sesongen, og ble levert tilbake til produsent ved utløpsdato i frysen (noe jeg opplevde en gang, men da ikke pga dato, men strømmen gikk i 10 timer i hele området).

Ettersom Mc er i Norge så må de fortsatt følge norske lover på hva som er lov til å tilsette i kjøtt.

Forøvrig jobbet jeg kun på kjøkkenet. Jeg kan si mye om personalpolitikken, men kjøkkenet og håndtering av maten har jeg ikke noe å utsette på. Og jeg har vokst opp i en servitør og resturant famillie. Det er faktisk bedre håndtering av kjøttet på Mc enn det er på MANGE andre topp resturanter.

Men Mc er ett Franchise selskap, og det er nettopp derfor de har en ekstrem internkontroll av de som har kjøpt seg inn, for at de skal holde den hygeniske standaren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sikker på at kjøttet kjem frå Gilde? I så fall må det vere "kokkane" på McDonaldas som er sjukt dårlege til å lage mat, for alt smakar jo plastikk og guffent :P Og eg har forresten hørt at kjøtt gjerne kan ligge ufatteleg lenge utan å mygle/bli dårleg slik alt normalt kjøtt gjerne vil over lengre tid, på grunn av noko stoff som er tilsatt kjøttet på eit eller anna vis. Om det er sant veit eg ikkje.

Dette har jeg selv opplevd hos eksen, fant en burger bak et skap som hadde ligget der i nesten et år. Den så absolutt helt fin ut, ingen mugg eller noe... skummelt syntes jeg.

Og jeg må si at jeg knapt kjøper noe på Mc'ern, utenom disse litt ekte burgerne, og kyllingnuggets, men mye får jeg rett og slett ikke noe næring av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette har jeg selv opplevd hos eksen, fant en burger bak et skap som hadde ligget der i nesten et år. Den så absolutt helt fin ut, ingen mugg eller noe... skummelt syntes jeg.

Og jeg må si at jeg knapt kjøper noe på Mc'ern, utenom disse litt ekte burgerne, og kyllingnuggets, men mye får jeg rett og slett ikke noe næring av.

Det er så fint med myter! Alt kjøtt/brød som blir liggende uten fukt e.l. vil også tørke opp.

Kjøttet i burgeren er 100% kjøtt, uten tilsettningstoffer. Brødet er vel det eneste jeg har å "utsette" på, det inneholder endel sukker for at det skal få den "svidde" hinnen og varme seg fort.

Ting det ER hemmeligheter om blandingsforholdet (ikke innholde, det er faktisk ikke lov i Norge) er sausene. Syltearkurgen kommer i syltete poser, tomatene er hele og kuttes på kjøkkenet og løken er frysetørket løk som bløtes før den brukes.

Forøvrig fant jeg en sånn lefse med sukker og kanel bak komfyren på kjøkkenet sist jeg flyttet. Jeg liker ikke det en gang og bodde alene der i 2 år. Den var fin den..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er så fint med myter! Alt kjøtt/brød som blir liggende uten fukt e.l. vil også tørke opp.

Kjøttet i burgeren er 100% kjøtt, uten tilsettningstoffer. Brødet er vel det eneste jeg har å "utsette" på, det inneholder endel sukker for at det skal få den "svidde" hinnen og varme seg fort.

Ting det ER hemmeligheter om blandingsforholdet (ikke innholde, det er faktisk ikke lov i Norge) er sausene. Syltearkurgen kommer i syltete poser, tomatene er hele og kuttes på kjøkkenet og løken er frysetørket løk som bløtes før den brukes.

Forøvrig fant jeg en sånn lefse med sukker og kanel bak komfyren på kjøkkenet sist jeg flyttet. Jeg liker ikke det en gang og bodde alene der i 2 år. Den var fin den..

Det er jo ingen myte, den så like fin ut, så det med egne øyne. Men at det hadde skjedd envher burger, det er mulig, men faktisk brødet som forundret meg mest, for de fleste mugner jo.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo ingen myte, den så like fin ut, så det med egne øyne. Men at det hadde skjedd envher burger, det er mulig, men faktisk brødet som forundret meg mest, for de fleste mugner jo.

Myten går på at maten til Mc inneholder overdrevent mye E-stoffer, mulig det ikke det du mente, men det kan faktisk skje med det meste av mat bare det er tørt, lite fukt og noenlunde jevn temp. Det tørker rett og slett opp.

Brødet har mye sukker, sukker bevarer (bare se på syltetøy).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Myten går på at maten til Mc inneholder overdrevent mye E-stoffer, mulig det ikke det du mente, men det kan faktisk skje med det meste av mat bare det er tørt, lite fukt og noenlunde jevn temp. Det tørker rett og slett opp.

Brødet har mye sukker, sukker bevarer (bare se på syltetøy).

Jeg sa det bare som et eksempel under det Bellare sa om kjøtt. Det er nok ingen tvil om at det er en del myter der ute, men personlig liker jeg ikke Mc'ern fordi jeg ikke føler at kroppen min får noe den trenger, utenom et lite kort boost.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...