Gå til innhold
Hundesonen.no

Hjelp til innredning av hundebil - ford connect


Heidihj
 Share

Recommended Posts

Kjære soniser. Nå trenger jeg hjelp med å få istand min nye ford connect sånn at jeg kan få med hundene på en sikker, trygg og praktisk måte. Ettersom dette er min første bil og jeg ikke kjenner så mange som kan hjelpe meg må jeg spørre litt.

Det aller første jeg må få på plass i bilen er å skifte ut glassplata bak med et gitter. Er det noen som vet hvor jeg kan få tak i ett passende gitter til en rimelig pris. Er det enkelt å skifte det ut selv? Må jeg registrere en plass at jeg har skiftet ut ruta?

Det andre jeg lurer på er det å bygge opp bilbur bak. Skal bygge opp slik at hundene sitter høyt, og jeg kan få plass til noen skuffer under burene. Noen som har en anbefaling og hvordan jeg bygger opp lett, og hvordan det er smart å feste denne "innredningen" til bilen på en sikker måte. Hvordan har dere gjort det?

Også er det hundebur da. Jeg skal kjøpe et nytt, sikkert hundebur til bikkjene. Det må være stort, helsveiset og dobbelt (to enkle går ann om det er det letteste). Jeg har sett på mange ulike bur, men finner ingen som passer til planen min.

På bilen har jeg en skyvedør på hver side, og en dobbeldør bak. Det jeg vil er å ha en dør på siden av begge burene slik at jeg kan få hundene ut på hver sin side av bilen. Jeg vil og gjerne ha en dør til hvert bur på framsiden sånn at jeg kan ta ut hundene bakfra i tillegg. Må jeg da spesialbestille buret en plass? Noen som har anbefalninger? Det er altså to store hunder som skal være i buret. En stor golden på 32 kg, og en alaskan malamute som kommer til å bli ihvertfall litt størren en goldenen.

Håper noen kan hjelpe litt! :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Dette har jeg årelang erfaring med... og en haug biler med mer eller mindre vellykkede forsøk!

Tips: Hvis du får spesiallaget et bur (f.eks. et Kelabur - www.hundebur.com) kan du få det akkurat slik du vil. Jeg fant mitt superpraktiske på Finn.no - men ikke alle er like heldige.

Det er skjevt i bakkant (så det står helt inntill den skjeve skilleveggen og utnytter max gulvplass), har en stor dør ut bakover (kan såklart lage med to), skillevegg i midten og dører på begge sider. Jeg har fjernet skilleveggen, og da har jeg alle muligheter å kunne ta ut hunden(e) fra alle sider.

Du kan godt bygge det opp litt, så du får bagasjeplass under. Billigst og enklest er såklart å bare kjøpe et helt ferdig bord (f.eks. kjøkkenbord) og sage av bena... Slike finnes jo nærmest gratis på Finn - eller du kanskje kjenner noen som har et. Hvis bordet ikke er så stort som buret spiller det ingen rolle hvis buret har hel plate i bunnen...

Jeg vurderte det dog slik at jeg ofte kjører med kun hundene og ikke fullt av bagasje - ergo er det bedre at hundene sitter "nederst" så de ikke er i veien for sikten i bilen. De få gangene man pakker "fullt til taket" så får man da bare godta at man ikke har allverden av sikt..

Men hvis du har store tunge ting du ofte har med (trimmebord, telt, hjulunderstell etc) er det såklart enklere å laste det lavere i bilen - ergo: ekstra gulv til å sette buret på)

Det du KAN gjøre er jo å sette buret helt bakerst - da har du fremdeles enorm pakkeplass foran, i det minste. Men jeg tenker at det er tryggere for hundene midt i bilen - så hvis jeg bare hadde hatt ett bur, så hadde jeg satt det midt i (og brukt sidedørene for alt de er verdt!).

Uansett - husk å kjøpe skikkelige festestropper og fest buret skikkelig! Sånne strikker med kroker på funker IKKE særlig ved en skikkelig kollisjon - ja, knapt en skikkelig nedbremsing, vil jeg tro..

Dessuten - tenk på at du ikke bare kan kjøpe et bur som passer på cm - det skal være mulig å få det inn (eller ut) av bilen også.. Så vurder hvor bredt det er mellom hjulbuene (hvis du skal ta inn buret bakfra), eller hvor brede sidedører du har (hvis du tror du kan tre inn buret derfra. (Mange har bommet på dette!)

Jeg har en Hiace, så jeg har vinduer som kan åpnes på begge sidedørene. Det var vel hovedgrunnen til at det ble en Hiace fremfor en Connect, Caddy Maxi eller Transporter (det var bilene jeg valgte mellom). Så jeg har beholdt plexiglasset i skilleveggen (lettere å varme opp kupeen på vinteren). Men det jeg vurderte (når jeg hadde hel vegg og ingen vinduer til hundene) var å lage noen luftehull i skilleveggen (borre runde hull), så man får inn frisk luft fra framvinduene (evt. varme - men det er ikke mine så opptatt av (*) - neppe dine heller).

Gummimatte på gulvet er bedre enn teppe - da tepper kan lukte surt dersom de blir våte og skittne og aldri får tørke opp skikkelig. Men lydmessig og kanskje også pga temperatur er kanskje teppe bedre. Dog har jeg gode pledd, filleryer eller dyner som kan legges i burene hvis det er skikkelig kaldt (og vi skal kjøre langt), da... Til NKK Bø i fjor lå gutta mine på hhv. saueskinn og reinsdyrskinn, tispen min hadde en gammel dundyne. Tror ikke de frøs i det hele tatt baki der.

Bare noen sånne småideer.. Lykke til med innredningen!

Susanne

(*) lille bostonterrierdyret sitter fram i flykasse, Sherpabag eller sikkerhetssele når det er alt for kaldt baki der)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har inte bil själv så jag kan tyvärr inte hjälpa dig med det du ville ha hjälp med :P Men hade så lust att säga:

Grattis med bil :D

Tusen takk! :) Fant ut at det var vrient å bo på landet og være avhengig av dyr kollektivtrafikk med to store hunder ..

*klippe ut mye smart*

Tusen takk for et godt svar! Det med å bore hull i plata var ikke dumt. Skal se litt på det.

Kela buret virker veldig greit. Har hørt om flere som har fått perfekte bur fra dem. Ditt bur høres veldig likt ut som det jeg vil ha! Skal ta må i kveld, og sette meg ned å tenke orgentlig igjennom hvordan jeg vil ha det.

Takk for fine ideer! :D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...