Gå til innhold
Hundesonen.no

Rosiner i grøten?


Stine
 Share

Har du rosiner i grøten?  

69 stemmer

  1. 1.

    • Ja
      17
    • Nei
      52


Recommended Posts

  • Svar 81
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg har hørt om rosiner i grøten, og det er bare så feil. Men jeg vil ikke ha rosiner i boller heller. Eller julekake. Eller på jordens overflate. La druene leve!

Rosiner kan man ha i det meste *MMmmmmmmm *. Rosiner hører faktisk til i boller, rosiner i sjokolade er digg, rosiner i risengrynsgrøt er godt, rosiner i havregrøt er godt (vel - havregrøt er ikke vel

Rosiner i grøten blir like uforståelig for meg som rosin i pølsa. Bare at rosinen i pølsa har jeg i det minste hørt rykter om...Rosiner har ingenting i hverken boller eller andre spiselige ting å gjør

Det seier seg vel sjølv. Det er ingen som blandar rosinane inn i grauten vel?

Jo, i smørgrøt (fløyelsgrøt). Der skal rosinene være i grøten.

I rest my case :whistle:

Har sett flere som blander inn rosinene i grøten, og synes jeg så det nevnt tidligere i tråden også. Mine rosiner skal ligge oppå grøten :yes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det seier seg vel sjølv. Det er ingen som blandar rosinane inn i grauten vel?

Der jeg har blitt servert rosiner i grøt har de vært i grøten ja. Vasne og ekle..

Jo, i smørgrøt (fløyelsgrøt). Der skal rosinene være i grøten.

Æsj nei, enn å ødelegge fløyelsgrøten sånn da :aww:

Idag skal vi ha rømmegrøt til middag. Det har iiiingenting med denne tråden å gjøre :whistle::ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det seier seg vel sjølv. Det er ingen som blandar rosinane inn i grauten vel?

Ehhh, jo :lol: Harde rosiner er jo ikke godt, de skal være mjuke og vasne :D Men når jeg tenker meg om så er det kun jeg i familien som blander inn, de andre blander ikke inn sukker og kanel engang :huh: Det er da mye bedre å få ting jevnt fordelt og slippe å ta på nytt hele tiden mens du spiser :D
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Et halvt tonn med kanel er jeg enig i! :D Også har man på sukker, kanel og rosiner før man rører alt rundt så det blir fordelt, så tar man en stor klatt med helst meierismør på toppen :D

Nei nei nei nei - ååååå gugg.... nå fikk jeg skikkelig vondt i magen - man skal IKKE under noen omstendigheter RØRE i grøt som er lastet opp på tallerken - den skal pyntes med sukker og kanel og smørøye og så spiser man slik - man rører ikke sukker og kanel inn i grøten altså - det er motbydelig det *ler* .... *grøss*

Jeg spiser forsåvidt rosiner i havregrøt, men da ikke som grøt, men som frokostblanding med kald melk.

Det er sikkert godt, men det holder i massevis med kanel og slike ting på risensrynsgrøten :)

Jupp, havregryn med rosiner og melk er godt.

Rosiner kan man ha i det meste *MMmmmmmmm :D*. Rosiner hører faktisk til i boller, rosiner i sjokolade er digg, rosiner i risengrynsgrøt er godt, rosiner i havregrøt er godt (vel - havregrøt er ikke veldig godt da, men blir spiselig med rosiner), rosiner i grovbrød er også godt, rosiner passer i grunnen til det meste faktisk. For tenk :P

Rosiner kan være i boller, noen deilige grovbrød - men ikke grøt - og jo, rosiner i sjokolade er digg...

På Espa har de boller med jordbærbiter i, og det var bare ekkelt.

De har også med karamellbiter, og det var ikke så verst - men smaker best om bollene er helt ferske.

Espaboller skal være med rosiner og intet annet.... *sukk*

Julegrøten skal kokes bare i melk. Ingen utkoking av grynene i vann. Og så lar vi røra i tanken stå bittelitt så vi kan skumme fløte å koke grøten av. Lar grøten koke lenge, lenge, gjerne 3-4 timer. DA blir det skikkelig julegrøt, ikke sånn vassen lørdagsgrøt. Sukker, kanel, smørøye og en mandel. Retro-lavkarbo! Og, ja, mandelen gjemmes i kinnet til alle har spist opp!

All grøt skal kokes med melk - eller altså havregrøt må ikke det, men da må man ha melk oppå etterpå - men til risgrøt må der være helmelk, en klatt smør (for at det ikke skal svi seg) og så er det bare kok i vei.

Man spiser ikke julegraut med mandel - man har riskrem med mandel i - riskremen lages av god grøt med litt krem i (ikke for mye) og mandelen kan godt gjemmes til dessertfatet er tomt *ler*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg skal hente valp om 14 dager, og nå ser det ut som tispen min får løpetid svært snart. Har noen erfaring med å få en ny valp inn i familien samtidig med at den voksne hunden får løpetid? Bør jeg be om å utsette henting av valpen?
    • Det er mange måter å gjøre dette på. Og man bør definitivt ha en plan, for alenetrening fram til en hel arbeidsdag kan ta tid. Med den siste hunden vår tok det 6 mnd. Jeg var da delvis ufør, så mannen hadde ham med på kontoret de dagene jeg var på jobb. Personlig mener jeg at man bør være hjemme med valpen minimum en uke, helst to, for å bruke tid sammen, bli kjent både med hverandre og den nye hverdagen, og etablere litt rutiner, før man i det hele tatt kan starte alenetreningen gradvis. Så bruker man tiden man har, men minst et par uker med systematisk alenetrening hjelper for de fleste. Når man må tilbake på jobb er det mange muligheter. Det viktigste er å ikke pushe valpen for lenge for tidlig, da risikerer man i verste fall å få en hund som ikke tåler å være alene hjemme i det hele tatt, og det er ganske slitsomt. Hjemmekontor. Ta med hunden på jobb.  Hundepasser/hundebarnehage (NB! Vær ekstremt nøye på hundebarnehage, der trenger valpen også tilvenning, og 5 dager i uken er alt for mye. Det er MYE stimuli, stress og påvirkning på slike steder, og det bør være en god plan for hvordan hundene får nok ro i løpet av dagen. Sjekk gjerne at de som håndterer hundene til daglig, altså ikke bare daglig leder, har kursing og faktisk kunnskap om språk og adferd hos hund, å "bare være glad i hunder" er ikke nok på slike steder). Om man er flere i huset, kan man flekse på jobbtid slik at en kan dra tidlig på jobb og komme tidlig hjem, og den andre drar sent. Nabo/familie/venn som passer valpen på dagtid og etterhvert stikker innom og lufter. Omplasseringshund som er vant til å være alene hjemme, heller enn valp. Da bør man også bruke tid på å bli kjent, og starte rolig og gå forsiktig frem med alenetrening på nytt sted, men så lenge de er vant til (og komfortabel med!) å være alene så bør treningen gå ganske raskt.  
    • Jeg lurer på hvor lenge man bør ta fri fra jobb for å være hjemme med den nye valpen, dersom man ikke har mulighet for hjemmekontor? Jeg har en valpebok der det anbefales 5-6 uker, men dette er jo ikke så enkelt i praksis. Det kan sikkert variere mye når valpen er tilvendt å være alene hjemme også. Noen tips?
    • Har ikke egenerfaring, men omgåttes en håndfull whippets. Tur i typisk norsk skog er meg bekjent ikke noe nevneverdig problem. Herjer hunden i skogen kan det såklart bli en skramme her eller der uavhengig av rase, men jeg har aldri hørt at det er noe vesentlig verre med whippet. Når det gjelder munnkurv mtp. jaktlyst så vil det hindre skade og drap av byttedyr, men jagingen og stresset blir jo det samme. Hunden skal ikke jage vilt (eller tamt strengt tatt) så du bør ha tilgang til åpne og/eller inngjerdede områder som hunden kan få løpe fra seg på. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...